Urmărește-ne în Social Media

rock

Kings of Leon - un concert electrizant la Arena Națională

Cu ocazia turneului de promovare a albumului "Walls", Kings of Leon a susținut un concert la Arena Națională pe 17 iunie 2017. Cu un show deschis de Golan și LP, americanii au creat o atmosferă incendiară, încărcată de sonorități puternice, îmbinate cu o voce ireproșabilă.

Publicat

pe

Concert Kings of Leon pe Arena Națională 17 iunie 2017

Deși vremea ne-a făcut o surpriză neplăcută și a trimis o ploaie torențială de toată frumusețea, fanii Kings of Leon nu s-au lăsat împiedicați de acest lucru. Au spus "prezent" primului concert în România al formației și, cu umbrele și pelerine, au început să se adune în fața Arenei Naționale. În incinta acesteia trona o imensă scenă încărcată de instrumente și proiectoare.

În jurul orei 18:00, când încă se mai făcea accesul publicului, atmosfera a fost întreținută de Golan. Trupa a îmbinat bagajul muzical diferit al fiecărui membru al trupei și a creat o muzică electronică dansantă care te făcea să te ridici de pe scaun. Piesele au vorbit de la sine, iar trupa a folosit sampl-uri, live DJ-ing și voce.

Trupa îmbină și folosește atât experiența cât și bagajul muzical diferit al fiecăruia dintre membrii trupei pentru a crea un house/nu disco melodios, super-dansant, ce a trecut fără compromisuri de la underground, la un mainstream de calitate. Golan se orientează spre latura umană a muzicii electronice, folosind în show-uri sample-uri, live DJ-ing și instrumente clasice precum flautul, trompeta sau percuții. După un show de aproximativ o oră, în care s-au auzit piese precum "Zenith", "Lonely Nights" sau "Once Upon", ambianța dobândise, cu certitudine, un vibe plin de energie și chef de dans, numai bun pentru ce avea să urmeze.

După o pauză de câteva minute, de pe scenă s-a auzit LP, cântând "Muddy Waters". Publicul a devenit frenetic, iar melodia a fost acompaniată de aplauze și aclamații. Vocea și interpretarea nu mai au nevoie de nicio introducere. Emoția creată de piese a fost continuată de interacțiunea artistei cu publicul. Aceasta a complimentat publicul, spunând că este minunat și nu a uitat să-l întrebe cum se simte. "Tightrope", "Strange" și "Other People" au încălzit audiența, oamenii fredonând și mișcându-se în ritmul pieselor. Din nou, LP s-a adresat oamenilor - "Sunteți încântați să-i auziți pe Kings of Leon?". Ropotele de aplauze au fost răspunsul așteptat. Au urmat "Suspicion", "When We We're High" și "You Want It All", momente excepțional realizate. LP a vorbit despre concertul pe care l-a avut în România în toamna anului trecut și a dat de înțeles că o vom mai revedea. Prestația ei s-a încheiat cu "Lost On You",  piesa care a propulsat-o.

Concert LP (Laura Pergolizzi) la Arena Nationala pe 17 iunie 2017

Momentul mult așteptat a început cu acordurile piesei "Over". Kings of Leon a urcat în premieră pe o scenă din România și a făcut ce știe mai bine. A oferit publicului un show care cu greu poate fi uitat. Pe lângă piesele de pe albumul "Walls", americanii au cântat și alte melodii iubite de milioane de fani: "Pyro", "Manhattan", "Sex on Fire", "Use Somebody" sau "The Runner". Deși nu au fost foarte vorbăreți, rezumându-se doar la mulțumiri adresate în mod repetat, Kings of Leon a ridicat publicul în picioare, a transmis emoție, a reînviat amintiri și sentimente. Show-ul lor a fost completat de proiecții vizuale - o îmbinare de imagini artistice și filmarea live a formației. "God bless you" au fost cuvintele de rămas bun, laolaltă cu oferirea unor "cadouri" - bețele pentru tobă și pana chitarei.

Concert Kings of Leon la Arena Nationala pe 17 iunie 2017

Evenimentul din 17 iunie 2017 este o amintire ce va fi prețuită de fanii români ai trupei Kings of Leon. A fost o seară efervescentă, cu muzică live de calitate, voci incredibile și instrumentiști mai mult decât talentați.

Albume noi

Kings of Leon a lansat albumul "Can We Please Have Fun"

Kings of Leon a lansat pe 10 mai 2024 albumul cu numărul 9 din discografia sa, "Can We Please Have Fun". A debutat prin LoveTap Records şi Capitol Records şi este primul LP care nu vine prin label-ul lor iniţial, RCA Records. Produs de Kid Harpoon, materialul e disecat mai jos.

Publicat

pe

Coperta album Kings of Leon Can We Please Have Fun
Coperta album Kings of Leon Can We Please Have Fun │ FOTO: Kings of Leon

În primul rând primim 44 de minute de muzică nouă, mă rog, aproape 45. Au trecut 3 ani de la ultimul LP, "When You See Yourself". Include 12 track-uri şi a avut nu mai puţin de 4 single-uri promoţionale: "Mustang", "Split Screen", "Nothing To do" şi "Nowhere to Run". Există şi o versiune extra cu 7 piese în plus, cântate live la Wrexham.

Kings of Leon a înregistrat "Can We Please Have Fun" la studourile Dark Horse Recording în Franklin, Tennessee. Decizia de a lucra cu Kid Harpoon, producătorul lui Harry Styles înseamnă şi o rejuvenare de sound, dar nu lipseşte melancolia pe acest disc. Auzim Southern Rock la greu şi hook-uri foarte catchy pe LP.

Recenziile marilor publicaţii muzicale spun că acest nou material aminteşte mai degrabă de primele 3 albume, decât de cele din ultima vreme. Avem şi influenţe din anii '50 chiar, o grămadă de synth-uri, chitară de surf rock şi percuţii atipice. "Ballerina Radio" aduce şi un soi de tribut pentru Beattles, iar "Actual Daydream" ţi-ar putea aminti de Chris Isaak.

Kings of Leon este o formație rock americană înființată în Nashville, Tennessee, în 1999. Grupul este alcătuit din frații Caleb Followill (voce și chitară), Jared Followill (bass și claviaturi) și Nathan Followill (tobe), alături de vărul lor Matthew Followill (chitară). Formația este recunoscută pentru combinarea sa de rock sudic, garage rock, rock alternativ și blues.

Kings of Leon a obținut notorietate internațională la jumătatea anilor 2000, cu discurile "Aha Shake Heartbreak" și "Because of the Times". Totuși, au devenit extrem de cunoscuți cu lansarea discului "Only by the Night" în 2008, care include piese de succes precum "Sex on Fire" și "Use Somebody". Aceste melodii au avut un rol important pe scenele radio și în clasamentele internaționale, consolidându-le statutul de vedete rock la nivel global.

De-a lungul carierei lor, Kings of Leon au fost apreciați pentru stilul lor plin de energie și prestațiile live incitante. Formația a primit și numeroase distincții, inclusiv Grammy-uri, subliniind calitatea și popularitatea lor susținută în universul muzicii rock.

Citește în continuare

Muzică nouă

Kings of Leon a lansat balada "Split Screen" și pregătește un album nou

Kings of Leon va oferi fanilor săi un nou album în 2024, iar un single de pe acel nou album este "Split Screen". Melodia tocmai a debutat și primește un videoclip cu versuri, care se vede mai jos.

Publicat

pe

Concert Kings of Leon pe Arena Națională 17 iunie 2017

Avem de-a face cu al doilea single de pe LP, după "Mustang", lansat în februarie 2024. Noul disc se numește "Can We Please Have Fun", iar melodia "Split Screen" ne induce într-o stare melancolică, toamnică aproape. Odată cu LP-ul care se lansează pe 10 mai, formația ajunge la 9 materiale discografice. Cât privește single-ul proaspăt lansat, el mizează pe introspecție, cu versuri ca "Is this a middle of a life thought; A revelation on split screen?".

Chitara se aude ușor în surdină, ca într-o baladă atemporală de la Placebo sau Muse, de la începutul de mileniu. Într-un interviu recent cu iHeart Radio, solistul trupei, Caleb Followill a dezvăluit că "Split Screen" a fost piesa pe care a așteptat să o cânte live cu cea mai mare nerăbdare. O consideră un moment romantic perfect.

Au trecut 3 ani de la albumul Kings of Leon din 2021, "When You See Yourself". Succesorul său a fost produs de colaboratorul nou, Kid Harpoon.

Iată tracklist-ul lui "Can We Please Have Fun":

1. Ballerina Radio
2. Rainbow Ball
3. Nowhere To Run
4. Mustang
5. Actual Daydream
6. Split Screen
7. Don’t Stop The Bleeding
8. Nothing To Do
9. Television
10. Hesitation Generation
11. Ease Me On
12. Seen

Ce urmează pentru grup? Un turneu în Marea Britanie și Irlanda, cu opriri de asemenea în America de Nord.

Kings of Leon a cântat în România în 2017, având-o pe LP în deschidere. Pe atunci se afla în turneul "Walls" și din setlist nu au lipsit "Sex on Fire", "Use Somebody" sau "Notion". Kings of Leon este activă din anul 1999 și abordează genuri ca rock alternativ, southern rock, indie rock și garage rock revival. Albumul "Only By the Night" din 2008 a primit discul de platină în SUA și 9 discuri de platină în Australia.

Citește în continuare

Trending