Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Concertele și spectacolele a 14 teatre din București se suspendă

Toate cele 14 teatre din subordinea Primăriei își suspendă activitatea până pe data de 31 martie 2020. Decizia a fost comunicată de Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Publicat

pe

Alexandra Usurelu in concert la TNB pe 29 ianuarie 2018 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

În urma confirmării primelor două cazuri de coronavirus în București, administrația locală ia o serie de măsuri de prevenție. Astfel, toate cele 14 teatre din subordinea Primăriei, precum și Opera Comică pentru Copii, ARCUB, Sala Dalles, Muzeul Literaturii, Palatele Brâncovenești și alte instituții culturale din București își suspendă activitatea până pe 31 martie. Decizia a fost luată astăzi, 9 martie, fiind comunicată oficial de către Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea.

"Având în vedere confirmarea celor două cazuri deja de Coronavirus în municipiul București - un domn de 49 de ani și prietena sa de 42 de ani - și având în vedere că avem deja 8 persoane în carantină (...) și ținând cont de faptul că sunt deja 870 de persoane izolate la domiciliu în municipiul București, ținând cont că în această perioadă vin foarte mulți români din Italia, atât în București, cât și în județul Ilfov, cât, de asemenea, și în județele limitrofe, și ținând cont de toate recomadările Comitetului Național de Urgență (...) anunț ca Primar Genaral următoarele decizii valabile pe teritoriul municipiului București:

Suspendarea activităților celor 14 teatre aflate în administrarea Primăriei Generale a Capitalei până la data de 31 martie. (...)

Suspendarea concertelor, a evenimentelor, manifestărilor de orice tip, cultural, sportiv, divertisment, de către Opera Comică pentru Copii, Centrul Municipal pentru Seniori, Centrul Municipal pentru Tineret, Compania Sportul pentru Toți, ARCUB, Creart, PROEDUS, Palatele Brâncovenești, Sala Dalles, Biblioteca Metropolitană, Muzeul Literaturii și, de asemenea, Muzeul Municipiului București", a declarat Gabriela Firea.

"Cuvântul de ordine trebuie să fie prevenție"

În cadrul conferinței de presă în care s-au anunțat aceste măsuri, Primarul general al Capitalei a propus și închiderea școlilor și grădinițelor din București, decizia finală aparținând Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

"Cuvântul de ordine trebuie să fie prevenție. Am auzit multe dezbateri în această perioadă, unii sunt pentru măsuri mai severe, alții pentru măsuri mai relaxate. Eu cred că trebuie să prevenim și să fim cu toții, autorități și cetățeni, mai responsabili", a declarat luni primarul Capitalei.

Activitățile care implică participarea a peste 1000 de persoane au fost interzise în România

Suspendarea acestor activități din București vine la doar câteva ore de la decizia comunicată de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență de a interzice activitățile ce implică participarea a peste 1000 de persoane până pe 31 martie. Această măsură afectează o serie de evenimente programate în România, inclusiv concertele de la Sala Palatului.

În România sunt confirmate până la ora actuală 15 cazuri de coronavirus. La nivel mondial se înregistrează peste 111.400 de cazuri, zonele cele mai afectate fiind China (80.738 de cazuri), Coreea de Sud (7.478 de cazuri) și Italia (7.375 de cazuri). Țara care a înregistrat cele mai multe decese este China (3.120), urmată de Italia (366).

BTS a fost primul grup muzical care a anulat concerte din cauza epidemiei de coronavirusGreen Day și-a amânat turneul din Asia, Slipknot și-a amânat concertele și propriul festival Knotfest Japan, iar Festivalul Tomorrowland Winter din Franța a fost anulat din cauza coronavirusului.

Trending