Urmărește-ne în Social Media

Iron Maiden – The Writing On The Wall

Momentul pe care îl aşteptau toţi fanii Iron Maiden este aici: o nouă piesă a formaţiei a devenit oficială pe 15 iulie şi e tot ceea ce şi-ar fi putut dori cei care au fost alături de "scheletul Eddie" şi aventurile sale. Vocea trademark a lui Bruce Dickinson, riffuri de chitară ca acum 30 de ani şi un solo impresionant spre final. Plus un videoclip animat excelent.

Cu o lungime de piesă rock progresiv (sau pe aproape), "The Writing On the Wall" combină miturile umanităţii cu legendele lui Eddie, mascota scheletică a formaţiei britanice. Solistul Bruce Dickinson ne spune o nouă poveste a lui Eddie, de la un rătăcitor în deşert la veritabil spirit heavy metal care distruge un imperiu corupt. Grafica animaţiei pare influenţă de seria "He-Man", care de altfel a primit un reboot recent.

Pe măsură ce trece timpul în clip grafica devine mai complexă, animaţiile mai glossy şi mai complicate şi întortocheate. Avem chiar şi un personaj care pare un hibrid dintre Donald Trump şi o creatură îmbuibată din Mad Max. Gaşca de bikeri ai morţii contestă supremaţia forţelor răului din acest regat deşertic şi apocaliptic. Solo-urile şi acordurile pe care le aşteptam cu toţii încep la minutul 4:00, atunci când Eddie prinde fiinţă în sfârşit după un experiment ştiinţifico-magic.

Vedem o variantă a lui Eddie samurai, luptându-se cu demoni şi pe final se invocă chiar mitul lui Adam şi al Evei, cu tot cu mărul tentaţiei. Eddie este aici pentru a salva esenţa omului, aşa imperfectă cum este.

Piesa a fost compusă de către chitaristul Iron Maiden, Adrian Smith şi solistul Bruce Dickinson, produsă de către Kevin Shirley şi coprodusă de către basistul Maiden şi cofondatorul Steve Harris. Dickinson a venit cu conceptul clipului şi a colaborat cu doi foşti angajaţi Pixar, care din întâmplare erau mega fani Maiden, Mark Andrews şi Andrew Gordon.

Aceştia au lucrat la "The Incredibles", "Ratatouille", "Brave", "Monsters Inc" şi "Finding Nemo". Apoi au cooptat în proiect BlinkInk, un studio de animaţie din Londra, care au printre clienţi nume precum Adidas sau Coca-Cola. Regizorul Nicos Livesey afirmă că peste 60 de oameni din 13 ţări, inclusvi România au avut şansa de a adăuga la clip ceva ce iubeau la Iron Maiden.

Iron Maiden nu a mai lansat muzică nouă din 2015, când apăruse "The Book of Souls", LP însoţit de un joc video cu acelaşi nume. Acela a fost şi cel mai lung album Maiden, cu 92 de minute de muzică şi cu versuri despre moarte, reîncarnare, suflet şi mortalitate. În 2019 apăreau zvonuri că Iron Maiden lucrează la un album nou, iar Dickinson a oferit de asemenea indicii în cadrul turneului nord american al formaţiei din acelaşi an.

Pe parcursul realizării lui "The Book of Souls", Bruce Dickinson a fost diagnosticat cu o tumoare canceroasă la limbă, a înregistrat vocea pentru LP şi apoi a făcut tratament şi s-a recuperat fără probleme.

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Iron Maiden la București în mai 2022 - Program și reguli de acces

Iron Maiden revine la București pe 26 mai 2022. Consultă programul și regulile de acces comunicate de organizatori.

Publicat

pe

Bruce Dickinson
Bruce Dickinson │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Legendara trupă britanică Iron Maiden revine primăvara aceasta în România pentru a promova albumul "Senjutsu". Evenimentul va avea loc pe 26 mai  la Romexpo, în aer liber. În deschidere va cânta trupa germană Lord Of The Lost.

Programul concertului Iron Maiden de la București:

 • Open Doors - 18:00
 • Lord of the Lost - 19:30-20:20
 • Iron Maiden - 20:50-22:50

*Guest list-ul este valabil 90 de minute de la deschiderea porților.

Reguli de acces la concertul Iron Maiden de la București:

Este interzis accesul cu:

 • sticle, conserve;
 • mâncare sau băuturi de orice fel;
 • artificii, arme, obiecte periculoase;
 • obiecte cu laser (ex. pointere, brichete cu laser);
 • umbrele (va rugam in caz ca se anunta ploaie sa veniti cu pelerine);
 • aparate foto/video profesionale sau semi-profesionale (cu obiectiv detasabil);
 • aparate de înregistrare audio-video profesionale sau semi-profesionale;
 • animale de companie;
 • persoanele cu probleme de ordin medical trebuie să aibă asupra lor dovezi clare pentru a putea intra la concert cu medicamentele necesare.

*Organizatorii NU vor stoca și NU vor păzi obiectelor prezentate în lista de mai sus pe durata evenimentului.

*La intrarea în perimetrul evenimentului, toți participanții vor fi perchezitionați de către agenții de securitate.

*Organizatorii informează publicul participant că spectacolele includ lumini puternice ce pot afecta persoanele epileptice.

*La Romexpo va fi prezent un medic care poate oferi Primul Ajutor în caz de nevoie.

Accesul copiilor:

 • Copiii sub 2 ani au acces gratuit însoțiți de un adult posesor de bilet valabil.
 • Accesul minorilor sub 14 ani se face doar pe bază de bilet si doar dacă aceștia sunt însoțiți de către un adult posesor de bilet valid.
 • Organizatorii nu recomandă prezența la concert a copiilor fără căști de protecție. Zgomotul foarte puternic poate dăuna auzului celor mici.

Categorii de bilete și brățări:

Accesul în spatiul de eveniment va fi permis unei singure persoane pe baza biletului valid, o singură dată. Biletul în baza căruia se va face accesul va trebui păstrat pe toată durata concertului.

Părăsirea perimetrului de concert, după validarea biletului de acces, va fi strict interzisă. Persoanele care doresc să părăseasca zona de eveniment o pot face, dar la ieșire brățara le va fi ruptă și dacă doresc să intre din nou, vor trebui să-și cumpere alte bilete.

Toți posesorii de bilete vor primi la acces brățări speciale, ce le permit accesul în zona în care au bilete. Brățările trebuie păstrate la mână, exact ața cum au fost puse, pe toata durata concertului. Brățările nu sunt transmisibile și nu trebuie deteriorate pe întreaga perioadă a evenimentului.

 • Categoria Aces High - în picioare, în fața scenei; posesorii de biletele la categoria The Beasts nu au acces la categoria Aces High, dar au acces la categoria Troopers
 • Categoria The Beasts - în picioare, în spatele categoriei Aces High. Posesorii de bilete la categoria The Beasta nu au voie să intre la categoria Aces High, dar au voie la categoria Troopers.
 • Categoria Troopers - în picioare, în spatele categoriei The Beasts . Posesorii de bilete la categoria Troopers nu au voie să intre la nicio alta categorie.

Bilete la concertul Iron Maiden din 2022:

Presale:

 • Aces High - 449 lei
 • The Beasts - 369 lei
 • Troopers - 289 lei

La intrarea la concert:

 • Aces High - 480 lei
 • The Beasts - 400 lei
 • Troopers - 320 lei
Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iul. 2022 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31