Urmărește-ne în Social Media

Dream Theater - Paralyzed

Dream Theater îşi continuă lansările de clipuri cu temă SF, odată cu sosirea lui "Paralyzed". Animaţia continuă pe tema robotică începută de ultimele release-uri video ale formaţiei. Vă invităm să vizionaţi noul material în cadrul articolului.

"Paralyzed" este o piesă inedită, pentru că începe surprinzător de heavy chiar şi pentru rock progresiv, virând cumva spre glam la refren. Videoclipul ne prezintă o societate distopică, plină de roboţi produşi în serie. Oraşele sunt moderne şi high tech, dar părăsite de umanitate. Scheme şi diagrame complexe, alternate cu roboţi care privesc aspiraţional la o creatură metalică senzuală domină această creaţie.

Avem chiar şi un interludiu misterios, demn de un film thriller sau SF. De acolo începe un solo măiastru, care anticipează sosirea în clip a unei structuri piramidale misterioase. La final "ceva" a fost trezit şi acel ceva ar putea fi chiar omul, proaspăt ieşit din "producţie". Precedentele două single-uri de pe viitorul album au fost "Fall Into the Light" şi "Untethered Angel".

Aceste track-uri sunt extrase de pe LP-ul cu numărul 14 din discografia trupei, "Distance Over Time". Va sosi pe 22 februarie şi este o premieră pentru noua casă de discuri a trupei, InsideOut Music. Artwork-ul a fost realizat de către colaboratorul cu tradiţie al grupului, Hugh Syme. Acesta a ajutat la perfecţionarea pieselor Rush, Iron Maiden şi Stone Sour.

Petrucci s-a ocupat de producţia noului LP, care a fost mixat de Ben Grosse şi masterizat de Tom Baker. Dream Theater ne-a pregătit 10 piese noi pentru acest disc. Povestea creării acestui material este interesantă. Muzicienii s-au izolat într-un loc bine ascuns în zona marginaşă, rurală a New York-ului pentru a putea începe să scrie şi compună piesele. Şi-au petrecut vara într-un hambar spaţios, transformat ad hoc în studio de înregistrări.

Solistul James LaBrie compară experienţa cu mersul în tabăra de vară. Au trecut 3 ani de la ultimul release Dream Theater, perioadă în care trupa şi-a diversificat activităţile. A fost lansat un joc Alternate Reality, care include o vânătoare de comori. Indiciile sunt ascunse în fotografii din social media, postări, clipuri video. Câştigătorul a avut acces la artwork-ul şi data de lansare a albumului cu mult înaintea altor fani.

Dream Theater e gata să plece în turneu pentru a promova noul LP. Începe în America de Nord pe 20 martie şi se încheie în Mexic. Urmează şi o oprire în România, în cadrul ARTMania Festival 2019, la Sibiu. Formaţia a cântat la noi ultima oară în 2017 la Arenele Romane.

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Dream Theater concertează în 2022 la Romexpo

Formația Dream Theater va ajunge la Romexpo pe 29 mai 2022, pentru a prezenta live publicului din România noul produs discografic intitulat "A View From The Top Of The World", material ce va fi lansat pe 22 octombrie 2021. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Concert Dream Theater la Arenele Romane pe 20 mai 2017

Chiar și după sute de spectacole, peste 15 milioane de discuri vândute, două nominalizări la premiile Grammy și aproape patru decenii împreună, Dream Theater continuă să surprindă cu noi materiale discografice. Așa se întâmplă și cu "A View from the Top of the World", album care deja se bucură de interes din partea fanilor.

Pe cât sunt de finisate albumele de studio Dream Theater, pe atât de fascinante sunt concertele, unde dragostea de muzică și entuziasmul membrilor trupei, parcă neatinse de trecerea anilor, îi încântă pe cei deja cuceriți și îi cuceresc pe cei mai sceptici. Trupa promite să respecte aceste "ritualuri" și la Romexpo, unde sunt așteptați mii de fani.

Bilete concert Dream Theater la Romexpo

Prețul biletelor variază între 1300 lei și 159 lei, în funcție de categorie și perioada de achiziție. Pentru mai multe detalii legate de bilete, consultați agenda InfoMusic.

Înființat în 1985 de trei studenți la prestigiosul colegiu de muzică Berklee - basistul John Myung, chitaristul John Petrucci și bateristul Mike Portnoy - Dream Theater este grupul muzical care s-a impus ca port-stindard al sonorităților progresive în lumea metal.

Stabiliți în New York, acești muzicieni au adus, mai mult decât oricare alții, în atenția iubitorilor de muzică mai agresivă, un stil compozițional plin de schimbări de tempo, măsuri mixte, modulații surprinzătoare și structuri complexe, toate acestea fără a renunța la elementele definitorii pentru metal.

După un prim album alături de solistul vocal Charlie Dominici - "When Dream and Day Unite", apărut în 1989 - postul de frontman a fost preluat de canadianul James LaBrie, care a rămas până astăzi vocea Dream Theater.

Trupa a căpătat tot mai multă vizibilitate pe scena rock și metal, cu albume ca "Images and Words", "Metropolis Part 2: Scenes from a Memory" sau "Train of Thought" intrate definitiv în canonul genului. La clape s-au succedat virtuozii Kevin Moore, Derek Sherinian și, în cele din urmă, Jordan Rudess (astăzi deja membru de 22 de ani), însă în rest singura schimbare majoră a avut loc odată cu plecarea membrului fondator Mike Portnoy, înlocuit în 2010 de Mike Mangini.

Citește în continuare