Urmărește-ne în Social Media

Iron Maiden - Speed of Light

Iron Maiden îi urează ”La mulți ani!” lui Eddie prin intermediul noului videoclip ”Speed of Light”. Mascota formației a împlinit 35 de ani, trupa folosind prilejul lansării primului single de pe albumul „The Book of Souls” pentru a sărbători această aniversare.

Iron Maiden a făcut o surpriză fanilor de pretutindeni lansând prima piesă de pe cel mai recent album, "The Book Of Souls". ”Speed of Light” este acompaniata de un videoclip în care rolul principal este interpretat de bine cunoscutul Eddie, mascota formației.

Scrisa de Adrian Smith și Bruce Dickinson, ”Speed of Light” poate fi descarcată la fiecare pre-comandă plasata pentru "The Book of Souls". Totodată, ea este disponibila pe site-ul oficial al trupei, www.ironmaiden.com, pe canalul lor de YouTube, dar și în magazinele digitale, Spotify si Apple Music.

Videoclipul a fost produs și regizat de Llexi Lion folosind animațiile și efectele vizuale create de The Brewery Production Company. Acesta este primul clip muzical semnat de Llexi care a avut și un avantaj în realizarea sa: este un mare fan Iron Maiden. Leon este și creatorul seriei de benzi desenate Eternal Descent pe care a digitalizat-o într-o animație, avand ca inspirație lumea muzicii rock și metal. Mai apoi, Leon avea să își extindă influența și asupra industriei jocurilor video. A fost ales să colaboreze cu The Brewery, o compania care are în palmares filmul punk-rock al anului 2010, ”Sex & Drugs &Rock’n’Roll”cu Andy Serkis, și filmul ”Spike Island” cu Emilia Clarke în rolul principal care spunea povestea unui festival de muzică, iar recent pelicula biografică a lui Ian Fleming (scriitorul seriei James Bond).

Videoclipul "Speed of Light" este un omagiu adus celor 4 ani de jocuri video juxtapuse cu aniversarea de 35 de ani a talismanului Iron Maiden, Eddie. În clip, acesta călătorește în timp și spațiu pentru a-și împlini destinul de Heracle.

The Books of Souls” este cel de-al 16 album de studio al trupei Iron Maiden. Discul a fost înregistrat în Paris la Guillame Tell Studios, alături de producătorul Kevin Shirley.

PUBLICITATE
Comentarii

Premii muzicale

Rock and Roll Hall of Fame anunţă nominalizaţii pentru anul 2021: Foo Fighters, RATM, Iron Maiden

Începutul de an ne aduce şi cea mai nouă serie de artişti şi trupe nominalizate la introducerea în Rock and Roll Hall of Fame. Ediţia 2021 are nişte nume grele gata să intre în panteonul starurilor rock, iar printre ele se numără Iron Maiden, Rage Against the Machine şi Foo Fighters. Lista completă de nominalizaţi o aflaţi din articol.

Publicat

pe

Nominalizati Rock and Roll Hall of Fame 2021
Nominalizati Rock and Roll Hall of Fame 2021 │ FOTO: Rock Hall

Numele au fost anunţate pe 10 februarie, iar selecţia este eclectică, incluzând artişti din mai multe genuri muzicale. Jay-Z reprezintă hip-hop-ul, iar Tina Turner muzica pop-rock. Pentru a putea fi eligibil pentru intrarea în Rock and Roll Hall of Fame un artist sau o trupă trebuie să îşi fi lansat prima înregistrare comercială cu cel puţin 25 de ani în urmă. De pe noua listă artişti ca Jay-Z, Carole King, The Go-Go's, Foo Fighters sau Iron Maiden sunt propuşi pentru prima oară.

Dave Grohl a fost deja introdus în panteon, odată cu Nirvana în 2014, iar acum ar putea intra într-un club select al dublu nominalizaţilor. Lista finală va fi anunţată în luna mai, iar ceremonia specială Rock and Roll Hall of Fame 2021 va avea loc în Cleveland, Ohio în toamnă. Iată lista completă a nominalizaţilor Rock and Roll Hall of Fame 2021:

 • Mary J. Blige
 • Kate Bush
 • Devo
 • Foo Fighters
 • The Go-Go's
 • Iron Maiden
 • Jay-Z
 • Chaka Khan
 • Carole King
 • Fela Kuti
 • LL Cool J
 • New York Dolls
 • Rage Against the Machine
 • Todd Rundgren
 • Tina Turner
 • Dionne Warwick

Fanii vor putea să contribuie la selecţia finală, deoarece tocmai a debutat Rock Hall Fan Vote, care ţine până pe 30 aprilie. Artiştii cu cele mai multe voturi (top 5) vor intra pe listă alături de verdictele date de artişti, istorici ai muzicii şi membrii ai industriei muzicale. Peste 1000 de votanţi de acest tip vor face selecţia. Puteţi vota pentru artistul preferat la rockhall.com.

Pentru cei curioşi, Iron Maiden este selectată pentru distincţie în componenţa următoare: Bruce Dickinson la voce, Steve Harris la bas, Nicko McBrian la tobe şi Adrian Smith, Dave Murray şi Janick Gers la chitară. Mai sunt incluşi totuşi şi fostul vocalist Paul Di'Anno, fostul toboşar Clive Burr şi fostul chitarist Dennis Straton.

Printre cele mai mari nume din rock care încă nu au ajuns în Hall of Fame se numără Iron Maiden, Judas Priest şi Motorhead. Au fost mulţi artişti care au aşteptat o perioadă lungă: KISS putea fi introdusă din 1999, dar s-a întâmplat doar în 2014. Deep Purple era eligibilă din 1993 şi abia în 2016 a primit distincţia.

La final de 2020 au fost introduşi în Rock and Roll Hall of Fame Whitney Houston, Depeche Mode şi Nine Inch Nails.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2021 >>
lmmjvsd
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
CLOSE
CLOSE