Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 John Mayer în clipul ”Carry Me Away”Documentarul "Framing Britney Spears" l-a întristat pe John Mayer: "Am fost pe punctul de a plânge de cinci ori" Casey Bishop la American Idol,2021Trupa Motley Crue a lăudat o concurentă de 15 ani de la American Idol: "Felicitări, Casey Bishop!" - VIDEO Chefi la CuțiteCel de-al nouălea sezon "Chefi la Cuțite" începe la sfârșitul lunii februarie Sorin Pârcălab la iUmorSorin Pârcălab, la iUmor: "Dacă nu era reală faza, aș fi râs și eu" - VIDEO Juriu iUmor sezonul 10Emisiunea iUmor nu va mai fi difuzată duminica; află când o poți urmări GIM la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": GIM a primit Golden Buzz de la Florin Călinescu după ce a emoționat cu un mesaj puternic

Amy Lee a povestit ce condiție a impus casa de discuri la debutul trupei Evanescence

Evanescence s-a bucurat de un debut încununat de succes, dar în spatele acestei reușite se află o poveste ce-i umbrește strălucirea. Susținerea unei case de discuri a venit la pachet cu un compromis pentru Evanescence, Amy Lee regretând acum că nu a luptat mai mult pentru a-și susține punctul de vedere.
Amy Lee, Evanescence în concert la Rock the City 2012

Amy Lee, Evanescence în concert la Rock the City 2012

Ideea de a avea o trupă rock și o voce feminină nu a fost pe placul casei de discuri cu care a negociat la debut Evanescence. Cei din conducere au dorit să introducă în lineup și o voce masculină, iar când au văzut că Amy Lee nu cedează, i-au impus să accepte ca primul single, "Bring Me To Life", să fie lansat în colaborare cu un artist masculin. Așa s-a ajuns de fapt la colaborarea cu Paul McCoy.

"Faptul că era o voce de femeie și o linie de pian care se auzeau la începutul piesei a fost pur și simplu prea mult pentru ei. A trebuit să iau în considerare varianta de a pierde contractul cu casa de discuri pentru că eu nu am vrut să accept (o voce masculină permanentă în trupă). Până la urmă am ajuns la compromisul de a face o singură piesă cu o voce masculină, iar aceea să fie a unui artist invitat pe piesă", a povestit Amy Lee într-un interviu pentru The Forty-Five

Deși single-ul a fost un succes, Amy Lee consideră că ar fi trebuit să lupte mai mult pentru viziunea ei artistică.

"Dacă acea piesă, în forma aceea, ar fi fost singurul lucru pe care oamenii l-ar fi auzit de la noi, la nivel mainstream, după care am fi dispărut, nu aș fi fost deloc fericită. Aș fi fost foarte dezamăgită de cariera mea, pentru că m-aș fi simțit neînțeleasă și aș fi simțit că ar fi trebuit să pun piciorul în prag."

Amy Lee: "Mi-aș fi dorit să fi încercat mai mult să-mi susțin părerea"

Din fericire, publicul a fost de partea Evanescence, iar succesul trupei nu s-a oprit la un prim single, Amy Lee fiind recunoscătoare pentru felul în care au decurs lucrurile.

"Am avut norocul de a putea pune piciorul în prag mai târziu, dar mi-aș fi dorit să fi încercat mai mult să-mi susțin părerea. Am supraviețuit acestui compromis, slavă Domnului."

Evanescence a lansat de curând piesa "Use My Voice", în colaborare cu Sharon Den Adel, Lzzy Hale şi Lindsey Stirling. Aceasta este prima compoziție a formației care transmite un mesaj politic.

Citește mai multe despre Amy LeeEvanescence
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
AC/DC anunță când apare "Shot In The Dark", lansând și un nou teaser - VIDEO

Revenirea AC/DC este mai aproape ca niciodată. Noul single "Shot In The Dark" apare miercuri dimineață, până atunci fanii având...

Închide