Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Kasabian şi-a concediat solistul după ce acesta a fost acuzat de violenţă domestică

Unul dintre numele apreciate din indie rock-ul britanic pare aproape de destrămare. Kasabian şi-a pierdut solistul, pe Tom Meighan, care a părăsit trupa citând "motive personale". La câteva zile după plecare colegii au dezvăluit că motivul a fost de fapt o acuzaţie de violenţă domestică. Avem detalii în articol.

Publicat

pe

Kasabian în concert la Summer Well pe 9 august 2015 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Trupa Kasabian activează din 1997, iar grupul din Leicester l-a avut de atunci în componenţă pe solistul Tom Meighan. Ei bine Meighan anunţa la începutul săptămânii că a ales să părăsească grupul din motive personale. Ulterior tabloidele britanice au început să scrie că artistul şi-a abuzat fosta logodnică într-un acces de furie din cauza alcoolului. Asta se întâmpla în aprilie, iar bărbatul de 39 de ani a ajuns marţi, pe 7 iulie în faţa unui tribunal, unde şi-a recunoscut vina pentru violenţă domestică.

Iată mesajul oficial al trupei:

Acum că procedurile legale s-au încheiat, putem comenta asupra plecării lui Tom Meighan din Kasabian. Nimeni din trupă nu dorea să se întâmple asta. Am lucrat cu toţii din greu în ultimii 23 de ani şi aveam planuri mari pentru viitorul nostru împreună. Suntem devastaţi, dar nu am avut de ales şi a trebuit să îi cerem lui Tom să plece din trupă.

Nu putem tolera condamnarea sa pentru violenţă domestică. Violenţa domestică şi abuzul de orice fel este total inacceptabil. Imediat cum am aflat de acuzele aduse lui Tom, noi ca trupă am luat decizia de a nu mai lucra cu el. Din nefericire a trebuit să păstrăm informaţia pentru noi până ce era găsit vinovat la tribunal. Am fost induşi în eroare şi am crezut că Tom va recunoaşte vina sa într-o declaraţie publică, dar el a ales să nu o facă.

Oricât ne-ar fi rănit Tom pe toţi, nu noi suntem victimele în această situaţie. Violenţa domestică e ceva care nu poate fi scuzat.

Vă mulţumim pentru suport în aceste vremuri dificile.

Meighan a fost condamnat la serviciu în folosul comunităţii şi va trebui să desfăşoare 200 de ore de muncă fără plată. Va trebui şi să participe la un program de reabilitare de 5 zile şi să plătească taxele procesului. Kasabian se înfiinţa în 1997 şi ajungea pe val în 2004 cu single-ul "Club Foot". I-aţi auzit cu siguranţă în jocuri FIFA, dar şi la legendarul festival de la Romexpo din 2007 (Bestival 2007), unde au cântat şi Marilyn Manson şi Alice Cooper.

Au mai ajuns la noi şi la Summer Well 2015.

Comentează

Muzică nouă

Kasabian ne oferă optimism şi vară în piesa "Coming Back to Me Good"

Kasabian ne-a oferit o reprezentaţie legendară prin 2007, când ajungea la Romexpo împreună cu Marilyn Manson şi Alice Cooper şi iată-i cu un sound maturizat, cu 17 ani mai târziu. Trupa britanică tocmai a lansat single-ul văratic "Coming Back to Me Good".

Publicat

pe

Coperta single Kasabian Coming Back to Me Good
Coperta single Kasabian Coming Back to Me Good │ FOTO: Kasabian

"Coming Back To Me Good" este cel mai nou single de pe albumul "Happenings", care se va lansa pe 14 iunie. Melodia lansată pe 12 aprilie are ceva de şezlong, de plajă şi de soare. Parcă e menită să fie ascultată cu ochelarii de soare pe ochi. Are mai puţin de 3 minute, deci e gata de airplay la radio-uri. Versurile sunt optimiste, dar cumva... resemnate în fata eventualelor greutăţi.

Primul single de pe noul album a fost "Call", lansat în feburarie 2024. A fost descris ca "unul dintre cele mai euforice momente de pe LP". Au trecut 2 ani de la ultimul album Kasabian, "The Alchemist's Euphoria", care a debutat în 2022. E al doilea album doar după plecarea lui Tom Meighan din 2020. Tracklist-ul are 10 piese, dar cantitatea de muzică nu e aşa mare, doar 26 de minute pentru discul din 2024.

În glumă, solistul Pizzorno a spus că e doar cu un minut mai scurt decât albumul de debut Ramones. A fost compus şi înregistrat la studioul din casa solistului, The Sergery şi îl are pe Mark Ralph ca producător. El a lucrat cu Zara Larsson, Clean Bandit, Rudimental.

Kasabian a văzut lumina zilei în orașul Leicester în 1997. Inițial compusă din talentați muzicieni precum Tom Meighan (voce), Sergio Pizzorno (chitară, clape, și voce de fundal, cântând adesea și solist), Chris Edwards (bas) și Chris Karloff (chitară), trupa și-a creat un nume pe scena muzicală britanică prin sunetul lor inconfundabil și prezența scenică captivantă.

În 2005, Ian Matthews s-a alăturat ca baterist, consolidând echipa, însă în următorul an, formula a suferit o schimbare semnificativă odată cu plecarea lui Karloff. Cu toate acestea, Kasabian și-a păstrat energia și creativitatea înalte, lansând hituri memorabile și încântând fanii cu fiecare apariție pe scenă.

Trupa și-a continuat parcursul muzical de succes până în 2020, când a venit o schimbare neașteptată: Meighan a părăsit grupul.

Citește în continuare

Trending