Urmărește-ne în Social Media

Dream Theater - Paralyzed

Dream Theater îşi continuă lansările de clipuri cu temă SF, odată cu sosirea lui "Paralyzed". Animaţia continuă pe tema robotică începută de ultimele release-uri video ale formaţiei. Vă invităm să vizionaţi noul material în cadrul articolului.

"Paralyzed" este o piesă inedită, pentru că începe surprinzător de heavy chiar şi pentru rock progresiv, virând cumva spre glam la refren. Videoclipul ne prezintă o societate distopică, plină de roboţi produşi în serie. Oraşele sunt moderne şi high tech, dar părăsite de umanitate. Scheme şi diagrame complexe, alternate cu roboţi care privesc aspiraţional la o creatură metalică senzuală domină această creaţie.

Avem chiar şi un interludiu misterios, demn de un film thriller sau SF. De acolo începe un solo măiastru, care anticipează sosirea în clip a unei structuri piramidale misterioase. La final "ceva" a fost trezit şi acel ceva ar putea fi chiar omul, proaspăt ieşit din "producţie". Precedentele două single-uri de pe viitorul album au fost "Fall Into the Light" şi "Untethered Angel".

Aceste track-uri sunt extrase de pe LP-ul cu numărul 14 din discografia trupei, "Distance Over Time". Va sosi pe 22 februarie şi este o premieră pentru noua casă de discuri a trupei, InsideOut Music. Artwork-ul a fost realizat de către colaboratorul cu tradiţie al grupului, Hugh Syme. Acesta a ajutat la perfecţionarea pieselor Rush, Iron Maiden şi Stone Sour.

Petrucci s-a ocupat de producţia noului LP, care a fost mixat de Ben Grosse şi masterizat de Tom Baker. Dream Theater ne-a pregătit 10 piese noi pentru acest disc. Povestea creării acestui material este interesantă. Muzicienii s-au izolat într-un loc bine ascuns în zona marginaşă, rurală a New York-ului pentru a putea începe să scrie şi compună piesele. Şi-au petrecut vara într-un hambar spaţios, transformat ad hoc în studio de înregistrări.

Solistul James LaBrie compară experienţa cu mersul în tabăra de vară. Au trecut 3 ani de la ultimul release Dream Theater, perioadă în care trupa şi-a diversificat activităţile. A fost lansat un joc Alternate Reality, care include o vânătoare de comori. Indiciile sunt ascunse în fotografii din social media, postări, clipuri video. Câştigătorul a avut acces la artwork-ul şi data de lansare a albumului cu mult înaintea altor fani.

Dream Theater e gata să plece în turneu pentru a promova noul LP. Începe în America de Nord pe 20 martie şi se încheie în Mexic. Urmează şi o oprire în România, în cadrul ARTMania Festival 2019, la Sibiu. Formaţia a cântat la noi ultima oară în 2017 la Arenele Romane.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Jordan Rudess de la Dream Theater este speaker la Mastering the Music Business 2021

Cea de-a șasea ediție a conferinței Mastering the Music Business îl are ca invitat pe Jordan Rudess, multi-instrumentist al trupei americane de progressive metal Dream Theater. Conferința va avea loc în perioada 31 august - 2 septembrie la București.

Publicat

pe

Concert Dream Theater la Arenele Romane pe 20 mai 2017 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Votat "Cel mai bun clăpar al tuturor timpurilor" de către Music Radar Magazine, Jordan Rudess este cel mai bine cunoscut ca fiind clăpar/multi-instrumentist în Dream Theater, trupa de prog rock premiată cu disc de platină și nominalizată la premiile Grammy.

Un geniu încă de mic, Jordan și-a început studiile la Școala de Muzică Juilliard la vârsta de 10 ani și creează muzică cu un melanj unic de influențe de clasică și rock. Pe lângă activitatea în Dream Theater și Liquid Tension Experiment, Jordan a lucrat cu o gamă amplă de artiști, printre care și Deep Purple, David Bowie, Steven Wilson, Jan Hammer, Enrique Iglesias, the Paul Winter Consort, Annie Haslam, LMR (proiectul lui secundar cu Tony Levin și Marco Minneman), Blackfield, Aviv Geffen, the Dixie Dregs, Rod Morgenstein, Tony Williams și alții.

Interesul lui Jordan pentru claviaturile și aplicațiile de muzică ultramoderne este o altă arie a carierei sale în care a atins succesul. Jordan deține prospera companie de dezvoltare de aplicații Wizdom Music, creatorii unor aplicații premiate cum ar fi MorphWiz, SampleWiz și Geo Synthesizer. Cea mai recentă aplicație a Wizdom Music, GeoShred, a fost creată în colaborare cu moForte, membri fondatori ai echipei Sondius de la Universitatea Stanford. De asemenea, Jordan este Artist în Rezidență la Centrul pentru Cercetare Computerizată în Muzică și Acustică de la Universitatea Stanford. Pagina de Patreon a lui Jordan oferă acces la lecțiile și stream-urile lui live.

Jordan Rudess va fi prezent la MMB 2021 prin live streaming

Ca urmare a situației epidemiologice mondiale ce determină imposibilitatea deplasării sale la București, intervenția lui Jordan Rudess la MMB va fi transmisă prin live streaming participanților prezenti în sala de conferință. Aceștia vor putea pune întrebări în direct și vor putea interacționa cu artistul.

Câteva dintre temele ce vor fi dezbătute în cadrul ediției de anul acesta a Mastering The Music Business sunt: schimbările de paradigmă în industria muzicală românească și relația ei cu autoritățile din România, cum s-au adaptat artiștii la noua realitate, schimbările la nivel mondial în publishing și vânzările de cataloage mari sau viitorul industriei muzicii live.

Despre MMB

Conferința Mastering the Music Business este cel mai mare eveniment profesional organizat în România pe teme de industrie muzicală. Evenimentul se adresează artiștilor, managerilor, agentiilor de booking, agențiilor de PR muzical și celorlalți reprezentanți ai industriei - tour manageri, avocați, promoteri, reprezentați ai label-urilor majore și independente. În cele cinci ediții de până acum au participat peste 200 de speakeri din România, Europa și Statele Unite ale Americii. Conferința MMB a fost înființată în anul 2016 și este organizată de Asociația RAW Music. Mastering the Music Business este susținut de HEMI (Hub for the Exchange of Music Innovation), proiect co-finanțat prin programul Europa Creativă.

Citește în continuare

Lansări de carte

Ozzy Osbourne, Megadeth, Sepultura și alte trupe metal vor avea propriile benzi desenate

DC Comics a anunțat o nouă serie intitulată Dark Nights: Death Metal - Band Edition, care va prezenta o trupă diferită de heavy metal pe fiecare dintre cele șapte ediții. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Ghost / Ozzy Osbourne / Dream Theater
Ghost / Ozzy Osbourne / Dream Theater │ FOTO: DC Comics

Noua ediție specială de benzi desenate vine ca urmare a lansării internaționale a seriei Dark Nights: Death Metal. Creată de scriitorul Scott Snyder și artistul Greg Capullo, aceasta a fost lansat în SUA în iunie 2020. Dark Knights: Death Metal este continuarea seriei de succes Dark Nights: Metal (2017-2018), care a adus schimbări pe scară largă în universul DC. A introdus fanii în Dark Multiverse și le-a prezentat un nou personaj negativ, Batman Who Laughs.

Acum, povestea capătă o noua dimensiune cu Dark Nights: Death Metal - Band Edition. Ilustrând o parte reprezentativă a muzicii metal din diferite generații, dar și subgenuri, fiecare ediție va prezenta o variantă de copertă care pune în evidență o formație de metal, o introducere a trupei și un interviu exclusiv. Este vorba de Ozzy Osbourne, Megadeth, Ghost, Sepultura, Opeth, Dream Theater și Lacuna Coil.

Program de lansare:

Ediția 1 

 • Trupă: Megadeth
 • Artist: Juanjo Guarnido

Ediția 2

 • Trupă: Ghost
 • Artist: Werther Dell’ Edera

Ediția 3

 • Trupă: Lacuna Coil
 • Artist: Timpano & Antonio Fuso

Ediția 4

 • Trupă: Opeth
 • Artist: Mathieu Lauffray

Ediția 5

 • Trupă: Sepultura
 • Artist: Albuquerque / Pedro Mauro

Ediția 6

 • Trupă: Dream Theater
 • Artist: Santi Casas

Ediția 7

 • Trupă: Ozzy Osbourne
 • Artist: Marco Mastrazzo

Seria Dark Nights: Death Metal - Band Edition va fi lansată în 13 țări începând cu luna martie și va fi distribuită pe tot parcursul anului 2021. Țările în discuție sunt Franța, Italia, Spania, Germania, Brazilia, Mexic, Argentina, Turcia, Rusia, Polonia, Cehia, Coreea și Japonia.

Coperte Dark Nights: Death Metal - Band Edition:

Citește în continuare