Urmărește-ne în Social Media

Therion - Nocturnal Light

Therion a lansat recent un nou single şi videoclip, "Nocturnal Light". Piesa este extrasă de pe cel mai nou album al formaţiei, "Leviathan", al 17-lea în bogata discografie a grupului symphonic metal. Ne delectăm cu un clip alb-negru plin de simboluri mistice în articol.

Therion a lansat pe 22 ianuarie 2021 noul său album "Leviathan" şi l-a promovat cu single-uri precum "Tuonela", "Die Wellen Der Zeit", dar şi cel titular, "Leviathan". Toate s-au bucurat de videoclipuri complexe, pline de simbolism, iar pe aceeaşi rută o apucă şi "Nocturnal Light". Acesta include ritualuri păgâne, oameni care cad pradă misticismului şi nevinovaţi care plătesc cu viaţa venerarea unor zeităţi crude.

Multiple zeităţi orientale apar în acest videoclip alături de creaturi inspirate de mitologia sumeriană. Ce începe cu moarte aici, cu şerpi şi zeiţe preluate din Sumer se termină cu renaştere şi duhuri înfrânte ale pădurii. Versurile abordează în special mitul zeiţei sumeriene Inanna şi au fost scrise de către Thomas Vikstrom. Cel mai nou disc Therion a fost bine primit de public, ajungând pe locul 8 în topurile rock şi metal din UK şi pe 11 în Germania, dar şi pe 14 în ţara natală a trupei, Suedia. "Leviathan" are 11 piese şi îşi ia numele de mitul uriaşului şarpe din mitologia babiloniană şi creştină.

Therion este o formaţie de symphonic metal din Suedia, fondată de către Christopher Johnsson în 1987. Numele său este inspirat de albumul Celtic Frost "To Mega Therion", iar la începuturile sale trupa aborda mai degrabă genul death metal. Ulterior avea să îşi ducă stilul la un nou nivel, integrând şi coruri, soprane, elemente orchestrale şi devenind chiar un pionier al scenei symphonic metal.

Formaţia a cântat la Bucureşti în septembrie 2021, primul său concert după o pauză de 2 ani (din cauza pandemiei), la care a sunat excelent. Grupul ne-a încântat şi cu o reprezentaţie la Sala Palatului în 2006, având un concert împărţit în două segmente: unul de coveruri cântate de orchestră pentru piesele sale şi apoi trupa a urcat pe scenă pentru a îşi cânta hiturile, cu acompaniament din partea orchestrei.

Comentarii