Urmărește-ne în Social Media

Kings Of Leon - The Bandit

Încă visând la concertul Kings of Leon de acum câţiva ani din România aflăm că formaţia americană a anunţat un nou album şi a lansat două single-uri. Primul este piesa "The Bandit", care primeşte şi un videoclip parţial alb-negru, în care artiştii cântă "ca pe vremuri", ca o formaţie la început de carieră. Urmăreşte noul clip şi află planurile trupei în articol.

Kings of Leon a anunţat mult aşteptatul album cu numărul 8, "When You See Yourself" şi şi-a cadorisit fanii cu două piese complet noi. La "The Bandit", cea cu clipul de mai sus,  se alătura al doilea single, "100,000 People". Formaţia din Nashville începuse teaserele pentru noul material încă de la finalul lui 2020, cu o serie de sample-uri şi secvenţe din piese postate în social media. Apoi a urmat o campanie de teasing cu tricouri trimise fanilor, care confirmau o parte din versurile melodiilor noi.

"When You See Yourself" debutează pe 5 martie prin RCA Records şi a fost produs de Markus Dravs, cunoscut pentru colaborări cu Arcade Fire şi Coldplay. Iată tracklist-ul noului LP:

 • When You See Yourself, Are You Far Away
 • The Bandit
 • 100,000 People
 • Stormy Weather
 • A Wave
 • Golden Restless Age
 • Time În Disguise
 • Supermarket
 • Claire And Eddie
 • Echoing
 • Fairytale

"The Bandit" sună ca piesa pe care pleci de la o despărţire, o noapte de vară înaintea unei mari furtuni. Este o piesă plină de angoase şi melancolie, din care răzbate un uşor optimism totuşi. Trupa nu a mai lansat un material nou de la "Walls" din 2016 şi teoretic trebuia să ne ofere al optulea disc din 2020, dar pandemia le-a dat planurile peste cap.

Grupul activ din 1999 este cel mai cunoscut pentru hiutirle "Sex on Fire" şi "Use Somebody", care au cucerit topurile cu mai bine de un deceniu în urmă. Kings of Leon are 12 nominalizări la Premiile Grammy şi 4 trofee câştigate. În 2020 a lansat piesa "Going Nowhere", cu un clip filmat live în Nashville, pentru a captura atmosfera apăsătoare a primăverii pandemice din 2020. În vara lui 2017 băieţii au ajuns la Arena Naţională pentru un concert electrizant, deschis de Golan şi LP. Artiştii au cântat piese de pe albumul "Walls", dar şi clasice ca "Use Somebody", "The Runner", "Pyro" şi "Manhattan".

Comentarii

Albume noi

Kings of Leon a lansat albumul "Can We Please Have Fun"

Kings of Leon a lansat pe 10 mai 2024 albumul cu numărul 9 din discografia sa, "Can We Please Have Fun". A debutat prin LoveTap Records şi Capitol Records şi este primul LP care nu vine prin label-ul lor iniţial, RCA Records. Produs de Kid Harpoon, materialul e disecat mai jos.

Publicat

pe

Coperta album Kings of Leon Can We Please Have Fun
Coperta album Kings of Leon Can We Please Have Fun │ FOTO: Kings of Leon

În primul rând primim 44 de minute de muzică nouă, mă rog, aproape 45. Au trecut 3 ani de la ultimul LP, "When You See Yourself". Include 12 track-uri şi a avut nu mai puţin de 4 single-uri promoţionale: "Mustang", "Split Screen", "Nothing To do" şi "Nowhere to Run". Există şi o versiune extra cu 7 piese în plus, cântate live la Wrexham.

Kings of Leon a înregistrat "Can We Please Have Fun" la studourile Dark Horse Recording în Franklin, Tennessee. Decizia de a lucra cu Kid Harpoon, producătorul lui Harry Styles înseamnă şi o rejuvenare de sound, dar nu lipseşte melancolia pe acest disc. Auzim Southern Rock la greu şi hook-uri foarte catchy pe LP.

Recenziile marilor publicaţii muzicale spun că acest nou material aminteşte mai degrabă de primele 3 albume, decât de cele din ultima vreme. Avem şi influenţe din anii '50 chiar, o grămadă de synth-uri, chitară de surf rock şi percuţii atipice. "Ballerina Radio" aduce şi un soi de tribut pentru Beattles, iar "Actual Daydream" ţi-ar putea aminti de Chris Isaak.

Kings of Leon este o formație rock americană înființată în Nashville, Tennessee, în 1999. Grupul este alcătuit din frații Caleb Followill (voce și chitară), Jared Followill (bass și claviaturi) și Nathan Followill (tobe), alături de vărul lor Matthew Followill (chitară). Formația este recunoscută pentru combinarea sa de rock sudic, garage rock, rock alternativ și blues.

Kings of Leon a obținut notorietate internațională la jumătatea anilor 2000, cu discurile "Aha Shake Heartbreak" și "Because of the Times". Totuși, au devenit extrem de cunoscuți cu lansarea discului "Only by the Night" în 2008, care include piese de succes precum "Sex on Fire" și "Use Somebody". Aceste melodii au avut un rol important pe scenele radio și în clasamentele internaționale, consolidându-le statutul de vedete rock la nivel global.

De-a lungul carierei lor, Kings of Leon au fost apreciați pentru stilul lor plin de energie și prestațiile live incitante. Formația a primit și numeroase distincții, inclusiv Grammy-uri, subliniind calitatea și popularitatea lor susținută în universul muzicii rock.

Citește în continuare

Muzică nouă

Kings of Leon a lansat balada "Split Screen" și pregătește un album nou

Kings of Leon va oferi fanilor săi un nou album în 2024, iar un single de pe acel nou album este "Split Screen". Melodia tocmai a debutat și primește un videoclip cu versuri, care se vede mai jos.

Publicat

pe

Concert Kings of Leon pe Arena Națională 17 iunie 2017

Avem de-a face cu al doilea single de pe LP, după "Mustang", lansat în februarie 2024. Noul disc se numește "Can We Please Have Fun", iar melodia "Split Screen" ne induce într-o stare melancolică, toamnică aproape. Odată cu LP-ul care se lansează pe 10 mai, formația ajunge la 9 materiale discografice. Cât privește single-ul proaspăt lansat, el mizează pe introspecție, cu versuri ca "Is this a middle of a life thought; A revelation on split screen?".

Chitara se aude ușor în surdină, ca într-o baladă atemporală de la Placebo sau Muse, de la începutul de mileniu. Într-un interviu recent cu iHeart Radio, solistul trupei, Caleb Followill a dezvăluit că "Split Screen" a fost piesa pe care a așteptat să o cânte live cu cea mai mare nerăbdare. O consideră un moment romantic perfect.

Au trecut 3 ani de la albumul Kings of Leon din 2021, "When You See Yourself". Succesorul său a fost produs de colaboratorul nou, Kid Harpoon.

Iată tracklist-ul lui "Can We Please Have Fun":

1. Ballerina Radio
2. Rainbow Ball
3. Nowhere To Run
4. Mustang
5. Actual Daydream
6. Split Screen
7. Don’t Stop The Bleeding
8. Nothing To Do
9. Television
10. Hesitation Generation
11. Ease Me On
12. Seen

Ce urmează pentru grup? Un turneu în Marea Britanie și Irlanda, cu opriri de asemenea în America de Nord.

Kings of Leon a cântat în România în 2017, având-o pe LP în deschidere. Pe atunci se afla în turneul "Walls" și din setlist nu au lipsit "Sex on Fire", "Use Somebody" sau "Notion". Kings of Leon este activă din anul 1999 și abordează genuri ca rock alternativ, southern rock, indie rock și garage rock revival. Albumul "Only By the Night" din 2008 a primit discul de platină în SUA și 9 discuri de platină în Australia.

Citește în continuare