Urmărește-ne în Social Media

Kasabian - Are You Looking for Action?

Kasabian a lansat videoclipul noului single ”Are You Looking for Action?”. Piesa este extrasă de pe albumul ”For Crying Out Loud”, apărut pe piață luna aceasta.

Single-ul ”Are You Looking for Action?” face parte dintr-un tracklist de 11 piese, toate compuse în doar 6 săptămâni. Acest lucru a fost dorit de Sergio Pizzorno, chitaristul povestind într-un interviu că au abordat noul disc dintr-o perspectivă ”old school”.

“M-am hotărât să-mi dau un deadline de 6 săptămâni pentru a scrie un album, așa cum se făceau albumele odinioară, și s-a dovedit a fi o idee inspirată. M-am asigurat că nu este niciun surplus nicăieri, piesele aveau să fie clasice, fără indulgență, scoțând tot ce nu avea ce căuta pe album. L-am auzit pe Berry Gordy zicând că dacă nu ai găsit melodia în primele 4 măsuri, atunci s-a terminat, așa că m-am dus în studio cu atitudinea aceasta old school.”

Intitulat ”For Crying Out Loud”, noul album Kasabian este, în opinia lui Sergio, un material optimist.

”Este un album care îți dă o stare de bine. E pozitiv, te face să te ridici și să te implici. Este un album care inspiră speranță, într-o perioadă în care ea pare de negăsit”, a indicat Serge într-un interviu acordat postului Radio X.

For Crying Out Loud” a fost lansat la nivel internațional pe 5 mai 2017.

Tracklist ”For Crying Out Loud” - Kasabian:

 1. "Ill Ray (The King)"
 2. "You're in Love with a Psycho"
 3. "Twentyfourseven"
 4. "Good Fight"
 5. "Wasted"
 6. "Comeback Kid"
 7. "The Party Never Ends"
 8. "Are You Looking for Action?"
 9. "All Through the Night"
 10. "Sixteen Blocks"
 11. "Bless This Acid House"
 12. "Put Your Life on It"

Kasabian cântă din 1997, având în palmares un Q Award și un Brit Award. Trupa a concertat în premieră în România în 2011, în cadrul festivalului Peninsula.

Comentarii

Muzică nouă

Kasabian ne oferă optimism şi vară în piesa "Coming Back to Me Good"

Kasabian ne-a oferit o reprezentaţie legendară prin 2007, când ajungea la Romexpo împreună cu Marilyn Manson şi Alice Cooper şi iată-i cu un sound maturizat, cu 17 ani mai târziu. Trupa britanică tocmai a lansat single-ul văratic "Coming Back to Me Good".

Publicat

pe

Coperta single Kasabian Coming Back to Me Good
Coperta single Kasabian Coming Back to Me Good │ FOTO: Kasabian

"Coming Back To Me Good" este cel mai nou single de pe albumul "Happenings", care se va lansa pe 14 iunie. Melodia lansată pe 12 aprilie are ceva de şezlong, de plajă şi de soare. Parcă e menită să fie ascultată cu ochelarii de soare pe ochi. Are mai puţin de 3 minute, deci e gata de airplay la radio-uri. Versurile sunt optimiste, dar cumva... resemnate în fata eventualelor greutăţi.

Primul single de pe noul album a fost "Call", lansat în feburarie 2024. A fost descris ca "unul dintre cele mai euforice momente de pe LP". Au trecut 2 ani de la ultimul album Kasabian, "The Alchemist's Euphoria", care a debutat în 2022. E al doilea album doar după plecarea lui Tom Meighan din 2020. Tracklist-ul are 10 piese, dar cantitatea de muzică nu e aşa mare, doar 26 de minute pentru discul din 2024.

În glumă, solistul Pizzorno a spus că e doar cu un minut mai scurt decât albumul de debut Ramones. A fost compus şi înregistrat la studioul din casa solistului, The Sergery şi îl are pe Mark Ralph ca producător. El a lucrat cu Zara Larsson, Clean Bandit, Rudimental.

Kasabian a văzut lumina zilei în orașul Leicester în 1997. Inițial compusă din talentați muzicieni precum Tom Meighan (voce), Sergio Pizzorno (chitară, clape, și voce de fundal, cântând adesea și solist), Chris Edwards (bas) și Chris Karloff (chitară), trupa și-a creat un nume pe scena muzicală britanică prin sunetul lor inconfundabil și prezența scenică captivantă.

În 2005, Ian Matthews s-a alăturat ca baterist, consolidând echipa, însă în următorul an, formula a suferit o schimbare semnificativă odată cu plecarea lui Karloff. Cu toate acestea, Kasabian și-a păstrat energia și creativitatea înalte, lansând hituri memorabile și încântând fanii cu fiecare apariție pe scenă.

Trupa și-a continuat parcursul muzical de succes până în 2020, când a venit o schimbare neașteptată: Meighan a părăsit grupul.

Citește în continuare