Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Placebo concertează la București în 2022

Placebo revine la București pe 13 iulie 2022. Evenimentul este programat să aibă loc la Romexpo, în aer liber, urmând să respecte normele în vigoare la momentul desfășurării acestuia.

Publicat

pe

Concert Placebo la Arenele Romane din Bucuresti pe 28 iunie 2017 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

După show-ul Sold Out de la Arene din 2017, Placebo revine în București. Viitorul concert al formației va avea loc în vara anului 2022, respectiv pe 13 iulie. Evenimentul se va desfășura la Romexpo, în aer liber, trupa urmând să promoveze noi piese, de pe un album ce ar putea apărea pe piață fie anul acesta, fie în prima parte a anului 2022. Un prim single, "Beautiful James", a fost lansat în luna septembrie, formația preferând să nu ofere încă detalii cu privire la viitorul material de studio.

Concertul Placebo de pe 13 iulie 2022 va respecta normele în vigoare la momentul desfășurării acestuia.

Bilete la concertul Placebo de la Romexpo, din 2022:

  • Biletele se pun în vanzare miercuri, 20 octombrie, la ora 10:30, iar primele 200 de bilete din fiecare categorie au pret earlybird. Găsiți mai multe detalii în Agenda InfoMusic.

Placebo este una dintre cele mai influente formații ale ultimelor decenii. Bazele trupei au fost puse în 1994 de către solistul și chitaristul Brian Molko și bassistul Stefan Olsdal, membri ce-și continuă activitatea în formula de duo, după plecarea lui Steve Forrest, din 2015. În cei aproape 30 de ani de activitate au lansat 7 albume de studio, toate ajungând în TOP 20 în Regatul Unit, adunând peste 11 milioane de unități vândute în întreaga lume.

Placebo a colaborat de-a lungul timpului cu artisti de talie mondială, precum David Bowie, Michael Stipe sau Justin Warfield. Printre artiștii care i-au influențat pe Placebo se numără Iggy Pop, David Bowie, Nirvana sau Depeche Mode. Muzica trupei a dobândit, de-a lungul anilor, o identitate proprie, Placebo influențând, la rândul ei, formații precum My Chemical Romance sau Panic! at the Disco.

Extrem de apreciată în România, formația a fost întâmpinată mereu cu mare entuziasm, la fiecare concert susținut. Cel mai recent show a avut loc în 2017, la Arenele Romane, eveniment în cadrul căruia trupa a sărbătorit 20 de ani de activitate. Vă puteți face o idee cu privire la euforia acelui show citind impresiile noastre aici și aici.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte miercuri, 17 august 2022

Placebo

Loc
Arenele Romane

Concerte & turnee

Placebo concertează în România pe 30 iulie, la Arenele Romane

Placebo trebuia să ajungă în România cu câţiva ani în urmă, pentru a promova albumul "Never Let Me Go", dar din păcate concertul a fost amânat. După încă o amânare a fost anulat, dar iată că britanicii concertează în sfârşit în ţara noastră, pe 30 iulie 2024.

Publicat

pe

Placebo - Running Up That Hill (Cover Kate Bush) | Rock am Ring 2022
Placebo - Running Up That Hill (Cover Kate Bush) | Rock am Ring 2022 │ FOTO: Captură YouTube

Placebo revine în România după ceva vreme şi va ţine un concert la Arenele Romane în dată de 30 iulie 2024. Ultimul LP lansat a fost "Never Let Me Go", care s-a dovedit a fi un material experiental, cu teme eco-friendly, cu piese despre regăsirea de sine, meditaţie şi cu o abordare mai degrabă light decât "nervoasă", ca rock-ul alternativ al grupului de la început de ani 2000.

Recapitulând incursiunile Placebo pe la noi, îmi amintesc de reprezentaţia din 2017 de la Arenele Romane, unde locul s-a dovedit neîncăpător pentru fani. A fost puţin bizar finalul în care Brian Molko a improvizat mult la clape şi a avut un rant anti Trump. De altfel solistul Placebo a devenit tot mai vocal pe teme politice în ultimii ani, de la Brexit la confruntarea sa recentă cu primul ministru italian, care s-a lăsat şi cu proces.

Ce a mai făcut Placebo între timp? În 2023 a anunţat primul său album live, care a sosit sub formă de box set, ce acoperă cariera de 25 de ani a grupului. Acum trupa este un duo, format din basistul Stefan Olsdal şi solistul şi chitaristul Brian Molko. Activi din 1994, artiştii au mai cântat în România şi în 2014, la Summer Well, dar şi în 2009 la Romexpo, pe vremea când promovau "Battle for the Sun".

A fost şi un concert prin 2012, dacă nu mă înşel la un stadion de rugby din nordul Capitalei pe o vreme toridă. După "Never Let Me Go", care a debutat în 2022 am avut parte şi de un single, un cover după piesa Tears for Fears "Shout". La festivalul Download din 2023, Placebo a cântat pentru prima dată piesa "Nancy Boy" după 6 ani.

Cu puţin noroc auzim şi noi mai multe piese de pe "Sleeping With Ghosts", "Meds" şi "Black Market Music" la concertul de la noi. Biletele se pun în vânzare de pe 14 martie 2024.

Citește în continuare

Albume noi

Placebo anunță primul său album live, care acoperă cei 25 de ani de carieră

În vreme ce fanii Placebo din România încă își ling rănile cu privire la concertul Placebo anulat acum un an, iată că trupa perseverează în ale sale lansări. Acum Brian Molko și Stefan ne oferă primul album live.

Publicat

pe

Coperta album Placebo live
Coperta album Placebo live │ FOTO: Placebo

Placebo a anunțat pe 21 noiembrie 2023 primul album live, care acoperă cei 25 de ani de carieră ai trupei britanice. Este și pentru prima dată când reprezentațiile live ale trupei ajung pe vinil și sunt incluse aici concerte din Mexic, Spania și Londra. Acest LP live se numește "Collapse Into Never: Placebo Live In Europe 2023".

A fost înregistrat la Low Festival în Spania la început de a și va sosi ca un dublu vinil. Celelalte două seturi live sunt reprezentații ale Placebo din Mexico City în vara lui 2023, respectiv sesiunile din Studio One, in Twickenham. Ele vin sub numele de "This Is What You Wanted" și respectiv "Live From the White Room". E vorba despre 7 piese de pe albumul Placebo din 2022, "Never Let Me Go". Vor sosi și sub formă de CD softpak gatefold, iar concertul din Mexic apare sub formă de Blu-Ray.

Vom auzi și melodii legendare de pe albume ca "Black Market Music, "Sleeping With Ghosts" și "Battle for the Sun". Totalitatea celor 3 concerte vine sub numele de "Placebo Live" şi se va lansa pe 15 decembrie.

Iată tracklist-ul albumului Placebo live din Europa:

Side1

1. ‘Forever Chemicals’
2. ‘Beautiful James’
3. ‘Scene of the Crime’
4. ‘Hugz’
5. ‘Happy Birthday In The Sky’

Side 2

6. ‘Bionic’
7. ‘Surrounded By Spies’
8. ‘Sad White Reggae’
9. ‘Try Better Next Time’
10. ‘Too Many Friends’

Side 3

11. ‘Went Missing’
12. ‘For What It’s Worth’
13. ‘Slave To The Wage’
14. ‘Song To Say Goodbye’
15. ‘The Bitter End’
16. ‘Infra-Red’

Side 4

17. ‘Shout’
18. ‘Fix Yourself’
19. ‘Running Up That Hill’

Si asa arată cel din Mexic:

1. ‘Opening Titles’
2. ‘Forever Chemicals’
3. ‘Beautiful James’
4. ‘Scene Of The Crime’
5. ‘Hugz’
6. ‘Happy Birthday In The Sky’
7. ‘Bionic’
8. ‘Twin Demons’
9. ‘Surrounded By Spies’
10. ‘Chemtrails’
11. ‘Sad White Reggae’
12. ‘Try Better Next Time’
13. ‘Too Many Friends’
14. ‘Went Missing’
15. ‘For What It’s Worth’
16. ‘Slave To The Wage’
17. ‘Song To Say Goodbye’
18. ‘Come Undone’
19. ‘The Bitter End’
20. ‘Infra-Red’
21. ‘Shout’
22. ‘Fix Yourself’
23. ‘Running Up That Hill’

In vreme ce White Room se prezintă astfel:

1. ‘Beautiful James’
2. ‘Fix Yourself’
3. ‘Happy Birthday In The Sky’
4. ‘Sad White Reggae’
5. ‘Surrounded By Spies’
6. ‘Try Better Next Time’
7. ‘Went Missing’

Placebo s-a viralizat în vara lui 2023, după ce solistul Brian Molko a fost dat în judecată de prim ministrul italan, Giorgia Meloni. Aceasta a fost acuzată de artist de "fascism și rasism". De altfel Molko a avut o diatribă contra lui Trump și când a fost la noi ultima oară, în 2017, la Arenele Române.

Citește în continuare

Trending