Urmărește-ne în Social Media

The Carters (Beyonce & Jay-Z) - APES**T

Beyonce și Jay-Z pozează în cuplul perfect, lansând o piesă nouă împreună, sub pseudonimul The Carters. ”APES**T” este noul lor single și are un videoclip filmat la Muzeul Luvru, ce transmite prin simbolistica sa emoții mixte.

Beyonce și Jay-Z sunt The Carters, cuplul cel mai puternic din showbiz, ce nu poate fi zdruncinat nici măcar de infidelitate (Jay-Z a înșelat-o pe Beyonce, subiectul fiind dezbătut în media și în piesele lui Jay-Z). Cei doi artiști au adoptat acest pseudonim simțindu-se inspirați, cel mai probabil, de povestea grupului american de folk Carter Family, ce-i avea în componență pe A.P. Carter, soția sa Sara Carter, și cumnata lui Maybelle Carter. Corespondența este evidentă, The Carters făcând referire la aceleași legături de rudenie: Jay-Z, soția sa, Beyonce, și cumnata lui, Solange.

Strategia de a vorbi în continuare despre scandalul infidelității lui Jay-Z nu este deloc rea, subiectul relației lor fiind oricum imposibil de ocolit. Așa încât, The Carters continuă să vorbească deschis despre viața lor amoroasă, prin versuri cu substrat și videoclipuri cu subînțeles. În noul lor single, ”APES**T”, Beyonce și Jay-Z ne spun că li se pare incredibil că au rămas împreună (”Can't believe we made it”), pozând în videoclip alături de tabloul Mona Lisei, recunoscut pentru semnificațiile contradictorii ce i-au fost atribuite: ideea unei frumuseți incredibile, ce nu pălește, versus ideea unei persoane care-și ascunde emoțiile în spatele unui zâmbet misterios.

În versurile piesei ”APES**T” se face referire și la premiile Grammy, Jay-Z vărsându-și amarul cu privire la ghinionul pe care l-a avut anul acesta, plecând acasă fără niciun trofeu, deși a avut 8 nominalizări: "Tell the Grammys fuck that 0 for 8 shit/ Have you ever seen the crowd goin' apeshit?".

APES**T” este extras de pe primul album lansat de The Carters, Everything Is Love”. Discul a fost pus în vânzare pe nepusă masă, fără un anunț propriu-zis, așa cum obișnuiește să facă Beyonce de ceva timp.

Tracklist The Carters - ”Everything Is Love”:

  1. SUMMER
  2. APESHIT
  3. BOSS
  4. NICE
  5. 713
  6. FRIENDS
  7. HEARD ABOUT US
  8. BLACK EFFECT
  9. LOVEHAPPY

PUBLICITATE
Comentarii

Premii muzicale

Foo Fighters şi Jay-Z intră în Rock and Roll Hall of Fame; Află şi ceilalţi nominalizaţi

După o perioadă de voturi, deliberare şi analiză au fost anunţaţi pe 12 mai artiştii care vor fi introduşi în Rock and Roll Hall of Fame în 2021. 6 nume intră în panteon în acest an, iar dintre ei se remarcă Jay-Z şi Foo Fighters. Detalii despre muzicienii onoraţi astfel, dar şi despre ceremonie aflaţi în articol.

Publicat

pe

Foo Fighters fotografie oficiala 2021
Foo Fighters fotografie oficiala 2021 │ FOTO: Foo Fighters twitter.com

Artiştii care vor fi imortalizaţi în acest an prin introducerea în panteonul rock sunt Jay-Z, Foo Fighters, dar şi Tina Turner, The Go Go's, Todd Rundgren şi Carole King. Dave Grohl nu e străin de această ceremonie, el fiind introdus în Hall of Fame şi cu Nirvana. Tina Turner a mai apărut de asemenea imortalizată în acest mod alături de Ike Turner, iar Carole King alături de Gerry Goffin. Turner, King şi Stevie Nicks sunt singurele femei care au fost recunoscute muzical de multiple ori.

Pe lângă cele 6 mari nume există şi tributuri speciale pentru întreaga carieră şi influenţa muzicală. Kraftwerk şi Gil Scott Heron, dar şi Charley Patton primesc Early Influence Award, în vreme ce Premiul Pentru Excelenţă Muzicală merge la LL Cool J, Billy Preston şi Randy Rhoads. Directorul muzical Clarence Avant primeşte distincţia Ahmet Ertegun în acest an. Pentru a ajunge la cei 6 artişti de mai sus s-a făcut o selecţie strictă, care a inclus nume foarte mari pe lista lărgită: Rage Against the Machine, Mary J. Blige, Kate Bush, Iron Maiden, New York Dolls şi alţii.

Fanii au putut vota pentru preferaţii lor în intervalul ianuarie - aprilie 2021.

Ceremonia Rock and Roll Hall of Fame 2021 are loc pe 30 octombrie 2021 la Rocket Mortgage FieldHouse din Cleveland, Ohio. Va fi transmisă sub forma unui show special pe HBO şi HBO Max ulterior. În 2020 ceremonia a fost amânată de multiple ori din cauza pandemiei şi până la urmă s-a ţinut virtual în noiembrie. Pentru prima dată în istoria Hall of Fame au fost difuzate mini documentare despre artiştii onoraţi pe scenă în locul unor reprezentaţii live. Depeche Mode şi Nine Inch Nails au fost numele principale intrate în istorie, alături de Whitney Houston, T Rex, The Doobie Brothers şi The Notorious B.I.G.

Citește în continuare