Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Toboşarul Queen, Roger Taylor a lansat piesa solo "Isolation" - VIDEO

Toboşarul Queen, Roger Taylor a compus o nouă piesă în izolare, potrivit numită "Isolation". Noul track a debutat la finalul lunii lunie şi acum primeşte un videoclip animat, care combină angoasa societăţii moderne pre-Covid cu cea actuală. Puteţi viziona clipul în articol.

Publicat

pe

Roger Taylor - Concert Queen + Adam Lambert │ FOTO: Ionut%20Paraschiv%20

Roger Taylor ar fi înregistrat piesa într-un studio amenajat în grădina sa, pe durata izolării. A dorit ca versurile lui "Isolation" să reflecte lumea în care străin şi starea pe care o resimţim cu toţii. Videoclipul este produs de către Animind Studio 2020. Toboşarul ar lucra la un album nou, primul din 2013 încoace. Atunci a sosit "Fun on Earth", care a ajuns pe poziţia 69 în topurile din UK. Taylor are în total 5 albume solo la activ, iar primul, cel din 1981 a ajuns pe locul 18 în UK.

Toboşarul Queen a vorbit despre noul său single cu BBC Radio 6 Music, dezvăluind că piesa a luat naştere într-un şopron amenajat în grădina sa din Cornwall. Iată cum a descris muzicianul senzaţiile şi ideile din spatele acestui track:

Există o anumită frustrare în a nu cunoaşte ceea ce se va întâmpla. Era o frustrare şi o uşoară anxietate în spatele a tot ceea ce se întâmplă, aşa am început să scriu o piesă despre modul în care îţi umpli ziua - rutina din izolare. Este o reflecţie directă a ceea ce simţeam în acel moment.

În acelaşi interviu Taylor a făcut aluzie la faptul că trupa Queen ar fi făcut muzică şi acum alături de Freddie Mercury, dacă acesta ar fi fost în viaţă. Nu crede totuşi că John Deacon ar fi permis ca proiectul să continue în această formă. Între timp Adam Lambert rămâne în componenţa actuală a trupei şi va pleca în turneu alături de Queen în mai, iunie şi iulie 2021. Seria de spectacole include nu mai puţin de 10 concerte la The O2 în Londra.

În ultima lună am aflat că trupa Queen va apărea pe o serie de mărci poştale din Marea Britanie. Tot în iunie am primit o colecţie de filmări live cu Queen şi Adam Lambert, cele mai bune momente din concertele trupei din ultimii ani, în lipsa unui turneu în 2020. Primăvara acestui an s-a lăsat şi cu o reinterpretare specială a lui "We Are the Champions", devenit "You Are the Champions", un imn dedicat celor din linia întâi în lupta cu pandemia.

PUBLICITATE
Comentează

Albume noi

Roger Taylor, toboşarul Queen a anunţat un nou album solo, "Outsider"

Roger Taylor, toboşarul Queen a fost prolific pe durata pandemiei şi a înregistrat un nou album. Artistul a anunţat acest LP solo, odată cu un turneu britanic. Noul album se numeşte "Outsider", iar turneul care îl va promova va avea loc în această toamnă. Avem detalii despre noile piese în articol.

Publicat

pe

Roger Taylor - Concert Queen + Adam Lambert │ FOTO: Ionut%20Paraschiv%20

După câteva aluzii ale lui Brian May cu privire la piese Queen înregistrate cu Adam Lambert, dar nu unele viabile, o parte din Queen continuă să scoată materiale discografice. Roger Taylor ne-a pregătit albumul "Outsider", care va sosi pe 1 octombrie 2021. Turneul care debutează în aceeaşi lună e special pentru Roger, care nu a mai ţinut concerte live în calitate de artist solo timp de 2 decenii. 14 show-uri au fost confirmate de muzician, strict în UK. Legendarul rocker este şi compozitor în cadrul Queen şi a contribuit la crearea unor hituri precum "A Kind of Magic", "Radio Ga Ga", "I'm In Love With My Car", "Sheer Heart Attack" şi "These Are The Days of Our Lives".

Taylor contribuie şi cu voce la track-urile Queen şi este un toboşar apreciat. De altfel fanii trupei vor putea asculta piese clasice Queen la concertele muzicianului în vârstă de 71 de ani. Iată ce a declarat multitalentatul instrumentist cu privire la planurile sale pentru viitorul apropiat:

De ceva vreme am încercat doar să ne descurcăm să ne ţinem pe linia de plutire. Acum am revenit aproape de normal, iar eu şi câţiva prieteni din muzică suntem gata să urcăm pe scenă pentru a cânta rock. Evident vom include piese din catalogul clasic Queen, dar şi anumite compoziţii mai vechi solo ale mele. Vă vom prezenta şi muzică nouă, aşa că sperăm că oameniii vor veni.

Acesta este turneul meu modest. Vreau să fie distractiv, de calitate la nivel muzical şi vreau ca toată lumea să îl aprecieze. Abia aştept să aibă loc. Voi cânta şi piese Queen? Absolut!

Turneul lui Taylor din 2021 este pornit de o reprezentaţie la O2 Academy din Newcastle pe 2 octombrie 2021. Seria de concerte ţine până pe 22 octombrie, când va avea loc un concert la O2 Shepherd Bush Empire din Londra. Roger Taylor va cânta alături de o trupă special creată şi care îi include pe clăparul Spike Edney (colaborator Queen + Adam Lambert), chitaristul Jason Falloon, Angie Pollock şi Charlie Jones, artişti de suport live pentru Goldfrapp.

"Outsider" este primul album solo ai lui Roger Taylor din 2013 încoace, când a sosit "Fun on Earth". În ultimul deceniu toboşarul a mai lansat câte un single ocazional, reflectând asupra omenirii şi expunându-şi viziunea asupra lucrurilor. Aşa au luat naştere piese ca "Journey's End", "Gangsters Are Running The World" şi cel mai recent track este "Isolation", scris în legătură cu lockdown-ul şi lansat în ultimul an.

Citește în continuare

Trending