Urmărește-ne în Social Media

Dream Theater - Awaken The Master

Dream Theater a lansat o nouă piesă şi videoclip pe 25 octombrie, "Awaken the Master", iar piesa este extrasă de pe noul album "A View From the Top of the World". De producţie s-a ocupat legendarul chitarist John Petrucci, iar rezultatul se ascultă aici şi se disecă mai jos.

"Awaken the Master" este cel mai nou single de pe albumul "A View From the Top of the World", lansat de Dream Theater pe 22 octombrie. A debutat prin casele de discuri InsideOut şi Sony Music şi este al 15-lea material discografic al formaţiei. Noua piesă începe cu o avalanşă de chitare progresive şi apoi alunecă spre clape măiastre şi solo-uri prelungi, în vreme ce secţiunea ritmică se joacă între matematica şi ritmuri sacadate frenetice.

Videoclipul pare ceva ce ai vedea la începutul unei misiuni în jocul "Starcraft" sau în arhiva de clipuri pe care TOOL nu le-a mai dat publicităţii. Vocea intră târziu pe track şi persistă puţin, instrumentalul fiind fundaţia acestei creaţii. Trecem prin chitare armonice, gâjâitul prog, solo-uri cu "floricele" şi chiar neaşteptate elemente electronice spre final, care se insinuează peste instrumental.

De acest clip plin de CGI s-a ocupat Wayne Joyner, colaborator frecvent cu Dream Theater. Single-ul este special şi pentru John Petrucci, care a folosit pentru prima oară o chitară cu 8 corzi pe o melodie a formaţiei. Acesta a fost ultimul track înregistrat pentru noul album şi are o durată de 9 minute şi 47 de secunde, fiind al treilea cel mai lung single de pe disc.

Petrucci a declarat următoarele:

Este ultima piesă pe care am compus-o. Este şi prima dată când am folosit chitara cu 8 corzi, ceea ce a fost distractiv pentru mine. Atunci când compuneam "Awake", am vrut mereu să cânt la o chitară cu 7 corzi. Aşa că mi-am comandat una. Am vrut să fiu inspirat din nou de instrument fără preconcepţii. Am folosit-o şi am compus în stilul propriu pe chitară cu 8 corzi.

Era de fapt un prototip şi piesa porneşte intenţionat doar cu chitara. Basistul John Myung a scris versurile.

Dream Theater îi are în compoziţie acum pe James LaBrie, John Petrucci, Jordan Rudess, John Myung şi Mike Mangini. Formaţia se află în plin turneu pentru LP-ul "Distance Over Time" atunci când a început pandemia şi sărbătorea şi 20 de ani de la debutul lui "Scenes From a Memory". Muzicienii au avut mult timp liber şi şi-au găsit inspiraţia în izolare. Cu LaBrie în Canada şi restul trupei în SUA, colaborarea s-a făcut în prima fază prin Zoom.

În martie 2021 LaBrie a zburat la New York, a intrat în carantină şi şi-a înregistrat vocea pentru materialul nou. Dream Theater a mai lansat în această toamnă şi single-ul "Invisible Monster" şi se pregăteşte să concerteze la Romexpo în mai 2022.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte duminică, 29 mai 2022

Dream Theater

Loc
Romexpo
PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Dream Theater concertează în 2022 la Romexpo

Formația Dream Theater va ajunge la Romexpo pe 29 mai 2022, pentru a prezenta live publicului din România noul produs discografic intitulat "A View From The Top Of The World", material ce va fi lansat pe 22 octombrie 2021. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Concert Dream Theater la Arenele Romane pe 20 mai 2017

Chiar și după sute de spectacole, peste 15 milioane de discuri vândute, două nominalizări la premiile Grammy și aproape patru decenii împreună, Dream Theater continuă să surprindă cu noi materiale discografice. Așa se întâmplă și cu "A View from the Top of the World", album care deja se bucură de interes din partea fanilor.

Pe cât sunt de finisate albumele de studio Dream Theater, pe atât de fascinante sunt concertele, unde dragostea de muzică și entuziasmul membrilor trupei, parcă neatinse de trecerea anilor, îi încântă pe cei deja cuceriți și îi cuceresc pe cei mai sceptici. Trupa promite să respecte aceste "ritualuri" și la Romexpo, unde sunt așteptați mii de fani.

Bilete concert Dream Theater la Romexpo

Prețul biletelor variază între 1300 lei și 159 lei, în funcție de categorie și perioada de achiziție. Pentru mai multe detalii legate de bilete, consultați agenda InfoMusic.

Înființat în 1985 de trei studenți la prestigiosul colegiu de muzică Berklee - basistul John Myung, chitaristul John Petrucci și bateristul Mike Portnoy - Dream Theater este grupul muzical care s-a impus ca port-stindard al sonorităților progresive în lumea metal.

Stabiliți în New York, acești muzicieni au adus, mai mult decât oricare alții, în atenția iubitorilor de muzică mai agresivă, un stil compozițional plin de schimbări de tempo, măsuri mixte, modulații surprinzătoare și structuri complexe, toate acestea fără a renunța la elementele definitorii pentru metal.

După un prim album alături de solistul vocal Charlie Dominici - "When Dream and Day Unite", apărut în 1989 - postul de frontman a fost preluat de canadianul James LaBrie, care a rămas până astăzi vocea Dream Theater.

Trupa a căpătat tot mai multă vizibilitate pe scena rock și metal, cu albume ca "Images and Words", "Metropolis Part 2: Scenes from a Memory" sau "Train of Thought" intrate definitiv în canonul genului. La clape s-au succedat virtuozii Kevin Moore, Derek Sherinian și, în cele din urmă, Jordan Rudess (astăzi deja membru de 22 de ani), însă în rest singura schimbare majoră a avut loc odată cu plecarea membrului fondator Mike Portnoy, înlocuit în 2010 de Mike Mangini.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2021 >>
lmmjvsd
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2