Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

The Weeknd a cântat în premieră piesa "Scared to Live" la "Saturday Night Live" - VIDEO

Saturday Night Live este o adevărată instituţie de divertisment, dând şansa unor artişti la început de drum să se afirme, dar oferind şi reprezentaţii ale unor nume mari ca Lady Gaga sau Nirvana. The Weeknd a urcat pe scenă weekendul trecut în sezonul 45 al emisiunii şi cu această ocazie a interpretat o piesă nouă, "Scared to Live". Puteţi urmări momentul în clipul din articol.

Publicat

pe

Videoclip The Weeknd Scared to Live Saturday Night Live 2020
Videoclip The Weeknd Scared to Live Saturday Night Live 2020 │ FOTO: The Weeknd

The Weeknd cochetează tot mai mult cu actoria, având şi apariţii în sketchurile de la Saturday Night Live. Într-unul din ele a cântat alături de alţi 2 actori o piesă compusă pentru emisiune, care face aluzie la momentul în care bărbatul din cuplu e trimis să doarmă pe canapea. Invitatul special al emisiunii a fost Daniel Craig, care în mod evident a avut multiple aluzii şi glume legate de noul film James Bond, "No Time to Die".

The Weeknd nu a ieşit deloc din pielea personajului pe care l-a creat pentru viitorul său album. La SNL a purtat acelaşi sacou roşu, pantofi eleganţi şi machiaj care îi face faţa însângerată şi nasul bandajat. L-am văzut pe artist etalând această imagine deja în videoclipul piesei "Blinding Lights", dar şi în artwork-ul postat pe reţelele de socializare. Cu o voce angelică a interpretat la SNL noul single "Scared to Live", un track R&B melancolic şi visător. Am mai ascultat recent şi piesa "After Hours", de pe acelaşi viitor LP, care se numeşte de altfel "After Hours". Este o cronică a disperării, a vieţii de party boy şi sadboi într-o metropolă americană, piperată cu nopţi pierdute şi goluri de memorie.

Primul single pe care l-am ascultat de pe acel material discografic a fost "Heartless", o piesă de despărţire. Toate noile piese au puternice influenţe din anii '80, în special la nivel de sintetizator. "After Hours" va sosi pe 20 martie, la 4 ani după apreciatul "Starboy". Între timp The Weeknd a colaborat cu Kendrick Lamar pe o piesă pentru "Game of Thrones", dar a lansat şi EP-ul "My Dear Melancholy", o cronică a despărţirii sale de Selena Gomez în câteva piese pline de durere.

Muzicianul a apărut în rol propriu în filmul lui Adam Sandler "Uncut Gems", în care joacă rolul unui artist care îi fură iubita protagonistului, jucat de Sandler. Artistul canadian continuă să îşi diversifice paleta de personaje pe care le joacă şi transcende identitatea de muzician melancolic, care trăieşte viaţa cât mai hedonist posibil.

PUBLICITATE
Comentează

Albume noi

The Weeknd anunţă un nou album, "Dawn FM", care va sosi pe 7 ianuarie

După o perioadă de teasing şi lansări de single-uri, The Weeknd a anunţat în sfârşit numele noului său album, dar şi data sa de lansare. Noul LP se numeşte "Dawn FM" şi va debuta pe 7 ianuarie 2022. Abel Tesfaye (numele real al artistului) a oferit teasere în special de Anul Nou pe Instagram.

Publicat

pe

The Weeknd cântând la The Billboard Music Awards 2021
The Weeknd cântând la The Billboard Music Awards 2021 │ FOTO: Captură YouTube

Deşi iniţial The Weeknd şi echipa sa doreau să mai lanseze single-uri, ei au decis până la urmă să lanseze direct întregul LP. Printre colaboratorii de pe acest disc se numără Tyler, the Creator, Quincy Jones şi Lil Wayne. "Dawn Fm" vine la nici 2 ani după ultimul album al rapperului canadian "After Hours", care a cucerit topurile cu single-uri ca "Blinding Lights". Ulterior aveam să primim o variantă extended a sa, dar şi multiple remix-uri.

În ultimul an artistul a lucrat la un serial HBO cunoscut drept "The Idol", în calitate de co-scenarist, dar şi de actor. În august 2021 Abel lansat piesa "Take My Breath" şi videoclipul asociat. "Dawn FM" este al cincilea material discografic al canadianului, separat de cele 3 mixtape-uri lansate în 2011. Piese de pe ele au primit relansări şi clipuri noi anul trecut, la aniversarea de 10 ani.

Nu au lipsit nici colaborările pentru The Weeknd în 2021: a făcut senzaţie pe "Moth to a Flame" de la Swedish House Mafia şi a încheiat anul într-un clip în stil "John Wick" alături de Post Malone în noiembrie, unul denumit "One Right Now". În decembrie 2021 apărea pe colaborarea "Poison", ce includea o înregistrare lăsată în urmă de Aaliyah şi păstrată în arhivă la 20 de ani la moartea sa.

Revenind la noul album "Dawn FM", cel mai inedit teaser şi cameo pentru LP l-a făcut chiar Jim Carrey. Actorul este bun prieten cu The Weeknd şi a făcut aluzie la apariţia într-un videoclip pentru unul dintre viitoarele single-uri de pe album. Teaserul de pe Instagram îl prezintă pe The Weeknd răpit de figuri mascate care dansează frenetic şi apoi brusc îmbătrânit cu zeci de ani. Pe fundal se aude un sintetizator puternic, iar apoi începe o piesă R&B cu un sample vocal foarte înalt (spre o voce chipmunk chiar). Ni se promite şi "un nou univers sonic".

Citește în continuare

Trending