Urmărește-ne în Social Media

The Weeknd - Sacrifice

The Weeknd a lansat noul său album pe 7 ianuarie 2022, acesta fiind intitulat "Dawn FM". Are 12 piese, serioase influenţe disco şi dintre aceste track-uri "Sacrifice" a fost ales ca single ce a primit un videoclip. Îl disecăm în articol.

După ce a fost un party boy cu frizură interesantă, o figură bandajată şi operată estetic, Abel s-a transformat într-un gentleman, iar acum îmbătrâneşte brusc, apărând în artwork-ul albumului nou cu păr alb. Videoclipul "Sacrifice" dă senzaţia că artistul a fost răpit de extratereştri şi purtat spre un ring de dans în ritmuri de disco şi cu sample-uri ce amintesc de Daft Punk.

Figuri cu mantii şi glugi fac dansuri ritualice în jurul său, conduse de o siluetă îmbrăcată în roşu, care se îndreaptă spre artistul răstignit pe o roată metalică. Acest lider de cult îi extrage esenţa vitală muzicianului, care apare sub forma unei manifestări astrale colorată stroboscopic, radiind ca o galaxie. La final se dezvăluie faptul că persoana în roşu era o femeie care a fost topită cumva de energia lui "Starboy". Videoclipul este regizat de către Cliqua şi foloseşte o sumedenie de lumini intermitente, având o avertizare cu privire la cei ce suferă de epilepsie. Avem şi un cameo la început: Jim Carrey este vocea postului de radio Dawn FM.

"Sacrifice" este primul single de pe "Dawn FM", precedat de "Poison" de pe noul album postum semnat Aaliyah lansat în 2021. Pe creditele pentru noua piesă apar şi DJi precum Sebastian Ingrosso, dar şi Steve Angello şi Axwell, practic trupa Swedish House Mafia. De altfel The Weeknd a colaborat deja cu ei în 2021 pe piesa "Moth To a Flame". Revenind la acest single, el a fost descris de critici drept disco-funk, iar versurile sunt despre stilul de viaţă hedonist al artistului.

Este folosit în piesă şi un sample din melodia Aliciei Myers din 1981 "I Want To Thank You". Pe noul disc mai avem colaborări cu Quincy Jones, Lil Wane, Tyler, The Creator. Artistul pregăteşte şi un serial HBO numit "Idol", în care va juca şi la al cărui scenariu a contribuit.

PUBLICITATE
Comentarii

AGENDA DE CONCERTE

<< iul. 2022 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31