Urmărește-ne în Social Media

Billie Eilish - Male Fantasy

Billie Eilish îşi continuă traiectoria ascendentă în lumea muzicii şi mai nou şi în cea a regiei. Artista a lansat încă un videoclip pe care l-a regizat chiar ea pentru single-ul "Male Fantasy" de pe albumul "Happier Than Ever".

Billie Eilish este protagonistul acestui clip, dar şi regizor şi mai mult de atât, editorul său. "Male Fantasy" e printre cele mai triste track-uri de pe al doilea album din cariera tinerei de 19 ani. Cu percuţia dată la minim şi o chitară acustică în spatele căreia se afla cu siguranţă fratele muzicianei, Finneas, aceasta creaţie muzicală depresivă e perfectă pentru o zi de luni, o zi cu mulţi nori pe cer, în care se marinează stările în casă.

Billie apare în profundă depresie în acest videoclip, blocată în casă şi suferind din cauza unei despărţiri. Face activităţile zilnice pe care le facem cu toţii, dar cu o lehamite, lipsă de energie şi delăsare specifice depresiei. Versurile vorbesc despre nevoia de a merge la terapie şi despre încercarea de a se distrage de la singurătate cu filme pentru adulţi.

Artista e mai prolifică decât a fost până acum când vine vorba de clipuri asociate single-urilor, acesta fiind al şaselea de pe "Happier Than Ever". Niciodată un nume de album nu a părut mai ironic decât în contextul acestui single depresiv. Până acum am văzut video-urile "Therefore I Am", "Your Power", "Lost Cause", "NDA" şi "Happier Than Ever". Discul cel nou a sosit în iulie 2021 şi a primit recenzii de 5 stele de la mai toate marile publicaţii muzicale, în frunte cu NME.

Răsplata nu a întârziat să apară, iar Eilish a primit deja o nominalizare la Premiile Grammy ediţia 2022 pentru "Cel mai bun album". În 2022 pleacă în turneu global, cu concerte în SUA, Australia, Noua Zeelandă, Europa. Primul album al tinerei, "When We Fall Asleep, Where Do We Go?" a sosit în 2019 şi a câştigat un Grammy în 2020 pentru "Cel mai bun album". Pentru 2022 senzaţia pop a momentului are 7 nominalizări Grammy în categorii diferite.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică și film

Billie Eilish lansează un cântec de pe coloana sonoră a filmului "Barbie"

Billie Eilish a anunțat că a lucrat la coloana sonoră a filmului "Barbie", cu Margot Robbie și Ryan Gosling în rolurile principale. Cântăreața de 21 de ani a pregătit un cântec ce va fi lansat oficial peste câteva zile. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Billie Eilish Special Acoustic Show la Telekom Forum Bonn
Billie Eilish Special Acoustic Show la Telekom Forum Bonn │ FOTO: Captură YouTube

Noua melodie se intitulează "What Was I Made For" și va fi lansată oficial pe 13 iulie. Piesa a fost realizată cu ajutorul lui FINNEAS, fratele și vechiul colaborator al artistei.

"Am făcut această melodie pentru <<Barbie>> și înseamnă totul pentru mine. Acest film vă va schimba viețile și sperăm că și cântecul va face la fel. Pregătiți-vă să plângeți", a transmis Billie Eilish.

"What Was I Made For" marchează a doua lansare muzicală din acest an a cântăreței. În mai, Billie Eilish a urcat pe platformele de streaming un cover al piesei "Hotline Bling" a lui Drake. Mai mult, viitoarea piesă continuă incursiunea lui Eilish în film. În 2020, ea a lansat "No Time to Die", melodia tematică a filmului James Bond. Doi ani mai târziu, ea și fratele său au scris trei melodii originale pentru coloana sonoră a filmului "Turning Red".

Revenind la muzica filmului "Barbie", aceasta a fost produsă de Mark Ronson și include cântece ale unora dintre cele mai mari vedete pop contemporane, cum ar fi Lizzo, Fifty Fifty, Kali, Gayle, Khalid, Haim și Ava Max. O serie de single-uri au fost deja lansate, printre care "Dance the Night" (Dua Lipa) și "Barbie World" (Nicki Minaj, Ice Spice, AQUA).

Filmul "Barbie" ajunge în cinematografe pe 21 iulie. Este regizat de Greta Gerwig, pe baza unui scenariu scris de ea împreună cu soțul și colaboratorul Noah Baumbach.

Citește în continuare