Urmărește-ne în Social Media

Bruce Dickinson - Afterglow of Ragnarok

Bruce Dickinson, solistul Iron Maiden face o revenire de senzaţie în cariera solo, la 18 ani de la ultimul său material complet solo. În prima zi de luna decembrie a lansat piesa şi videoclipul "Afterglow of Ragnarok", prefaţând un nou album.

Ne încântă faptul că Bruce Dickinson a decis să lanseze material solo nou fix acum în pragul unui nou concert în România. Muzicianul va aduce "The Mandrake Project" în ţara noastră în vara lui 2024. De altfel acest album este primul său LP solo din ultimii 18 ani. Primul single de pe disc este chiar "Afterglow of Ragnarok". Are parte de un videoclip care îl prezintă pe muzician sub figura unui misterios profet. Acesta îşi aminteşte de o călătorie periculoasă pe mări şi apoi pe o insulă vulcanică.

Povestea se complică atunci când pelerinul este capturat şi torturat de figuri misterioase cu o tehnologie ce pare din altă lume. Apar şamani în clip, o aparentă călătorie în iad şi o figură diabolică, care aduce în discuţie chiar "The Mandrake Project". Videoclipul a fost regizat de către Ryan Mackfall şi serveşte ca un soi de scurt metraj bazat pe un graphic novel semnat de Dickinson şi Tony Lee. Artwork-ul original îi aparţine lui Staz Johnson.

Bruce Dickinson a spus următoarele despre acest single:

Era important să setăm tonul proiectului cu acest track. Aşa cum arată şi numele său, este o piesă heavy şi are un riff puternic care o dirijează... dar există şi melodicitate în chorus care prezintă lumina şi umbra pe care restul albumului le va etala. Şi staţi să vedeţi clipul!

"The Mandrake Project" este o poveste întunecată, destinată adulţilor, care acoperă teme precum putere, abuz, lupta pentru descoperire identităţii. Toate pe fundalul unei lupte a ocultului cu ştiinţificul. Seria include 12 episoade, care pornesc de la 3 graphic novel-uri, toate lansate în 2024.

Un prequel sub formă de bandă desenată, "Afterglow of Ragnarok" va fi oferit la pachet cu vinilul de 7 inch pe care se află single-ul. Pe vinil apare şi un demo nemaiauzit al piesei "If Eterniety Should Fail", care a apărut iniţial pe albumul Iron Maiden "The Book of Souls" în 2015.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte luni, 3 iunie 2024

Bruce Dickinson

Loc
Arenele Romane
Comentarii