Urmărește-ne în Social Media

Kasabian - Ill Ray (The King)

Unul dintre cele mai urâte personaje din istoria televiziunii este Cersei Lannister din serialul "Game of Thrones", jucat de actriţa Lena Headey. Aceasta este protagonista noului videoclip Kasabian, intitulat "Ill Ray (The King)".

Piesa "Ill Ray" este extrasă de pe albumul "For Crying Out Loud", lansat în luna aprilie a acestui an. Pe lângă Lena Headey, în acest videoclip apare şi Michael Socha, cunoscut pentru apariţiile din filmul "This is England", dar şi serialele cu acelaşi nume. Clipul începe cu Lena făcând un soi de incantaţii acasă, cu lumânări şi biscuiţi.

O regăsim pe britanică dansând haotic pe străzile unui orăşel din UK, în mijlocul unor lumânări. Toată ţopăiala într-un trening viu colorat se lasă cu invocarea unei figuri medievale, un soi de lord britanic jucat de Michael Socha. Această figură regală chiar este apoi plimbată prin oraşul modern, cărată în spate de Lena şi ajunge şi la supermarketuri, puburi şi parcuri.

Totul se încheie cu un festin pe bază de mâncare indiană. E o gură binevenită de oxigen să o vedem pe Lena Headey altfel decât încruntată şi masacrând armate ca în "Game of Thrones". Acest material video a fost conceput, scris şi gândit de către Serge Pizzorno, chitaristul Kasabian. Ar fi o aluzie la Richard al III-lea şi la faptul că scheletul său a fost găsit sub o parcare din Leicester în 2012.

Trupa Kasabian a ajuns la ştiri recent, după o reprezentaţie excelentă la festivalul de la Reading şi Leeds. Au inclus în setlist şi un cover după "All Apologies" de la Nirvana, dar şi piese de pe cel mai nou LP. Pe noi ne-au vizitat pentru prima oare muzicienii cu fix un deceniu în urmă la Bestival, iar apoi în 2015 la Summer Well.

Comentarii

Muzică nouă

Kasabian ne oferă optimism şi vară în piesa "Coming Back to Me Good"

Kasabian ne-a oferit o reprezentaţie legendară prin 2007, când ajungea la Romexpo împreună cu Marilyn Manson şi Alice Cooper şi iată-i cu un sound maturizat, cu 17 ani mai târziu. Trupa britanică tocmai a lansat single-ul văratic "Coming Back to Me Good".

Publicat

pe

Coperta single Kasabian Coming Back to Me Good
Coperta single Kasabian Coming Back to Me Good │ FOTO: Kasabian

"Coming Back To Me Good" este cel mai nou single de pe albumul "Happenings", care se va lansa pe 14 iunie. Melodia lansată pe 12 aprilie are ceva de şezlong, de plajă şi de soare. Parcă e menită să fie ascultată cu ochelarii de soare pe ochi. Are mai puţin de 3 minute, deci e gata de airplay la radio-uri. Versurile sunt optimiste, dar cumva... resemnate în fata eventualelor greutăţi.

Primul single de pe noul album a fost "Call", lansat în feburarie 2024. A fost descris ca "unul dintre cele mai euforice momente de pe LP". Au trecut 2 ani de la ultimul album Kasabian, "The Alchemist's Euphoria", care a debutat în 2022. E al doilea album doar după plecarea lui Tom Meighan din 2020. Tracklist-ul are 10 piese, dar cantitatea de muzică nu e aşa mare, doar 26 de minute pentru discul din 2024.

În glumă, solistul Pizzorno a spus că e doar cu un minut mai scurt decât albumul de debut Ramones. A fost compus şi înregistrat la studioul din casa solistului, The Sergery şi îl are pe Mark Ralph ca producător. El a lucrat cu Zara Larsson, Clean Bandit, Rudimental.

Kasabian a văzut lumina zilei în orașul Leicester în 1997. Inițial compusă din talentați muzicieni precum Tom Meighan (voce), Sergio Pizzorno (chitară, clape, și voce de fundal, cântând adesea și solist), Chris Edwards (bas) și Chris Karloff (chitară), trupa și-a creat un nume pe scena muzicală britanică prin sunetul lor inconfundabil și prezența scenică captivantă.

În 2005, Ian Matthews s-a alăturat ca baterist, consolidând echipa, însă în următorul an, formula a suferit o schimbare semnificativă odată cu plecarea lui Karloff. Cu toate acestea, Kasabian și-a păstrat energia și creativitatea înalte, lansând hituri memorabile și încântând fanii cu fiecare apariție pe scenă.

Trupa și-a continuat parcursul muzical de succes până în 2020, când a venit o schimbare neașteptată: Meighan a părăsit grupul.

Citește în continuare