Urmărește-ne în Social Media

Kasabian - ALYGATYR (Visualiser)

Kasabian a lansat "ALYGATYR", primul nou single de la plecarea solistului Tom Meighan. Melodia este însoțită de un clip de tip visualiser, disponibil în articol.

Scrisă de Serge Pizzorno, produsă de Serge și Fraser T Smith și mixată de Spike Stent, piesa "ALYGATYR" reprezintă un nou și interesant capitol pentru trupă. Pizzorno a preluat funcția de solist și, prin "ALYGATYR", livrează o interpretare plină de adrenalină, care încă păstrează clasica amprenta muzicală a trupei Kasabian.

Melodia marchează primul material nou lansat de Kasabian, după plecarea solistului Tom Meighan. Acesta a fost condamnat anul trecut pentru violență domestică față de partenera sa.

Kasabian a susținut primul lor concert fără Meighan luna aceasta, când a început turneul din Marea Britanie din 2021, care se va încheia la O2 Academy Brixton din Londra pe 2 noiembrie. Trupa a fost deja anunțată ca headliner la festivalurile Neighbourhood Weekender și Isle Of Wight Festival de anul viitor.

Comentarii

Muzică nouă

Kasabian ne oferă optimism şi vară în piesa "Coming Back to Me Good"

Kasabian ne-a oferit o reprezentaţie legendară prin 2007, când ajungea la Romexpo împreună cu Marilyn Manson şi Alice Cooper şi iată-i cu un sound maturizat, cu 17 ani mai târziu. Trupa britanică tocmai a lansat single-ul văratic "Coming Back to Me Good".

Publicat

pe

Coperta single Kasabian Coming Back to Me Good
Coperta single Kasabian Coming Back to Me Good │ FOTO: Kasabian

"Coming Back To Me Good" este cel mai nou single de pe albumul "Happenings", care se va lansa pe 14 iunie. Melodia lansată pe 12 aprilie are ceva de şezlong, de plajă şi de soare. Parcă e menită să fie ascultată cu ochelarii de soare pe ochi. Are mai puţin de 3 minute, deci e gata de airplay la radio-uri. Versurile sunt optimiste, dar cumva... resemnate în fata eventualelor greutăţi.

Primul single de pe noul album a fost "Call", lansat în feburarie 2024. A fost descris ca "unul dintre cele mai euforice momente de pe LP". Au trecut 2 ani de la ultimul album Kasabian, "The Alchemist's Euphoria", care a debutat în 2022. E al doilea album doar după plecarea lui Tom Meighan din 2020. Tracklist-ul are 10 piese, dar cantitatea de muzică nu e aşa mare, doar 26 de minute pentru discul din 2024.

În glumă, solistul Pizzorno a spus că e doar cu un minut mai scurt decât albumul de debut Ramones. A fost compus şi înregistrat la studioul din casa solistului, The Sergery şi îl are pe Mark Ralph ca producător. El a lucrat cu Zara Larsson, Clean Bandit, Rudimental.

Kasabian a văzut lumina zilei în orașul Leicester în 1997. Inițial compusă din talentați muzicieni precum Tom Meighan (voce), Sergio Pizzorno (chitară, clape, și voce de fundal, cântând adesea și solist), Chris Edwards (bas) și Chris Karloff (chitară), trupa și-a creat un nume pe scena muzicală britanică prin sunetul lor inconfundabil și prezența scenică captivantă.

În 2005, Ian Matthews s-a alăturat ca baterist, consolidând echipa, însă în următorul an, formula a suferit o schimbare semnificativă odată cu plecarea lui Karloff. Cu toate acestea, Kasabian și-a păstrat energia și creativitatea înalte, lansând hituri memorabile și încântând fanii cu fiecare apariție pe scenă.

Trupa și-a continuat parcursul muzical de succes până în 2020, când a venit o schimbare neașteptată: Meighan a părăsit grupul.

Citește în continuare