Urmărește-ne în Social Media

Dream Theater - Paralyzed

Dream Theater îşi continuă lansările de clipuri cu temă SF, odată cu sosirea lui "Paralyzed". Animaţia continuă pe tema robotică începută de ultimele release-uri video ale formaţiei. Vă invităm să vizionaţi noul material în cadrul articolului.

"Paralyzed" este o piesă inedită, pentru că începe surprinzător de heavy chiar şi pentru rock progresiv, virând cumva spre glam la refren. Videoclipul ne prezintă o societate distopică, plină de roboţi produşi în serie. Oraşele sunt moderne şi high tech, dar părăsite de umanitate. Scheme şi diagrame complexe, alternate cu roboţi care privesc aspiraţional la o creatură metalică senzuală domină această creaţie.

Avem chiar şi un interludiu misterios, demn de un film thriller sau SF. De acolo începe un solo măiastru, care anticipează sosirea în clip a unei structuri piramidale misterioase. La final "ceva" a fost trezit şi acel ceva ar putea fi chiar omul, proaspăt ieşit din "producţie". Precedentele două single-uri de pe viitorul album au fost "Fall Into the Light" şi "Untethered Angel".

Aceste track-uri sunt extrase de pe LP-ul cu numărul 14 din discografia trupei, "Distance Over Time". Va sosi pe 22 februarie şi este o premieră pentru noua casă de discuri a trupei, InsideOut Music. Artwork-ul a fost realizat de către colaboratorul cu tradiţie al grupului, Hugh Syme. Acesta a ajutat la perfecţionarea pieselor Rush, Iron Maiden şi Stone Sour.

Petrucci s-a ocupat de producţia noului LP, care a fost mixat de Ben Grosse şi masterizat de Tom Baker. Dream Theater ne-a pregătit 10 piese noi pentru acest disc. Povestea creării acestui material este interesantă. Muzicienii s-au izolat într-un loc bine ascuns în zona marginaşă, rurală a New York-ului pentru a putea începe să scrie şi compună piesele. Şi-au petrecut vara într-un hambar spaţios, transformat ad hoc în studio de înregistrări.

Solistul James LaBrie compară experienţa cu mersul în tabăra de vară. Au trecut 3 ani de la ultimul release Dream Theater, perioadă în care trupa şi-a diversificat activităţile. A fost lansat un joc Alternate Reality, care include o vânătoare de comori. Indiciile sunt ascunse în fotografii din social media, postări, clipuri video. Câştigătorul a avut acces la artwork-ul şi data de lansare a albumului cu mult înaintea altor fani.

Dream Theater e gata să plece în turneu pentru a promova noul LP. Începe în America de Nord pe 20 martie şi se încheie în Mexic. Urmează şi o oprire în România, în cadrul ARTMania Festival 2019, la Sibiu. Formaţia a cântat la noi ultima oară în 2017 la Arenele Romane.

PUBLICITATE
Comentarii