Urmărește-ne în Social Media

Kasabian - Bless This Acid House

Kasabian tocmai au lansat videoclipul piesei "Bless This Acid House", omagiu adus anilor 90. Clipul îi prezintă pe muzicieni îmbrăcaţi în uniforme de prizonieri şi cântând într-o clădire abandonată.

Piesa este cel mai nou single extras de pe noul album "For Crying Out Loud". Filmarea alb-negru şi publicul dezlănţuit amintesc de celebrul club CBGB unde Iggy Pop şi marii punkeri făceau legea în anii 70. Chitaristul Kasabian, Serge Pizzorno afirmă că a văzut cuvintele "Bless This Acid House" pe un poster acasă la un prieten şi aşa s-a născut titlul piesei.

Genul de muzică "acid house" are o vechime de 2 decenii acum şi primeşte un omagiu prin această creaţie. Băieţii au ales totuşi să nu facă abuz de sintetizatoare, ci să ofere un tribut ironic, sub forma unei melodii cu influenţe punk. Regia clipului aparţine lui WIZ, iar "Bless This Acid House" este al treilea single de pe albumul lansat luna trecută.

Băieţii se pregătesc de mega concerte la festivalurile din Reading şi Leeds, unde vor cânta piese de pe noul LP. Kasabian sunt programaţi să apară la festivalul de la Sziget pe 11 august şi au un turneu european extins în 2017. Nu va fi totul energie şi punk-rock, pentru că pe 15 iunie trupa prezintă un set acustic special la concertul de la Reading.

Kasabian se înfiinţau în 1997 şi au bifat în carieră un Q Award şi un Brit Award. Au cântat la noi prima oară în 2007, pe o scenă unde au urcat şi Marilyn Manson sau Alice Cooper. Apoi ne-au vizitat la Peninsula în 2011 şi la Summer Well în 2015.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Festivaluri miercuri, 9 august 2017

Sziget 2017

Loc
Insula Obudai
Comentarii

Muzică nouă

Kasabian ne oferă optimism şi vară în piesa "Coming Back to Me Good"

Kasabian ne-a oferit o reprezentaţie legendară prin 2007, când ajungea la Romexpo împreună cu Marilyn Manson şi Alice Cooper şi iată-i cu un sound maturizat, cu 17 ani mai târziu. Trupa britanică tocmai a lansat single-ul văratic "Coming Back to Me Good".

Publicat

pe

Coperta single Kasabian Coming Back to Me Good
Coperta single Kasabian Coming Back to Me Good │ FOTO: Kasabian

"Coming Back To Me Good" este cel mai nou single de pe albumul "Happenings", care se va lansa pe 14 iunie. Melodia lansată pe 12 aprilie are ceva de şezlong, de plajă şi de soare. Parcă e menită să fie ascultată cu ochelarii de soare pe ochi. Are mai puţin de 3 minute, deci e gata de airplay la radio-uri. Versurile sunt optimiste, dar cumva... resemnate în fata eventualelor greutăţi.

Primul single de pe noul album a fost "Call", lansat în feburarie 2024. A fost descris ca "unul dintre cele mai euforice momente de pe LP". Au trecut 2 ani de la ultimul album Kasabian, "The Alchemist's Euphoria", care a debutat în 2022. E al doilea album doar după plecarea lui Tom Meighan din 2020. Tracklist-ul are 10 piese, dar cantitatea de muzică nu e aşa mare, doar 26 de minute pentru discul din 2024.

În glumă, solistul Pizzorno a spus că e doar cu un minut mai scurt decât albumul de debut Ramones. A fost compus şi înregistrat la studioul din casa solistului, The Sergery şi îl are pe Mark Ralph ca producător. El a lucrat cu Zara Larsson, Clean Bandit, Rudimental.

Kasabian a văzut lumina zilei în orașul Leicester în 1997. Inițial compusă din talentați muzicieni precum Tom Meighan (voce), Sergio Pizzorno (chitară, clape, și voce de fundal, cântând adesea și solist), Chris Edwards (bas) și Chris Karloff (chitară), trupa și-a creat un nume pe scena muzicală britanică prin sunetul lor inconfundabil și prezența scenică captivantă.

În 2005, Ian Matthews s-a alăturat ca baterist, consolidând echipa, însă în următorul an, formula a suferit o schimbare semnificativă odată cu plecarea lui Karloff. Cu toate acestea, Kasabian și-a păstrat energia și creativitatea înalte, lansând hituri memorabile și încântând fanii cu fiecare apariție pe scenă.

Trupa și-a continuat parcursul muzical de succes până în 2020, când a venit o schimbare neașteptată: Meighan a părăsit grupul.

Citește în continuare