Urmărește-ne în Social Media

The Weeknd - Sacrifice

The Weeknd a lansat noul său album pe 7 ianuarie 2022, acesta fiind intitulat "Dawn FM". Are 12 piese, serioase influenţe disco şi dintre aceste track-uri "Sacrifice" a fost ales ca single ce a primit un videoclip. Îl disecăm în articol.

După ce a fost un party boy cu frizură interesantă, o figură bandajată şi operată estetic, Abel s-a transformat într-un gentleman, iar acum îmbătrâneşte brusc, apărând în artwork-ul albumului nou cu păr alb. Videoclipul "Sacrifice" dă senzaţia că artistul a fost răpit de extratereştri şi purtat spre un ring de dans în ritmuri de disco şi cu sample-uri ce amintesc de Daft Punk.

Figuri cu mantii şi glugi fac dansuri ritualice în jurul său, conduse de o siluetă îmbrăcată în roşu, care se îndreaptă spre artistul răstignit pe o roată metalică. Acest lider de cult îi extrage esenţa vitală muzicianului, care apare sub forma unei manifestări astrale colorată stroboscopic, radiind ca o galaxie. La final se dezvăluie faptul că persoana în roşu era o femeie care a fost topită cumva de energia lui "Starboy". Videoclipul este regizat de către Cliqua şi foloseşte o sumedenie de lumini intermitente, având o avertizare cu privire la cei ce suferă de epilepsie. Avem şi un cameo la început: Jim Carrey este vocea postului de radio Dawn FM.

"Sacrifice" este primul single de pe "Dawn FM", precedat de "Poison" de pe noul album postum semnat Aaliyah lansat în 2021. Pe creditele pentru noua piesă apar şi DJi precum Sebastian Ingrosso, dar şi Steve Angello şi Axwell, practic trupa Swedish House Mafia. De altfel The Weeknd a colaborat deja cu ei în 2021 pe piesa "Moth To a Flame". Revenind la acest single, el a fost descris de critici drept disco-funk, iar versurile sunt despre stilul de viaţă hedonist al artistului.

Este folosit în piesă şi un sample din melodia Aliciei Myers din 1981 "I Want To Thank You". Pe noul disc mai avem colaborări cu Quincy Jones, Lil Wane, Tyler, The Creator. Artistul pregăteşte şi un serial HBO numit "Idol", în care va juca şi la al cărui scenariu a contribuit.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică și film

Urmărește noi imagini din "The Idol", o serie creată de The Weeknd - TEASER

HBO a lansat un teaser video pentru "The Idol", viitorul serial creat de The Weeknd și Sam Levinson, cunoscut pentru popularul "Euphoria". Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Teaser "The Idol"
Teaser "The Idol" │ FOTO: captură YouTube

Cântărețul de 32 de ani bifează și funcția de actor, jucând rolul un guru ce intră într-o relație cu o vedetă pop în ascensiune, interpretată de Lily-Rose Depp.

Deși proaspătul teaser nu detaliază prea mult în ceea ce privește intriga serialului, fanii "Euphoria" vor observa cu ușurință stilul viu și dramatic al lui Levinson. În clip, sunt prezentate fragmente din stilul de viață luxos de la Hollywood al personajului lui Depp - și anume un club de noapte care pare a fi un element central al poveștii "The Idol".

Având în vedere că "The Idol" se concentrează în jurul unei vedete pop, nu este prea surprinzător ca distribuția să cuprindă câțiva muzicieni reali: pe lângă The Weeknd, îi putem vedea pe Troye Sivan, Jennie de la BLACKPINK și Moses Sumney. Printre alte prezențe se numără Dan Levy, Eli Roth, Hank Azaria și Mike Dean.

The Weeknd și-a făcut debutul în actorie odată cu pelicula "Uncut Gems" din 2019. Apoi, a apărut într-un episod din "American Dad!". Mai mult, The Weeknd și-a împrumutat vocea și a dat viață unor personaje din seria americană "Robot Chicken".

TEASER "The Idol":

Citește în continuare
Concert Depeche Mode 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< nov. 2022 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4