Urmărește-ne în Social Media

THE S.L.P. (Serge Pizzorno de la Kasabian) - Nobody Else

Chitaristul și principalul compozitor al trupei rock britanice Kasabian, Serge Pizzorno, ne invită în lumea haotică a universului său creativ. Proiectul său solo se numește THE S.L.P., iar single-ul care descătușează gândurile și frământările lui se numește ”Nobody Else”.

În pauza de un an a trupei Kasabian, Serge Pizzorno a realizat că își dorește să exploreze mai mult părțile extreme ale personalității sale și că are nevoie de o "defulare" care să-i mențină sănătatea mintală pe linia de plutire. Așa că a înregistrat și produs primul său album solo, un material de 11 piese intitulat "THE S.L.P.", acronimul numelui complet al artistului - Sergio Lorenzo Pizzorno.

"Am găsit fereastra perfectă pentru a experimenta și a vedea încotro mă duce inspirația. M-am bucurat de libertatea aceea de a putea face orice", a detaliat Pizzorno pentru NME.

Discul a fost înregistrat în studioul său din Leicester, iar piesa "Nobody Else", lansată cu videoclip, este soundtrack-ul perfect pentru o mult așteptată vacanță de vară.

"Este atât de fresh încât și pasta ta de dinți va fi geloasă", a scris Pizzorno pe Twitter, astfel descriindu-și noul single.

Albumul "THE S.L.P." va fi lansat pe 30 august și poate fi precomandat de pe site-ul oficial al artistului, iTunes, Amazon Muzic, Spotify, Apple Music și Google Play. LP-ul include o colaborare cu slowthai.

Tracklist THE S.L.P. , primul album solo al lui Serge Pizzorno de la Kasabian

 1. Meanwhile... In Genova
 2. Lockdown
 3. ((trance))
 4. The Wu
 5. Soldiers 00018
 6. Meanwhile... At The Welcome Break (featuring slowthai)
 7. Nobody Else
 8. Favourites (featuring Little Simz)
 9. Kvng Fv
 10. The Youngest Gary
 11. Meanwhile… In the Silent Nowhere
Comentarii

Muzică nouă

Kasabian ne oferă optimism şi vară în piesa "Coming Back to Me Good"

Kasabian ne-a oferit o reprezentaţie legendară prin 2007, când ajungea la Romexpo împreună cu Marilyn Manson şi Alice Cooper şi iată-i cu un sound maturizat, cu 17 ani mai târziu. Trupa britanică tocmai a lansat single-ul văratic "Coming Back to Me Good".

Publicat

pe

Coperta single Kasabian Coming Back to Me Good
Coperta single Kasabian Coming Back to Me Good │ FOTO: Kasabian

"Coming Back To Me Good" este cel mai nou single de pe albumul "Happenings", care se va lansa pe 14 iunie. Melodia lansată pe 12 aprilie are ceva de şezlong, de plajă şi de soare. Parcă e menită să fie ascultată cu ochelarii de soare pe ochi. Are mai puţin de 3 minute, deci e gata de airplay la radio-uri. Versurile sunt optimiste, dar cumva... resemnate în fata eventualelor greutăţi.

Primul single de pe noul album a fost "Call", lansat în feburarie 2024. A fost descris ca "unul dintre cele mai euforice momente de pe LP". Au trecut 2 ani de la ultimul album Kasabian, "The Alchemist's Euphoria", care a debutat în 2022. E al doilea album doar după plecarea lui Tom Meighan din 2020. Tracklist-ul are 10 piese, dar cantitatea de muzică nu e aşa mare, doar 26 de minute pentru discul din 2024.

În glumă, solistul Pizzorno a spus că e doar cu un minut mai scurt decât albumul de debut Ramones. A fost compus şi înregistrat la studioul din casa solistului, The Sergery şi îl are pe Mark Ralph ca producător. El a lucrat cu Zara Larsson, Clean Bandit, Rudimental.

Kasabian a văzut lumina zilei în orașul Leicester în 1997. Inițial compusă din talentați muzicieni precum Tom Meighan (voce), Sergio Pizzorno (chitară, clape, și voce de fundal, cântând adesea și solist), Chris Edwards (bas) și Chris Karloff (chitară), trupa și-a creat un nume pe scena muzicală britanică prin sunetul lor inconfundabil și prezența scenică captivantă.

În 2005, Ian Matthews s-a alăturat ca baterist, consolidând echipa, însă în următorul an, formula a suferit o schimbare semnificativă odată cu plecarea lui Karloff. Cu toate acestea, Kasabian și-a păstrat energia și creativitatea înalte, lansând hituri memorabile și încântând fanii cu fiecare apariție pe scenă.

Trupa și-a continuat parcursul muzical de succes până în 2020, când a venit o schimbare neașteptată: Meighan a părăsit grupul.

Citește în continuare