Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

UPDATE: Cristi Minculescu părăsește trupa Iris, dar nu și scena muzicală

Cristi Minculescu nu va continua cu alte proiecte, el a decis să se retragă definitiv din muzică, iar locul său în formula Iris va fi ocupat de fostul membru al trupei Direcția 5, Toni Șeicărescu.

Publicat

pe

Cristi Minculescu - interviu InfoMusic.ro
Cristi Minculescu - interviu InfoMusic.ro

Cristi Minculescu a acordat un interviu lui Cristi Hrubaru de la Rock FM în care a clarificat unele aspecte ale plecării sale din trupa alături de care a cântat 32 de ani. Plecarea din Iris nu înseamnă și retragerea definitivă din muzică. Cristi va lua o pauză după care își va stabili noi obiective profesionale. 

Nu mă retrag din muzică, mă retrag de la Iris. Repet, m-am mirat și eu că am ajuns să iau decizia aceasta, dar e singurul moment în care nu-mi pare rău. Deocamdată, singura certitudine tristă e că nu voi mai fi la Iris. Nu știu ce voi face. Mă liniștesc și eu un pic, să ies din presiunea asta, a obiectivelor pe care le-am avut de-a lungul timpului și cu siguranță că veți afla primii ce am de gând.

Cristi Minculescu, pentru Rock FM

Minculescu a declarat și că decizia luată nu are nici o legătură cu latura financiară a business-ului, iar colegii săi de trupă au interpretat greșit mesajul său. El spune și că plecarea sa nu a depins de relația personală dintre el și colegii săi. În plus, îi urează succes lui Toni Șeicărescu, care va ocupa de acum poziția de solist al trupei Iris.

Toboșarul trupei Nelu Dumitrescu se simte lezat de decizia colegului său și din declarațiile sale reiese că Minculescu nu ar fi binevenit înapoi în trupă în eventualitatea în care își va dori acest lucru.

El și-a ales viața lui. Eu ce să mai fac? Îți dai seama, să te lase după atâta timp, să vină să-ți pună că nu mai dorește să cânte... Ce om n-ar urla un pic? Dacă noi am fi fost milionari din drepturi de autor, poate ar fi mers chestia asta: concerte mai puține, cu bani mai mulți.

Nelu Dumitrescu, pentru Rock FM


Nelu și-a pierdut răbdarea și pentru că nu este prima oară când Cristi părăsește grupul. În schimb, toboșarul este foarte optimist în privința viitorului trupei și spune că piesele Iris sunt cele care atrag fanii și nu neapărat solistul. Luna viitoare vom asculta un nou single Iris, iar anul viitor trupa va lansa un nou album în formula modificată.

Zvonul a apărut în presă seara trecută și a fost confirmat în această dimineață pe site-ul oficial Iris.

Începând cu data de 3 septembrie 2012, Cristi Minculescu părăsește grupul IRIS. Activitatea formației va continua, avându-l ca solist pe Toni Șeicărescu.

Cristi Minculescu nu va continua cu alte proiecte, el a decis să se retragă definitiv din muzică. După spusele soției sale, relațiile vocalistului cu colegii săi de trupă au început să se răcească începând cu complicațiile sale de natură medicală și cu operația sa de transplant de ficat. Noile pretenții pe care le-a manifestat solistul erau mai mari decât ale celorlalți membri ai formației: transport exclusiv cu avionul, cazare în cameră single și meniu alimentar special, iar ele au fost percepute drept fițe.

Cristi Minculescu - interviu InfoMusic.ro

Cristi Minculescu - interviu InfoMusic.ro

Vezi interviul cu Cristi Minculescu dinaintea concertului aniversar de 35 de ani al trupei Iris

Locul lui Minculescu în formula Iris va fi ocupat de Toni Șeicărescu, fost membru al formației Direcția 5. Cântărețul se declară onorat să cânte alături de trupa care i-a fost alături în tinerețe și vede în aceasta colaborare oportunitatea de a se exprima din punct de vedere artistic.

Pornesc la drum cu multă speranţă, am ascultat Iris de mic copil şi după atăţia ani ajung să fiu solist la trupa adolescenţei mele. Pentru mine este o mare provocare, nu-mi găsesc rostul în tot ceea ce aş vrea să exprim, că am ajuns într-o formaţie de legendă. Sper din tot sufletul ca cei care au fost până acum alături de Iris să fie şi de acum înainte. Despre Cristi Minculescu nu am cum să vorbesc decât la superlativ, dar am toată încrederea că Iris va continua povestea.

Toni Șeicărescu, pentru agentia.org

Nelu Dumitrescu anunțând piesele vechi selectate cu ajutorul fanilor pentru discul aniversar

Nelu Dumitrescu anunțând piesele vechi selectate cu ajutorul fanilor pentru discul aniversar

Unul dintre membrii co-fondatori ai formației Iris, toboșarul Nelu Dumitrescu susține că Cristi Minculescu se retrage pentru că nu este mulțumit de veniturile generate din munca pentru Iris. Totuși, grupul rock va merge mai departe și deja face planuri de viitor în noua formulă.

E trist că se întâmplă aşa ceva, când pierzi un coleg de formaţie. Cristi a spus că nu mai vrea să cânte cu noi pentru că nu-i mai convine cât câştigă în România. Dar Iris e mai mult decât un grup rock, e un simbol al rock-ului din Romania şi de aceea va merge mai departe. Cu Tony Şeicărescu vom înregistra, cât de curând, o piesă nouă şi până la anul, un nou album. Oricum, Iris merge mai departe!

Nelu Dumitrescu

Este greu să ne imaginăm un concert Iris fără clasicul Bună seara, prieteni! al lui Cristi Minculescu. Totuși, Toni Șeicărescu este un vocal foarte bun și cu siguranță va fi interesant de urmărit evoluția trupei Iris de acum înainte.

PUBLICITATE
Un comentariu

Emisiuni radio-tv

România are Roast debutează pe 11 mai la Antena 1; De la ce oră se difuzează

Noua emisiune de umor de la Antena 1, România are Roast, va fi difuzată pe post începând cu data de 11 mai. Echipele Pârșii circumspecți și Marmotele vesele, conduse de căpitanii Cătălin Bordea și Cosmin Natanticu, se vor duela în roast-uri, Andrei Ungureanu și Rikito Watanabe urmând să îndrume echipele în călătoria lor prin țară. Show-ul este prezentat de Micutzu (Cosmin Nedelcu).

Publicat

pe

România Are Roast la Antena 1
România Are Roast la Antena 1 │ FOTO: Antena 1

În vreme ce  Stand-Up Revolution rămâne fără o dată de lansare, Antena 1 merge înainte cu România are Roast. Noul show se bucură de nume cunoscute ale stand-up-ului românesc, precum Maria Popovici, Mincu, Cătălin Bordea, Cosmin Natanticu, Cristi Popesco și Dan Frânculescu. Formatul acestei emisiuni presupune confruntarea a două echipe de comedianți. Se vor spune glume acide, specifice roast-ului, inspirația pentru fiecare emisiune pornind de la particularitățile regiunilor țării. Mai exact, se vor face glume despre moldoveni, ardeleni, olteni, etc., echipa cu cele mai amuzante remarci urmând să fie declarată câștigătoare. Premiul pus în joc la fiecare ediție este de 10.000 de lei.

Când începe România are Roast pe Antena 1

România are Roast va fi difuzată în premieră miercuri, pe 11 mai, de la 20:30. Ulterior, emisiunea va fi difuzată în fiecare miercuri, de la aceeași oră.

Ce comedianți alcătuiesc cele două echipe de la România are Roast

Echipele de la România are Roast au fost denumite Pârșii Circumspecți și Marmotele Vesele. Cosmin Natanticu este căpitanul Pârșilor Circumspecți, din echipa sa făcând parte Maria Popovici, Mincu, Cristi Popesco și Dan Frânculescu. Marmotele Vesele este echipa condusă de Cătălin Bordea, ceilalți membri fiind Radu Bucălae, Nelu Cortea, Teodora Nedelcu și Teo Ioniță.

"Formatul este foarte antrenant pentru noi. Avem parte de probe destul de solicitante și roast-uri bazate exclusiv pe regiunile vizitate prin țară. Până acum pot spune că cel mai greu mi-a fost să scriu despre Oltenia, pentru că am încercat să fac ca stereotipurile din acea regiune să nu li se pară jignitoare", a declarat Cătălin Bordea, căpitanul Marmotelor Vesele, pentru Antena 1.

"Echipa noastră este foarte unită, competitivă și ascultătoare, ca niște pârși adevărați. Nu cred că mi s-a părut nimic greu pentru că atunci când faci ce-ți place, nimic nu pare complicat, dar pot spune că a fost mai dificil să scriu despre zona Banatului, pentru că nu am avut de ce să mă leg pentru a face roast", a menționat Cosmin Natanticu, căpitanul Pârșilor Circumspecți.

Micutzu și Loredana completează show-ul România are Roast

Micutzu va fi prezentatorul emisiunii, în vreme ce Loredana va asigura atmosfera. Artista va cânta în fiecare emisiune alături de orchestra Agurida și alți invitați surpriză. Influențele muzicale vor varia de la un show la altul, în funcție de regiunile roast-uite de cele două echipe de comedianți.

Citește în continuare

Lifestyle

Cu cine ar cânta Cristi Minculescu dintre marii artişti internaţionali? Află din podcastul cu Mihai Bobonete

Episodul de pe 25 februarie al podcastului "Da Bravo" al lui Mihai Bobonete l-a avut invitat pe Cristi Minculescu, unul dintre cei mai importanţi solişti din rock-ul românesc. Cu o activitate de peste 40 de ani ca vocalist al trupei Iris, muzicianul a avut anecdote din carieră, bancuri pentru gazda sa, dar şi momente memorabile cu artişti internaţionali.

Publicat

pe

Podcast Da Bravo Mihai Bobonete Cristi Minculescu
Podcast Da Bravo Mihai Bobonete Cristi Minculescu │ FOTO: Mihai Bobonete

Am aflat încă de la început de podcast că va avea loc o aniversare de 42 de ani a trupei Iris, deoarece cea de 40 nu a putut fi sărbătorită din cauza pandemiei. S-a vorbit despre vârfurile muzicale, precum Frank Sinatra, Pavarotti şi Freddie Mercury. Pentru Cristi Minculescu Deep Purple pare să fie apogeul, dar şi Led Zeppelin. Am fost surprins să îl văd pe solist refuzând să facă o alegere clară între Iron Maiden şi Metallica şi menţionând Slipknot în aceeaşi ecuaţie.

David Coverdale de la Deep Purple şi Whitesnake a apărut de multiple ori ca model pentru artist, ca reper şi ca vocea ideală cu care ar colabora. A fost amintit şi momentul un reportaj de acum multe zeci de ani, când Iris a ieşit pe locul 2 la un festival de la Cannes. Nu au lipsit discuţiile despre colaborarea cu Uriah Heep şi profesionalismul absolut al muzicienilor din grup, dar şi modestia lor.

Solistul Iris s-a simţit faţă de Mick Box, chitarist Uriah Heep că fotbaliştii români faţă de Cruyff, când au jucat pe acelaşi teren. Robert Plant şi David Coverdale sunt colaborările de vis pentru invitatul lui Mihai Bobonete. Spre final am aflat şi că vocalistul nu consumă carne, prefera filmele în loc de seriale şi Led Zeppelin în loc de Pink Floyd.

Am auzit şi poveşti de la începutul carierei muzicale a invitatului, cu referiri la trupa sa de debut, Harap Alb, la formaţia Voltaj, pe care a fondat-o în 1982 alături de Adrian Ilie, dar şi la trupa Totuşi. Din 2017 formula clasică Iris s-a despărţit în două aripi: Iris - Cristi Minculescu & Valter & Boro şi Iris - Nelu Dumitrescu, cu Costi Sandu ca solist vocal şi Nuţu Olteanu la chitară solo.

Iris - Cristi Minculescu lansa prima piesă pe 21 septembrie în noua componenţă, "Poţi spune orice". Era şi prima colaborare între Iris şi casa de discuri MediaPro Music, care s-a soldat şi cu un videoclip lansat în luna octombrie a acelui an. În 2018 chitaristul Alin Moise părăsea grupul şi era înlocuit de tânărul Andrei Bălaşa.

Din podcastul cu Mihai Bobonete am aflat şi că ni se pregătesc concerte Iris pentru primăvara lui 2022, la Hard Rock Cafe, Berăria H în Bucureşti, dar şi la Mamaia.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iul. 2022 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Trending