Urmărește-ne în Social Media

Therion - Nocturnal Light

Therion a lansat recent un nou single şi videoclip, "Nocturnal Light". Piesa este extrasă de pe cel mai nou album al formaţiei, "Leviathan", al 17-lea în bogata discografie a grupului symphonic metal. Ne delectăm cu un clip alb-negru plin de simboluri mistice în articol.

Therion a lansat pe 22 ianuarie 2021 noul său album "Leviathan" şi l-a promovat cu single-uri precum "Tuonela", "Die Wellen Der Zeit", dar şi cel titular, "Leviathan". Toate s-au bucurat de videoclipuri complexe, pline de simbolism, iar pe aceeaşi rută o apucă şi "Nocturnal Light". Acesta include ritualuri păgâne, oameni care cad pradă misticismului şi nevinovaţi care plătesc cu viaţa venerarea unor zeităţi crude.

Multiple zeităţi orientale apar în acest videoclip alături de creaturi inspirate de mitologia sumeriană. Ce începe cu moarte aici, cu şerpi şi zeiţe preluate din Sumer se termină cu renaştere şi duhuri înfrânte ale pădurii. Versurile abordează în special mitul zeiţei sumeriene Inanna şi au fost scrise de către Thomas Vikstrom. Cel mai nou disc Therion a fost bine primit de public, ajungând pe locul 8 în topurile rock şi metal din UK şi pe 11 în Germania, dar şi pe 14 în ţara natală a trupei, Suedia. "Leviathan" are 11 piese şi îşi ia numele de mitul uriaşului şarpe din mitologia babiloniană şi creştină.

Therion este o formaţie de symphonic metal din Suedia, fondată de către Christopher Johnsson în 1987. Numele său este inspirat de albumul Celtic Frost "To Mega Therion", iar la începuturile sale trupa aborda mai degrabă genul death metal. Ulterior avea să îşi ducă stilul la un nou nivel, integrând şi coruri, soprane, elemente orchestrale şi devenind chiar un pionier al scenei symphonic metal.

Formaţia a cântat la Bucureşti în septembrie 2021, primul său concert după o pauză de 2 ani (din cauza pandemiei), la care a sunat excelent. Grupul ne-a încântat şi cu o reprezentaţie la Sala Palatului în 2006, având un concert împărţit în două segmente: unul de coveruri cântate de orchestră pentru piesele sale şi apoi trupa a urcat pe scenă pentru a îşi cânta hiturile, cu acompaniament din partea orchestrei.

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Therion anunţă doua concerte în România în 2022; Află unde vor avea loc

Formaţia suedeză Therion revine în România în anul 2022, de această dată pentru două concerte. Grupul a avut un concert sold out la Bucureşti în 2018 şi un recital în cadrul Maximum Rock Festival 2021, iar acum e gata pentru a include România în turneul "Leviathan II Tour 2022".

Publicat

pe

Fotografie concert Therion Maximum Rock Festival 2021
Fotografie concert Therion Maximum Rock Festival 2021 │ FOTO: Infomusic

Cele două concerte vor avea loc în decembrie 2022. Pe 2 decembrie 2022 Therion cântă la Form Space la Cluj-Napoca, iar pe 3 decembrie îi aşteptăm la Bucureşti la Quantic Club. Aceste evenimente continuă promovarea albumului "Leviathan", care poartă numărul 17 în discografia trupei şi a debutat pe 21 ianuarie 2021 prin Nuclear Blast Records din Germania. Acest LP a fost numit o colecţie de hituri create pentru a le răspunde fanilor exact cu genul de piese dorite.

Liderul trupei, Christofer Johnsson și colaboratorul său Thomas Vikström explică această abordare:

Am făcut singurul lucru care a mai rămas din toate unghiurile diferite de explorat. Am decis să oferim oamenilor ceea ce au tot cerut. Leviathan este primul album pe care îl avem în mod deliberat plin cu piese THERION de succes.

Therion a lansat în anul 2021 single-urile "Nocturnal Light", "Tuonela", "Die Wellen Der Zeit", dar şi piesa titulară "Leviathan". La Arenele Romane la concertul din 2021 ne-au încântat cu "The Rise of Sodom and Gomorrah". Artiştii au mărturisit că sunt emoţionaţi, deoarece era primul loc concert din 2019 încoace şi că au ales România special pentru asta. S-au mai auzit live şi piesele "Eye of Algol", "Tuonela", "Leviathan".

Fanii Therion îşi vor aminti cu siguranţă magistralul concert din 2006, care a avut loc la Sala Palatului. A fost împărţit în două secţiuni: una orchestrală în care s-au interpretat coveruri după Therion şi una a trupei, care a cântat alături de orchestră. Concertul eveniment a fost transmis de Crăciun pe TVR 2 în acel an. Therion a mai fost la Bucureşti şi în 2013, la Arenele Romane, iar pe atunci promova LP-ul "Les Fleurs du Mal", lansat în 2012.

Formaţia este activă din anul 1987 şi a devenit însăşi definiţia symphonic metal-ului. Numele său este inspirat de albumul "To Mega Therion" de la Celtic Frost.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2022 >>
lmmjvsd
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5