Urmărește-ne în Social Media

Placebo - Surrounded by Spies

Placebo a lansat videoclipul oficial al celui mai nou single, "Surrounded by Spies", în care avem ocazia să îl vedem pe Brian Molko în acţiune după o lungă perioadă de absenţă. Trupa nu a mai lansat un album din 2013 încoace, dar se va revanşa cu un nou LP în 2022, pe numele său "Never Let Me Go". Noul clip se vede aici şi aflaţi noutăţi despre trupă în articol.

"Surrounded by Spies" este al doilea single de pe noul album Placebo, "Never Let Me Go". Primul a fost "Beautiful James" şi a fost ceva mai tandru, în vreme ce acest nou release include şi o secţiune cu BPM mai ridicat, cu influenţe de garage, deşi vocea visătoare a lui Brian Molko pluteşte peste instrumental ca fantoma evocată pe piesa "Exit Wounds" de pe ultimul LP din 2013. Pe Brian îl vedem cu plete şi mustaţă, în continuare fără a îşi arăta vârsta de 48 de ani.

Cat despre povestea şi mesajul piesei, totul a început atunci când solistul şi-a dat seama că e spionat de vecini şi apoi a urmat paranoia. Auzim şi câteva versuri despre teorii ale conspiraţiei şi neîncredere în liderii mondiali, dar fără a da nume sau indicii clare. Odată cu materialul discografic lansat la început de 2022 (25 martie) trupa ajunge la 8 albume. Ultimul LP a fost "Loud Like Love" şi a debutat în 2013, piese de pe el fiind cântate live atât la Summer Well 2014, cât şi la concertul Placebo de la Arenele Romane din 2017.

Bazele noului disc au fost puse pe parcursul turneului aniversar de 20 de ani care sărbătorea LP-ul autointitulat din 1996. Trupa a creat albumul în mod invers, abordând un nou mod de lucru (instrumental apoi versuri). Molko a apreciat accidentele şi ieşirea din zona de confort, iar conform unui interviu acordat recent celor de la The Guardian, temele abordate pe piesele noi includ schimbările climatice, inegalitatea între pături sociale şi supravegherea prin camere de securitate şi social media.

În acest moment trupa Placebo este compusă din Brian Molko, solist şi chitarist, dar şi basistul Stefan Olsdal, membru fondator. Din grup a făcut parte şi toboşarul Steve Hewitt în primul deceniu de existenţă a trupei, înlocuit de Steve Forrest în perioada lui "Battle for the Sun". Steve avea să plece din trupă în 2015, iar acum Placebo e un duo, plus artişti colaboratori la tobe, clape şi alte instrumente. Grupul britanic îşi începea cariera în 1994 şi a avut toate cele 7 albume intrate în top 20 în Marea Britanie, cu 11 milioane de unităţi vândute în toată lumea.

Brian Molko and co au colaborat de-a lungul anilor cu nume uriaşe că David Bowie, Michael Stipe sau Justin Warfield. Printre influenţele sale se număra Iggy Pop, Nirvana, Depeche Mode. Placebo va concerta în România în vara lui 2022.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte miercuri, 17 august 2022

Placebo

Loc
Arenele Romane
Comentarii

Concerte & turnee

Placebo concertează în România pe 30 iulie, la Arenele Romane

Placebo trebuia să ajungă în România cu câţiva ani în urmă, pentru a promova albumul "Never Let Me Go", dar din păcate concertul a fost amânat. După încă o amânare a fost anulat, dar iată că britanicii concertează în sfârşit în ţara noastră, pe 30 iulie 2024.

Publicat

pe

Placebo - Running Up That Hill (Cover Kate Bush) | Rock am Ring 2022
Placebo - Running Up That Hill (Cover Kate Bush) | Rock am Ring 2022 │ FOTO: Captură YouTube

Placebo revine în România după ceva vreme şi va ţine un concert la Arenele Romane în dată de 30 iulie 2024. Ultimul LP lansat a fost "Never Let Me Go", care s-a dovedit a fi un material experiental, cu teme eco-friendly, cu piese despre regăsirea de sine, meditaţie şi cu o abordare mai degrabă light decât "nervoasă", ca rock-ul alternativ al grupului de la început de ani 2000.

Recapitulând incursiunile Placebo pe la noi, îmi amintesc de reprezentaţia din 2017 de la Arenele Romane, unde locul s-a dovedit neîncăpător pentru fani. A fost puţin bizar finalul în care Brian Molko a improvizat mult la clape şi a avut un rant anti Trump. De altfel solistul Placebo a devenit tot mai vocal pe teme politice în ultimii ani, de la Brexit la confruntarea sa recentă cu primul ministru italian, care s-a lăsat şi cu proces.

Ce a mai făcut Placebo între timp? În 2023 a anunţat primul său album live, care a sosit sub formă de box set, ce acoperă cariera de 25 de ani a grupului. Acum trupa este un duo, format din basistul Stefan Olsdal şi solistul şi chitaristul Brian Molko. Activi din 1994, artiştii au mai cântat în România şi în 2014, la Summer Well, dar şi în 2009 la Romexpo, pe vremea când promovau "Battle for the Sun".

A fost şi un concert prin 2012, dacă nu mă înşel la un stadion de rugby din nordul Capitalei pe o vreme toridă. După "Never Let Me Go", care a debutat în 2022 am avut parte şi de un single, un cover după piesa Tears for Fears "Shout". La festivalul Download din 2023, Placebo a cântat pentru prima dată piesa "Nancy Boy" după 6 ani.

Cu puţin noroc auzim şi noi mai multe piese de pe "Sleeping With Ghosts", "Meds" şi "Black Market Music" la concertul de la noi. Biletele se pun în vânzare de pe 14 martie 2024.

Citește în continuare