Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Iron Maiden live - video de la concertul din New Jersey

Turneul Maiden England în care Iron Maiden a plecat promițând un setlist plin de piese clasice îndrăgite de public a început să zguduie America de Nord.

Publicat

pe

Iron Maiden
Iron Maiden │ FOTO: www.facebook.com

Turneul Maiden England în care Iron Maiden a plecat promițând un setlist plin de piese clasice îndrăgite de public a început să zguduie America de Nord. Bazându-se pe experiența turneului Seventh Son of a Seventh Son, trupa vizitează în această vară orașe ocolite de multe alte turnee și afișează un set creat pentru a-l imita pe cel folosit în seria de concerte din 1988 - spectacol de lumini și aruncătoare de flăcări.

Iron Maiden

Iron Maiden │ FOTO: www.facebook.com

Alice Cooper este invitatul special adus de Iron Maiden în turneu și va participa la toate concertele până pe 21 iulie. După această dată, Coheed and Cambria îi va lua locul.

Adrian Smith (IronMaiden)„Ne-am gândit că ar fi distractiv să revizităm acea perioadă - am avut câteva piese bune atunci. E minunat să revizitezi câteva dintre acele piese pe care nu le-am mai cântat de foarte multă vreme. Ne țin în formă și avem mulți fani noi care abia ni se alătură acum, mulți fani tineri care probabil nu au văzut concertele sau nici măcar nu erau pe lume când am susținut acel turneu. Acesta este unul din motivele pentru care am decis să revizităm acea perioadă.”

Adrian Smith

Setlist Iron Maiden - Maiden England

 1. Moonchild
 2. Can I Play With Madness
 3. The Prisoner
 4. 2 Minutes To Midnight
 5. Afraid To Shoot Strangers
 6. The Trooper
 7. The Number Of The Beast
 8. Phantom Of The Opera
 9. Run To The Hills
 10. Wasted Years
 11. Seventh Son Of A Seventh Son
 12. The Clairvoyant
 13. Fear Of The Dark
 14. Iron Maiden

Bis

 1. Aces High
 2. The Evil That Men Do
 3. Running Free

Video cu Iron Maiden în concert la New Jersey

PUBLICITATE
Comentează

Premii muzicale

Rock & Roll Hall of Fame 2023 are nominalizările dezvăluite

Parcă mai devreme ca oricând aflăm lista cu artişti care compun lista de nominalizaţi la introducerea în Rock & Roll Hall of Fame 2023. Capete de afiş sunt Kate Bush, Missy Elliott, Cyndi Lauper, Rage Against the Machine, George Michael şi The White Stripes.

Publicat

pe

Rock and Roll Hall of Fame 2023
Rock and Roll Hall of Fame 2023 │ FOTO: Rock and Roll Hall of Fame 2023

Lista e mult mai lungă de atât şi include şi giganţi ca Iron Maiden sau Soundgarden şi Willie Nelson. Dacă unele dintre aceste nume le-am mai văzut gata de a fi introduse în panteonul rock, avem şi două trupe care sunt pentru prima dată nominalizate: Joy Divison şi New Order. De pe listă avem şi veterani care au fost nominalizaţi de multe ori, precum Rage Against the Machine, care se află la a cincea încercare de imortalizare.

Kate Bush este la a patra. Soundgarden, Iron Maiden, A Tribe Called Quest şi The Spinners sunt toţi la a doua nominalizare. Missy Elliott şi The White Stripes se află în primul an de eligibilitate. Cum devine o trupă sau artist eligibil? În primul rând trebuie să aibă 25 de ani trecuţi de la lansarea albumului de debut. "Promoţia 2023" va fi anunţată în format complet în luna mai, iar ceremonia de introducere în panteon are loc la toamnă.

Artiştii au fost aleşi pentru modul în care sunetul lor a avut impact asupra generaţiilor ce au venit după şi a artiştilor care s-au inspirat de la aceşti monştri sacri. În 2022 au fost introduşi în Rock and Roll Hall of Fame Eminem, Duran Duran, Dolly Parton, Lionel Richie, Carly Simion, Eurythmics, Judas Priest şi Pat Benatar. A avut loc recent şi o campanie realizată de fanii artistei Aaliyah, care a încetat din viaţă cu două decenii în urmă. Fanii doresc introducerea sa în Hall of Fame.

Rock and Roll Hall of Fame are o clădire-muzeu dedicată în Cleveland, Ohio, SUA. Acolo se află documente şi cărţi vitale pentru istoria muzicii rock, a artiştilor, producătorilor, inginerilor şi altor figuri notabile din industrie. Fundaţia Rock and Roll Hall of Fame a fost înfiinţată pe 20 aprilie 1983 de către Ahmet Ertegun, directorul Atlantic Records. Echipa sa iniţială includea oameni de la revista Rolling Stone, avocaţi şi directori ai caselor de discuri.

Detalii despre nominalizaţii din 2023 aveţi aici.

Citește în continuare

Trending