Urmărește-ne în Social Media

Dream Theater - Transcending Time

Dream Theater a lansat piesa "Transcending Time", alături de un videoclip animat, care debordează de optimism. Are un sunet de privire înspre viitor, de prospeţime şi de renaştere, de care avem nevoie de la acest început de an. Maeştri ai rock-ului progresiv, americanii au lansat în 2021 albumul "A View From the Top of the World", iar acesta este cel mai nou single de pe LP.

"Transcending Time" este al patrulea single şi videoclip asociat albumului din 2021, care duce discografia formaţiei la 15 titluri. Această creaţie CGI este semnată Wayne Joyner, care colaborează cu acest grup de ani buni. Dream Theater a decis să îi dedice un clip acestui track şi să îl facă un single, după ce fanii l-au apreciat în mod deosebit de pe album, chiar dacă e cel mai scurt de pe LP, la 6 minute şi 24 de secunde.

Dream Theater trece printr-o perioadă excelentă, după ce a fost nominalizata la categoria "Best Metal Performance" la Premiile Grammy ediţia 2022, care au fost mutate din ianuarie în aprilie. Legenda progressive metal a primit nominalizarea pentru piesa "The Alien", primul single de pe "A View From the Top of the World", care a debutat în luna octombrie.

Chitaristul John Petrucci a discutat despre nominalizarea la Grammy la podcastul lui Robb Flynn, solistul Machine Head şi a spus următoarele:

La prima nominalizare la Grammy pe care am avut-o, am concurat cu Foo Fighters şi ei au câştigat. Şi îmi amintesc că Dave Grohl a spus ceva de genul că noi trebuia să îl câştigăm, ceea ce mi s-a părut drăguţ. Dar de această dată nu ştiu dacă îmi amintesc exact cine mai e nominalizat, parcă Gojira şi Mastodon, cu care concurăm, dar este o listă cool.

Îmi amintesc că au fost câţiva ani în care am fost surprins de nominalizaţi şi părea puţin ciudat, dar acum pare potrivit. Aşa că... vom vedea. E distractiv şi o onoare să fim nominalizaţi. Să facem ceea ce facem în modul în care o facem cu recunoaştere internaţională e ceva la care nu mă aşteptam.

"The Alien" sosea în august, iar Petrucci afirma că e prima piesă pregătită pentru album. E cea mai pură formă de colaborare şi reunire Dream Theater după perioada de pandemie şi izolare. Dream Theater a mai avut nominalizări la Grammy şi pentru piesa "On The Backs of Angels" din 2011 şi pentru "The Enemy Inside" de pe albumul din 2013 "Dream Theater".

Formaţia e aşteptată în România în cadrul unui concert organizat la Romexpo pe 29 mai 2022.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte duminică, 29 mai 2022

Dream Theater

Loc
Arenele Romane
PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Concertul Dream Theater de la Romexpo va avea loc într-o nouă locație

Dream Theater revine la București pe 29 mai 2022. Programat inițial să aibă loc la Romexpo, evenimentul a fost mutat într-o nouă locație.

Publicat

pe

Concert Dream Theater la Arenele Romane pe 20 mai 2017

Concertul Dream Theater de la Romexpo a fost mutat la Arenele Romane. Evenimentul face parte din "Top Of The World Tour - Europe 2022", invitatul special în cadrul turneului este artistul canadian DEVIN TOWNSEND.

Chiar și după sute de spectacole, peste 15 milioane de discuri vândute, două nominalizări la premiile Grammy și aproape patru decenii împreună, Dream Theater continuă să surprindă cu noi materiale discografice. Așa se întâmplă și cu "A View from the Top of the World", album care deja se bucură de interes din partea fanilor. Discul va fi promovat în cadrul concertului de la București.

Bilete concert Dream Theater la Romexpo

  • Prețul biletelor variază între 1300 lei și 159 lei, în funcție de categorie și perioada de achiziție. Pentru mai multe detalii legate de bilete, consultați agenda InfoMusic.

Înființat în 1985 de trei studenți la prestigiosul colegiu de muzică Berklee - basistul John Myung, chitaristul John Petrucci și bateristul Mike Portnoy - Dream Theater este grupul muzical care s-a impus ca port-stindard al sonorităților progresive în lumea metal.

Stabiliți în New York, acești muzicieni au adus, mai mult decât oricare alții, în atenția iubitorilor de muzică mai agresivă, un stil compozițional plin de schimbări de tempo, măsuri mixte, modulații surprinzătoare și structuri complexe, toate acestea fără a renunța la elementele definitorii pentru metal.

După un prim album alături de solistul vocal Charlie Dominici - "When Dream and Day Unite", apărut în 1989 - postul de frontman a fost preluat de canadianul James LaBrie, care a rămas până astăzi vocea Dream Theater.

Trupa a căpătat tot mai multă vizibilitate pe scena rock și metal, cu albume ca "Images and Words", "Metropolis Part 2: Scenes from a Memory" sau "Train of Thought" intrate definitiv în canonul genului. La clape s-au succedat virtuozii Kevin Moore, Derek Sherinian și, în cele din urmă, Jordan Rudess (astăzi deja membru de 22 de ani), însă în rest singura schimbare majoră a avut loc odată cu plecarea membrului fondator Mike Portnoy, înlocuit în 2010 de Mike Mangini.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2022 >>
lmmjvsd
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5