Urmărește-ne în Social Media

Placebo - Running Up That Hill (Cover Kate Bush) | Rock am Ring 2022

Într-o perioadă de renaștere a piesei ”Running Up That Hill”, cauzată de popularitatea serialului ”Stranger Things”, Placebo lansează un clip live în care reinterpretează hitul lui Kate Bush. Coverul se regăsește de mulți ani în repertoriul formației, fiind inclus pe albumul ”Covers” din 2003.

Responabilă în 2003 pentru readucerea în mainstream a piesei "Running Up That Hill", Placebo reamintește publicului cât de bine sună piesa lui Kate Bush în interpretare alternative rock. Trupa a lansat un clip live din cadrul festivalului Rock am Ring 2022 în care cântă această piesă, reacția publicului fiind pe măsura așteptărilor.

Placebo este una dintre cele mai influente formații ale ultimelor decenii. Bazele trupei au fost puse în 1994 de către solistul și chitaristul Brian Molko și bassistul Stefan Olsdal, membri ce-și continuă activitatea în formula de duo, după plecarea lui Steve Forrest, din 2015. În cei aproape 30 de ani de activitate au lansat 7 albume de studio, toate ajungând în TOP 20 în Regatul Unit, adunând peste 11 milioane de unități vândute în întreaga lume.

Placebo a colaborat de-a lungul timpului cu artisti de talie mondială, precum David Bowie, Michael Stipe sau Justin Warfield. Printre artiștii care i-au influențat pe Placebo se numără Iggy Pop, David Bowie, Nirvana sau Depeche Mode. Muzica trupei a dobândit, de-a lungul anilor, o identitate proprie, Placebo influențând, la rândul ei, formații precum My Chemical Romance sau Panic! at the Disco.

Extrem de apreciată în România, trupa Placebo a fost întâmpinată mereu cu mare entuziasm în România. Cel mai recent show a avut loc în 2017, la Arenele Romane, eveniment în cadrul căruia trupa a sărbătorit 20 de ani de activitate. Vă puteți face o idee cu privire la euforia acelui show citind impresiile noastre aici și aici.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte miercuri, 17 august 2022

Placebo

Loc
Arenele Romane
PUBLICITATE
Comentarii

Albume noi

Placebo anunță primul său album live, care acoperă cei 25 de ani de carieră

În vreme ce fanii Placebo din România încă își ling rănile cu privire la concertul Placebo anulat acum un an, iată că trupa perseverează în ale sale lansări. Acum Brian Molko și Stefan ne oferă primul album live.

Publicat

pe

Coperta album Placebo live
Coperta album Placebo live │ FOTO: Placebo

Placebo a anunțat pe 21 noiembrie 2023 primul album live, care acoperă cei 25 de ani de carieră ai trupei britanice. Este și pentru prima dată când reprezentațiile live ale trupei ajung pe vinil și sunt incluse aici concerte din Mexic, Spania și Londra. Acest LP live se numește "Collapse Into Never: Placebo Live In Europe 2023".

A fost înregistrat la Low Festival în Spania la început de a și va sosi ca un dublu vinil. Celelalte două seturi live sunt reprezentații ale Placebo din Mexico City în vara lui 2023, respectiv sesiunile din Studio One, in Twickenham. Ele vin sub numele de "This Is What You Wanted" și respectiv "Live From the White Room". E vorba despre 7 piese de pe albumul Placebo din 2022, "Never Let Me Go". Vor sosi și sub formă de CD softpak gatefold, iar concertul din Mexic apare sub formă de Blu-Ray.

Vom auzi și melodii legendare de pe albume ca "Black Market Music, "Sleeping With Ghosts" și "Battle for the Sun". Totalitatea celor 3 concerte vine sub numele de "Placebo Live" şi se va lansa pe 15 decembrie.

Iată tracklist-ul albumului Placebo live din Europa:

Side1

1. ‘Forever Chemicals’
2. ‘Beautiful James’
3. ‘Scene of the Crime’
4. ‘Hugz’
5. ‘Happy Birthday In The Sky’

Side 2

6. ‘Bionic’
7. ‘Surrounded By Spies’
8. ‘Sad White Reggae’
9. ‘Try Better Next Time’
10. ‘Too Many Friends’

Side 3

11. ‘Went Missing’
12. ‘For What It’s Worth’
13. ‘Slave To The Wage’
14. ‘Song To Say Goodbye’
15. ‘The Bitter End’
16. ‘Infra-Red’

Side 4

17. ‘Shout’
18. ‘Fix Yourself’
19. ‘Running Up That Hill’

Si asa arată cel din Mexic:

1. ‘Opening Titles’
2. ‘Forever Chemicals’
3. ‘Beautiful James’
4. ‘Scene Of The Crime’
5. ‘Hugz’
6. ‘Happy Birthday In The Sky’
7. ‘Bionic’
8. ‘Twin Demons’
9. ‘Surrounded By Spies’
10. ‘Chemtrails’
11. ‘Sad White Reggae’
12. ‘Try Better Next Time’
13. ‘Too Many Friends’
14. ‘Went Missing’
15. ‘For What It’s Worth’
16. ‘Slave To The Wage’
17. ‘Song To Say Goodbye’
18. ‘Come Undone’
19. ‘The Bitter End’
20. ‘Infra-Red’
21. ‘Shout’
22. ‘Fix Yourself’
23. ‘Running Up That Hill’

In vreme ce White Room se prezintă astfel:

1. ‘Beautiful James’
2. ‘Fix Yourself’
3. ‘Happy Birthday In The Sky’
4. ‘Sad White Reggae’
5. ‘Surrounded By Spies’
6. ‘Try Better Next Time’
7. ‘Went Missing’

Placebo s-a viralizat în vara lui 2023, după ce solistul Brian Molko a fost dat în judecată de prim ministrul italan, Giorgia Meloni. Aceasta a fost acuzată de artist de "fascism și rasism". De altfel Molko a avut o diatribă contra lui Trump și când a fost la noi ultima oară, în 2017, la Arenele Române.

Citește în continuare

Premii muzicale

Missy Elliott a fost introdusă în Rock and Roll Hall of Fame; Iată ceilalţi artişti din Panteon

Pe 3 noiembrie 2023 au fost anunţaţi artiştii introduşi în Rock and Roll Hall of Fame 2023, iar lista din acest an e plină de nume mari. Printre ele se numără şi Missy Elliott, primul rapper de sex feminin din Hall of Fame.

Publicat

pe

Rock and Roll Hall of Fame 2023
Rock and Roll Hall of Fame 2023 │ FOTO: Rock and Roll Hall of Fame 2023

Evenimentul de imortalizare a acestor nume în Panteonul Rock and Roll Hall of Fame are loc în seara de 3 noiembrie 2023. 2023 este un an special, marcând aniversarea a 50 de ani de existenţa a genului muzical hip-hop. Ceilalţi artişti introduşi în top sunt Kate Bush, Sheryl Crow, George Michael, Willie Nelson, Rage Against the Machine şi The Spinners.

Ceremonia de pe 3 noiembrie are loc la Barclays Center în Brooklyn şi e transmisă pe Disney+, cel puţin în SUA. Se va putea viziona pe platformă şi după ceremonie. Printre prezentatorii galei se numără Stevie Nicks, Elton John, St. Vincent, Olivia Rodrigo, Brandi Carlile şi Ice-T. Câţiva dintre ei vor ţine şi concerte şi vor mai urca pe scenă şi Adam Levine, LL Cool J şi Sia.

Queen Latifah îi va înmână premiul lui Missy Elliott, iar alţi artişti care ajung în Hall of Fame la categorii diferite sunt Chaka Khan, Al Kooper şi Bernie Taupin, colaboratorul numărul 1 al lui Elton John. E şocantă distanţa în ani între Taupin şi Elton John de introducere în Rock and Roll Hall of Fame: 29 de ani diferenţă. Pentru a putea fi introdus în Panteon trebuie să ai prima înregistrare comercială lansată cu cel puţin 25 de ani în urmă.

Lista se încheie cu DJ Kool Herc, Link Wrap şi Don Cornelius de la Soul Train. Lista de rapperi din Rock and Roll Hall of Fame e destul de mică şi include nume precum Beastie Boys, Jay-Z, Tupac Shakur, The Notorious B.I.G. şi Public Enemy.

Nominalizaţii au fost votaţi de mai bine de 1000 de artişti, istorici şi muzicologi. Kate Bush trebuia să fie introdusă anul trecut şi a reuşit să urce în preferinţe prin piesa sa "Running Up the Hill" inclusă în "Stranger Things".

The Spinners sunt o maşinărie de hituri, cu 4 hituri R&B pe locul întâi în topuri în mai puţin de 18 luni.

Artistii introduşi în Rock and Roll Hall of Fame 2022 sunt AICI.

Citește în continuare