Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Costel la iUmorCostel a vorbit la iUmor despre karma, bormașini și porumbei - VIDEO Concurenții care au trecut de cel de-al 13-lea episod X Factor 2020Audițiile de la X Factor 2020 au ajuns la final; citește rezumatul ultimei runde Eden Loren în audițiile de la X Factor 2020Eden Loren, italianul care a cântat de mai multe ori cu Laura Bretan, i-a cucerit pe jurații de la X Factor 2020 Romică Țociu și Adriana Trandafir la "Te cunosc de undeva"Adriana Trandafir și Romică Țociu au câștigat cu "Diamonds are forever" la Te cunosc de undeva Inna și Antonia în Dance Queen's HouseInna anunță un nou album, ce ar putea include o colaborare cu Antonia - VIDEO Concurenții care au trecut de cel de-al 12-lea episod X Factor 2020X Factor 2020: Noi concurenți au urcat pe scenă în cea de-a 12-a rundă de audiții

Stevie Nicks a colaborat cu Dave Grohl pentru piesa "Show Them The Way" - AUDIO

Stevie Nicks este hotărâtă să nu lase pandemia să-i spulbere avântul creativ. Cu "Show Them The Way", artista propune publicului două versiuni ale aceluiași gând, Dave Grohl stându-i alături la tobe.
Stevie Nicks

Stevie Nicks │ FOTO: Kristin Burns

Au trecut 6 ani de la ultimul album lansat de Stevie Nicks, iar momentul revenirii sale s-a suprapus, din nefericire, peste pandemie. Nimic nu poate opri, însă, actul creativ, iar Stevie reușește să surprindă publicul chiar și în cele mai nepotrivnice momente.

Piesa "Show Them The Way" a fost înregistrată în colaborare cu Dave Grohl, produsă de Greg Kurstin și inspirată de un vis pe care artista l-a avut în 2008. În acest vis, Stevie susține un recital la un eveniment caritabil la care participă Dr. Martin Luther King Jr., John Lennon, John Lewis, John F. Kennedy și Bobby Kennedy.

"I was ready for the Kennedys/ I don’t know if it was 1960 or 1963", cântă Stevie în versurile noii sale piese, lansate în două versiuni: cu o linie melodică simplificată, susținută de pian, și o versiune cu o producție modernă, pentru posturile de radio. Stevie recită versurile într-un stil inspirat de stand-up poetry, într-un ușor dezacord cu linia melodică.

AUDIO: Stevie Nicks - "Show Them The Way"

AUDIO: Stevie Nicks - "Show Them The Way" (versiune acustică, la pian)

"Show Them The Way" va beneficia în curând și de un videoclip, în regia lui Cameron Crowe. Noua piesă vine în întâmpinarea noului album live al artistei, un film concert bazat pe turneul de promovare a discului "24 Karat Gold: Songs from the Vault". Acesta se va lansa imprimat pe vinyl și pe CD și va fi proiectat și la cinema, pe 21 și 25 octombrie.

Într-un interviu acordat pentru Associated Press, Stevie Nicks (72 de ani) își mărturisea frustrarea declanșată de pandemie, ce a determinat amorțirea scenei muzicale.

"Nu am la dispoziție 10 ani să stau pe aici și să aștept ca chestia asta să treacă. Am locuri de vizitat, oameni pentru care vreau să cânt, încă un album de înregistrat. Fiecare zi ce trece îmi răpește din acest timp. Ăsta cred că este cel mai dificil lucru pentru mine."

Citește mai multe despre Dave GrohlStevie Nicks
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
"Song Exploder" este o mini serie Netflix care îţi explică modul în care este compusă muzica

O privire unică spre industria muzicală ne este oferită prin noul serial disponibil pe Netflix, "Song Exploder". Mini seria are...

Închide