Urmărește-ne în Social Media

Dream Theater - Invisible Monster

În vreme ce aşteptăm concertul Dream Theater din Bucureşti în mai 2022 primim un nou single al trupei americane. Grupul care îşi aniversează cei 36 de de ani de carieră la noi ne oferă piesa "Invisible Monster", alături de un videoclip oficial care prezintă viaţa unui pictor chinuit de viziuni.

"Invisible Monster" este un single de pe noul album Dream Theater, "A View From the Top of the World", care debutează pe 22 octombrie 2021. Tehnicitatea toboşarului şi chitaristului e fabuloasă, iar John Petrucci face magie cu solo-uri spre final, incredibil de melodioase şi potrivite cu linia piesei. Viitorul LP duce discografia formaţiei la 15 titluri, iar giganţii prog nu par a se opri prea curând.

Formaţia activă din 1985 îl are la clape pe Jordan Rudess, folosind o pianină modernă şi cu un iPad conectat la ea, în vreme ce Petrucci şi Mangini făuresc un sound epic pentru acest single. La bas se află John Myung, iar la voce James LaBrie. Noul videoclip a fost regizat de către William Felch, care a mai colaborat cu Mudvayne, Hellyeah, Crobot, Static-X şi Nefariant. Clipul prezintă 3 ipostaze: pictorul chinuit, diavolul deghizat în şarpe şi artiştii din Dream Theater pe platforme rotative.

Chitaristul John Petrucci a declarat următoarele despre "Invisible Monster":

A fost compusă după ce scrisesem deja ceva material. Mult din muzică era foarte plină de energie şi de ritm, ca tempo. Toboşarul Mike Mangini a sugerat să facem şi ceva diferit. Astfel am început să lucrăm la o piesă mai mid-tempo. Acel hook, riff şi melodia s-au schimbat atât de natural. Pot face o paralelă cu "Pull Me Under" de acum ceva vreme, când eram la început de carieră, când eram extaziaţi când ieşea ceva cool.

Ca versuri, ne referim la anxietatea care afectează oamenii. E ca un monstru invizibil care te tot bate şi chinuie.

"A View From the Top of the World" este un album cu 7 piese şi reprezintă a doua colaborare Dream Theater cu casele de discuri InsideOut Music şi Sony Music. De artwork s-a ocupat Hugh Syme, cunoscut pentru arta produsă pentru materiale Rush, Iron Maiden şi Stone Sour. De producţia albumului a fost responsabil Petrucci, iar de inginerie James Meslin, în vreme ce la mixaj a fost maestrul Andy Sneap.

Atunci când a început pandemia Dream Theater se afla în plin turneu de promovare a albumului "Distance Over Time" şi sărbătorea şi 20 de ani de la lansarea lui "Scenes From a Memory". Turneele se reiau în 2022, când formaţia este aşteptată în luna mai la Bucureşti, la Romexpo. Pe Jordan Rudess l-am văzut ca vorbitor la Mastering the Music Business 2021.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte duminică, 29 mai 2022

Dream Theater

Loc
Arenele Romane
PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Concertul Dream Theater de la Romexpo va avea loc într-o nouă locație

Dream Theater revine la București pe 29 mai 2022. Programat inițial să aibă loc la Romexpo, evenimentul a fost mutat într-o nouă locație.

Publicat

pe

Concert Dream Theater la Arenele Romane pe 20 mai 2017

Concertul Dream Theater de la Romexpo a fost mutat la Arenele Romane. Evenimentul face parte din "Top Of The World Tour - Europe 2022", invitatul special în cadrul turneului este artistul canadian DEVIN TOWNSEND.

Chiar și după sute de spectacole, peste 15 milioane de discuri vândute, două nominalizări la premiile Grammy și aproape patru decenii împreună, Dream Theater continuă să surprindă cu noi materiale discografice. Așa se întâmplă și cu "A View from the Top of the World", album care deja se bucură de interes din partea fanilor. Discul va fi promovat în cadrul concertului de la București.

Bilete concert Dream Theater la Romexpo

  • Prețul biletelor variază între 1300 lei și 159 lei, în funcție de categorie și perioada de achiziție. Pentru mai multe detalii legate de bilete, consultați agenda InfoMusic.

Înființat în 1985 de trei studenți la prestigiosul colegiu de muzică Berklee - basistul John Myung, chitaristul John Petrucci și bateristul Mike Portnoy - Dream Theater este grupul muzical care s-a impus ca port-stindard al sonorităților progresive în lumea metal.

Stabiliți în New York, acești muzicieni au adus, mai mult decât oricare alții, în atenția iubitorilor de muzică mai agresivă, un stil compozițional plin de schimbări de tempo, măsuri mixte, modulații surprinzătoare și structuri complexe, toate acestea fără a renunța la elementele definitorii pentru metal.

După un prim album alături de solistul vocal Charlie Dominici - "When Dream and Day Unite", apărut în 1989 - postul de frontman a fost preluat de canadianul James LaBrie, care a rămas până astăzi vocea Dream Theater.

Trupa a căpătat tot mai multă vizibilitate pe scena rock și metal, cu albume ca "Images and Words", "Metropolis Part 2: Scenes from a Memory" sau "Train of Thought" intrate definitiv în canonul genului. La clape s-au succedat virtuozii Kevin Moore, Derek Sherinian și, în cele din urmă, Jordan Rudess (astăzi deja membru de 22 de ani), însă în rest singura schimbare majoră a avut loc odată cu plecarea membrului fondator Mike Portnoy, înlocuit în 2010 de Mike Mangini.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2022 >>
lmmjvsd
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5