Urmărește-ne în Social Media

Dream Theater - Transcending Time

Dream Theater a lansat piesa "Transcending Time", alături de un videoclip animat, care debordează de optimism. Are un sunet de privire înspre viitor, de prospeţime şi de renaştere, de care avem nevoie de la acest început de an. Maeştri ai rock-ului progresiv, americanii au lansat în 2021 albumul "A View From the Top of the World", iar acesta este cel mai nou single de pe LP.

"Transcending Time" este al patrulea single şi videoclip asociat albumului din 2021, care duce discografia formaţiei la 15 titluri. Această creaţie CGI este semnată Wayne Joyner, care colaborează cu acest grup de ani buni. Dream Theater a decis să îi dedice un clip acestui track şi să îl facă un single, după ce fanii l-au apreciat în mod deosebit de pe album, chiar dacă e cel mai scurt de pe LP, la 6 minute şi 24 de secunde.

Dream Theater trece printr-o perioadă excelentă, după ce a fost nominalizata la categoria "Best Metal Performance" la Premiile Grammy ediţia 2022, care au fost mutate din ianuarie în aprilie. Legenda progressive metal a primit nominalizarea pentru piesa "The Alien", primul single de pe "A View From the Top of the World", care a debutat în luna octombrie.

Chitaristul John Petrucci a discutat despre nominalizarea la Grammy la podcastul lui Robb Flynn, solistul Machine Head şi a spus următoarele:

La prima nominalizare la Grammy pe care am avut-o, am concurat cu Foo Fighters şi ei au câştigat. Şi îmi amintesc că Dave Grohl a spus ceva de genul că noi trebuia să îl câştigăm, ceea ce mi s-a părut drăguţ. Dar de această dată nu ştiu dacă îmi amintesc exact cine mai e nominalizat, parcă Gojira şi Mastodon, cu care concurăm, dar este o listă cool.

Îmi amintesc că au fost câţiva ani în care am fost surprins de nominalizaţi şi părea puţin ciudat, dar acum pare potrivit. Aşa că... vom vedea. E distractiv şi o onoare să fim nominalizaţi. Să facem ceea ce facem în modul în care o facem cu recunoaştere internaţională e ceva la care nu mă aşteptam.

"The Alien" sosea în august, iar Petrucci afirma că e prima piesă pregătită pentru album. E cea mai pură formă de colaborare şi reunire Dream Theater după perioada de pandemie şi izolare. Dream Theater a mai avut nominalizări la Grammy şi pentru piesa "On The Backs of Angels" din 2011 şi pentru "The Enemy Inside" de pe albumul din 2013 "Dream Theater".

Formaţia e aşteptată în România în cadrul unui concert organizat la Romexpo pe 29 mai 2022.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte duminică, 29 mai 2022

Dream Theater

Loc
Arenele Romane
Comentarii

Industria muzicala

Toboşarul Mike Portnoy a revenit la Dream Theater

Unul dintre cei mai apreciaţi toboşari din lume, Mike Portnoy s-a alăturat din nou trupei Dream Theater. El revine la uriaşii metalului progresiv, reunindu-se cu foştii colegi, chitaristul John Petrucci şi basistul John Myung.

Publicat

pe

Dream Theater reunit cu Mike Portnoy 2023
Dream Theater reunit cu Mike Portnoy 2023 │ FOTO: Dream Theater dreamtheater.net

Trio-ul compus din Petrucci, Myung şi Portnoy a format Dream Theater de altfel în 1985. Asta se întâmpla la Colegiul de Muzică Berklee şi li se alăturau şi solistul James LaBrie şi clăparul Jordan Rudess. Pe lângă reunirea cu toboşarul, Dream Theater a anunţat că intră în studio pentru a lucra la albumul cu numărul 16.

E primul cu Portnoy de la cel din 2009, "Black Clouds & Silver Linings". El a fost înlocuit de Mike Mangini în 2010, iar în perioada în care a bătut la tobe pentru grup a obţinut şi un premiu Grammy alături de colegi. Portnoy a fost la un concert Dream Theater ca spectator în iulie 2023, iar toboşarul de 56 de ani dădea semne de apropiere de foştii colegi de atunci.

Era doar al doilea concert DT la care asista, după cel din martie 2022 de la Beacon Theatre în New York. Pur şi simplu nu avusese ocazia să îşi vadă trupa din postura de spectator şi a postat în social media selfie-uri din culise cu colegii.

Colaborările nu au lipsit totuşi, Mike Portnoy bătând la tobe pe albume solo ale lui Petrucci. Jordan Rudess a colaborat cu toboşarul pe proiectul muzical Liquid Tension Experiment în 2020.

În anii în care a părăsit Dream Theater, Mike Portnoy a surprins pe toată lumea alăturându-se tinerei trupe Avenged Sevenfold. A colaborat şi cu Twisted Sister. Portnoy, care cofondase trupa cu 38 de ani în urmă a părăsit-o brusc în septembrie 2010, în vreme ce se afla în turneu cu Avenged Sevenfold.

Au existat voci din industrie care citau disensiuni în Dream Theater şi dispute între Petrucci şi Portnoy. Cu toate acestea, cu 3 ani în urmă Petrucci îşi lansa al doilea album solo, "Terminal Velocity", pe care Mike apărea la tobe şi Dave LaRue la bas.

Petrucci era de abia la al doilea album solo, după "Suspended Animation" din 2005. În interviurile din ultimul an Mike Portnoy oferise doar indicii că ar fi gata de un show aniversar de 40 de ani în 2025, ca un "hired gun" şi atât. Se pare totuşi că vrea mai mult de atât.

Citește în continuare