Urmărește-ne în Social Media

rock

IRIS - Nelu Dumitrescu - Flori de plumb

În contextul evenimentelor tulburătoare care au loc acum în vecinătatea țării noastre, trupa IRIS Nelu Dumitrescu a decis să continue promovarea noului album, dar a adus câteva modificări ordinii de lansare a pieselor. Astfel că locul baladei ce trebuia să fie lansată astăzi a fost luat de o piesă în forță, cu un mesaj cu greutate - ”Flori de plumb”.

Publicat

pe

"Flori de Plumb" este cel de-al treilea single lansat de IRIS Nelu Dumitrescu de pe viitorul material discografic. Compoziția noii melodii este semnată de membrii trupei, iar versurile sunt scrise de Eliza Manda.

"Chiar dacă noul nostru single este incredibil de actual, el nu a fost compus acum și nu este despre războiul de acum. Piesa este despre războiul care a zdruncinat dintotdeauna omenirea, despre istoria scrisă cu lacrimi și jocurile calculate despre care prea puține știm. Cu toate acestea, am ales să lansăm acest single acum ca un protest la realitatea aceasta crudă pe care ne este foarte greu să o înțelegem și imposibil să o acceptăm", a declarat Nelu Dumitrescu, membru fondator și liderul trupei IRIS.

"Repetăm greșelile trecutului. Uităm suferința celor care au scris istoria umanității și ne lăsăm prinși într-un joc al lăcomiei, puterii și dominației. Căutăm pace, dar vrem s-o obținem prin război. Iar apoi cerem ajutor Divin. Acest tipar, care se tot repetă, lasă urme adânci și răni deschise în inima Pământului", a declarat Eliza Manda, autoarea versurilor piesei Flori de Plumb.

Videoclipul single-ului "Flori de Plumb este realizat de același Valentin Dragomir, cu care trupa a colaborat și la videoclipurile anterioare. Pentru ca mesajul piesei să fie cât mai bine înțeles, dar și ca acesta să dăinuie cât mai mult în timp, acordurile apăsătoare și versurile grele au fost ilustrate prin intermediul unor imagini sfâșietor de dureroase.

Trending