Urmărește-ne în Social Media

Placebo - Surrounded by Spies

Placebo a lansat videoclipul oficial al celui mai nou single, "Surrounded by Spies", în care avem ocazia să îl vedem pe Brian Molko în acţiune după o lungă perioadă de absenţă. Trupa nu a mai lansat un album din 2013 încoace, dar se va revanşa cu un nou LP în 2022, pe numele său "Never Let Me Go". Noul clip se vede aici şi aflaţi noutăţi despre trupă în articol.

"Surrounded by Spies" este al doilea single de pe noul album Placebo, "Never Let Me Go". Primul a fost "Beautiful James" şi a fost ceva mai tandru, în vreme ce acest nou release include şi o secţiune cu BPM mai ridicat, cu influenţe de garage, deşi vocea visătoare a lui Brian Molko pluteşte peste instrumental ca fantoma evocată pe piesa "Exit Wounds" de pe ultimul LP din 2013. Pe Brian îl vedem cu plete şi mustaţă, în continuare fără a îşi arăta vârsta de 48 de ani.

Cat despre povestea şi mesajul piesei, totul a început atunci când solistul şi-a dat seama că e spionat de vecini şi apoi a urmat paranoia. Auzim şi câteva versuri despre teorii ale conspiraţiei şi neîncredere în liderii mondiali, dar fără a da nume sau indicii clare. Odată cu materialul discografic lansat la început de 2022 (25 martie) trupa ajunge la 8 albume. Ultimul LP a fost "Loud Like Love" şi a debutat în 2013, piese de pe el fiind cântate live atât la Summer Well 2014, cât şi la concertul Placebo de la Arenele Romane din 2017.

Bazele noului disc au fost puse pe parcursul turneului aniversar de 20 de ani care sărbătorea LP-ul autointitulat din 1996. Trupa a creat albumul în mod invers, abordând un nou mod de lucru (instrumental apoi versuri). Molko a apreciat accidentele şi ieşirea din zona de confort, iar conform unui interviu acordat recent celor de la The Guardian, temele abordate pe piesele noi includ schimbările climatice, inegalitatea între pături sociale şi supravegherea prin camere de securitate şi social media.

În acest moment trupa Placebo este compusă din Brian Molko, solist şi chitarist, dar şi basistul Stefan Olsdal, membru fondator. Din grup a făcut parte şi toboşarul Steve Hewitt în primul deceniu de existenţă a trupei, înlocuit de Steve Forrest în perioada lui "Battle for the Sun". Steve avea să plece din trupă în 2015, iar acum Placebo e un duo, plus artişti colaboratori la tobe, clape şi alte instrumente. Grupul britanic îşi începea cariera în 1994 şi a avut toate cele 7 albume intrate în top 20 în Marea Britanie, cu 11 milioane de unităţi vândute în toată lumea.

Brian Molko and co au colaborat de-a lungul anilor cu nume uriaşe că David Bowie, Michael Stipe sau Justin Warfield. Printre influenţele sale se număra Iggy Pop, Nirvana, Depeche Mode. Placebo va concerta în România în vara lui 2022.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte miercuri, 17 august 2022

Placebo

Loc
Arenele Romane
Comentarii

Albume noi

Placebo anunță primul său album live, care acoperă cei 25 de ani de carieră

În vreme ce fanii Placebo din România încă își ling rănile cu privire la concertul Placebo anulat acum un an, iată că trupa perseverează în ale sale lansări. Acum Brian Molko și Stefan ne oferă primul album live.

Publicat

pe

Coperta album Placebo live
Coperta album Placebo live │ FOTO: Placebo

Placebo a anunțat pe 21 noiembrie 2023 primul album live, care acoperă cei 25 de ani de carieră ai trupei britanice. Este și pentru prima dată când reprezentațiile live ale trupei ajung pe vinil și sunt incluse aici concerte din Mexic, Spania și Londra. Acest LP live se numește "Collapse Into Never: Placebo Live In Europe 2023".

A fost înregistrat la Low Festival în Spania la început de a și va sosi ca un dublu vinil. Celelalte două seturi live sunt reprezentații ale Placebo din Mexico City în vara lui 2023, respectiv sesiunile din Studio One, in Twickenham. Ele vin sub numele de "This Is What You Wanted" și respectiv "Live From the White Room". E vorba despre 7 piese de pe albumul Placebo din 2022, "Never Let Me Go". Vor sosi și sub formă de CD softpak gatefold, iar concertul din Mexic apare sub formă de Blu-Ray.

Vom auzi și melodii legendare de pe albume ca "Black Market Music, "Sleeping With Ghosts" și "Battle for the Sun". Totalitatea celor 3 concerte vine sub numele de "Placebo Live" şi se va lansa pe 15 decembrie.

Iată tracklist-ul albumului Placebo live din Europa:

Side1

1. ‘Forever Chemicals’
2. ‘Beautiful James’
3. ‘Scene of the Crime’
4. ‘Hugz’
5. ‘Happy Birthday In The Sky’

Side 2

6. ‘Bionic’
7. ‘Surrounded By Spies’
8. ‘Sad White Reggae’
9. ‘Try Better Next Time’
10. ‘Too Many Friends’

Side 3

11. ‘Went Missing’
12. ‘For What It’s Worth’
13. ‘Slave To The Wage’
14. ‘Song To Say Goodbye’
15. ‘The Bitter End’
16. ‘Infra-Red’

Side 4

17. ‘Shout’
18. ‘Fix Yourself’
19. ‘Running Up That Hill’

Si asa arată cel din Mexic:

1. ‘Opening Titles’
2. ‘Forever Chemicals’
3. ‘Beautiful James’
4. ‘Scene Of The Crime’
5. ‘Hugz’
6. ‘Happy Birthday In The Sky’
7. ‘Bionic’
8. ‘Twin Demons’
9. ‘Surrounded By Spies’
10. ‘Chemtrails’
11. ‘Sad White Reggae’
12. ‘Try Better Next Time’
13. ‘Too Many Friends’
14. ‘Went Missing’
15. ‘For What It’s Worth’
16. ‘Slave To The Wage’
17. ‘Song To Say Goodbye’
18. ‘Come Undone’
19. ‘The Bitter End’
20. ‘Infra-Red’
21. ‘Shout’
22. ‘Fix Yourself’
23. ‘Running Up That Hill’

In vreme ce White Room se prezintă astfel:

1. ‘Beautiful James’
2. ‘Fix Yourself’
3. ‘Happy Birthday In The Sky’
4. ‘Sad White Reggae’
5. ‘Surrounded By Spies’
6. ‘Try Better Next Time’
7. ‘Went Missing’

Placebo s-a viralizat în vara lui 2023, după ce solistul Brian Molko a fost dat în judecată de prim ministrul italan, Giorgia Meloni. Aceasta a fost acuzată de artist de "fascism și rasism". De altfel Molko a avut o diatribă contra lui Trump și când a fost la noi ultima oară, în 2017, la Arenele Române.

Citește în continuare