Urmărește-ne în Social Media

Placebo - Surrounded by Spies

Placebo a lansat videoclipul oficial al celui mai nou single, "Surrounded by Spies", în care avem ocazia să îl vedem pe Brian Molko în acţiune după o lungă perioadă de absenţă. Trupa nu a mai lansat un album din 2013 încoace, dar se va revanşa cu un nou LP în 2022, pe numele său "Never Let Me Go". Noul clip se vede aici şi aflaţi noutăţi despre trupă în articol.

"Surrounded by Spies" este al doilea single de pe noul album Placebo, "Never Let Me Go". Primul a fost "Beautiful James" şi a fost ceva mai tandru, în vreme ce acest nou release include şi o secţiune cu BPM mai ridicat, cu influenţe de garage, deşi vocea visătoare a lui Brian Molko pluteşte peste instrumental ca fantoma evocată pe piesa "Exit Wounds" de pe ultimul LP din 2013. Pe Brian îl vedem cu plete şi mustaţă, în continuare fără a îşi arăta vârsta de 48 de ani.

Cat despre povestea şi mesajul piesei, totul a început atunci când solistul şi-a dat seama că e spionat de vecini şi apoi a urmat paranoia. Auzim şi câteva versuri despre teorii ale conspiraţiei şi neîncredere în liderii mondiali, dar fără a da nume sau indicii clare. Odată cu materialul discografic lansat la început de 2022 (25 martie) trupa ajunge la 8 albume. Ultimul LP a fost "Loud Like Love" şi a debutat în 2013, piese de pe el fiind cântate live atât la Summer Well 2014, cât şi la concertul Placebo de la Arenele Romane din 2017.

Bazele noului disc au fost puse pe parcursul turneului aniversar de 20 de ani care sărbătorea LP-ul autointitulat din 1996. Trupa a creat albumul în mod invers, abordând un nou mod de lucru (instrumental apoi versuri). Molko a apreciat accidentele şi ieşirea din zona de confort, iar conform unui interviu acordat recent celor de la The Guardian, temele abordate pe piesele noi includ schimbările climatice, inegalitatea între pături sociale şi supravegherea prin camere de securitate şi social media.

În acest moment trupa Placebo este compusă din Brian Molko, solist şi chitarist, dar şi basistul Stefan Olsdal, membru fondator. Din grup a făcut parte şi toboşarul Steve Hewitt în primul deceniu de existenţă a trupei, înlocuit de Steve Forrest în perioada lui "Battle for the Sun". Steve avea să plece din trupă în 2015, iar acum Placebo e un duo, plus artişti colaboratori la tobe, clape şi alte instrumente. Grupul britanic îşi începea cariera în 1994 şi a avut toate cele 7 albume intrate în top 20 în Marea Britanie, cu 11 milioane de unităţi vândute în toată lumea.

Brian Molko and co au colaborat de-a lungul anilor cu nume uriaşe că David Bowie, Michael Stipe sau Justin Warfield. Printre influenţele sale se număra Iggy Pop, Nirvana, Depeche Mode. Placebo va concerta în România în vara lui 2022.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte miercuri, 17 august 2022

Placebo

Loc
Arenele Romane
PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Placebo a lansat un cover după piesa Tears for Fears "Shout" - AUDIO

Placebo nu se mulţumeşte doar cu un nou album lansat în 2022, ci a lansat şi un single, un cover de această dată. Brian Molko and co au lansat piesa "Shout", cover după hitul Tears for Fears. Rezultatul e plin de sintetizatoare şi are un aer visător.

Publicat

pe

Cover single Placebo Shout
Cover single Placebo Shout │ FOTO: Placebo

"Shout" nu se îndepărtează foarte mult de versiunea originală în cea Placebo, doar că primeşte o uşoară tuşă de rock alternativ şi chiar industrial. E un registru în care nu i-am mai auzit pe cei de la Placebo cântând. Poate cel mai celebru cover după "Shout" rămâne totuşi cel de la Disturbed de la început de mileniu. Într-un fel avem o continuare a tradiţiei aici: un duo din UK, Placebo adică Molko şi Stefan fac un cover după duo-ul Tears for Fears, care făcea senzaţie cu piesa aceasta în anii '80.

"Shout" sosea în 1984 ca al doilea single de pe al doilea album Tears for Fears, "Songs From the Big Chair". Avea să devină al şaselea hit Top 40 al duo-ului în Marea Britanie. În SUA a ajuns în vârful Billboard Hot 100 la 9 luni după debut.

În versiunea nouă avem sintetizatoare mai "grele" şi percuţie ceva mai pregnantă. Molko nu e deloc străin de coveruri, cel mai celebru fiind poate cel după Kate Bush, "Running Up the Hill". A făcut senzaţie şi cu coveruri după "Daddy Cool" de la Boney M, "Bigmouth Strikes Again" the The Smiths, "Where Is My Mind" de la The Pixies. Nu uităm şi de versiunea foarte tristă a lui Molko pentru piesa lui Sinead O'Connor "Jackie".

Cel mai nou album Placebo se numeşte "Never Let Me Go" şi a debutat în martie 2022. Include mesaje despre însingurare, câteva balade, versuri despre adicţia de tehnologie şi poluarea planetei. Placebo trebuia să cânte în România pe 13 iulie 2022, dar şi-a amânat concertul pentru jumătatea lui august. Ulterior avea să îl anuleze pe acela, din cauza unor motive legate de familiile artiştilor. Trupa se pregăteşte să plece acum într-un turneu în Marea Britanie şi Irlanda, care începe pe 18 noiembrie în Portsmouth şi se desfăşoară până pe 8 decembrie, când se opreşte la Birmingham.

Grupul şi-a anulat recent concertul din Mexico City din cauza problemelor cu viza.

Citește în continuare