Urmărește-ne în Social Media

Amorphis - The Moon

Amorphis se pregăteşte pentru o lansare de album în 2022 şi ne oferă un nou single, "The Moon", care primeşte un videoclip împărţit în două planuri. Clipul alb-negru prezintă omul în comuniune cu mediul din care provine şi alternativ vedem cadre cu artiştii interpretând piesa.

"The Moon" este cel mai nou single de pe viitorul album Amorphis, "Halo". Acesta va debuta pe 11 februarie 2022 şi este discul cu numărul 14 din bogata carieră a trupei finlandeze. Va sosi prin Atomic Fire Records. Cât despre noul videoclip, el este regizat de către Patric Ullaeus de la rEvolver, care şi-a bazat viziunea pe mitologia nordică. Bărbatul care rătăceşte într-un ţinut sălbatic, în căutarea armăsarului său ar putea la fel de bine să fie Odin.

Amorphis a dezvăluit că a preluat elemente din poveştile tradiţionale finlandeze "Kalevala" şi le-a amestecat cu versurile pieselor sale noi. Menestreli din antichitate şi figuri iluminate ale lumii moderne apar pe materialul său. De remarcat şi că noul album, "Halo" este finalul unei trilogii, completând ceea ce Amorphis a început în 2015 cu "Under the Red Cloud" şi a continuat în 2018 cu "Queen of Time".

Iată ce a declarat chitaristul Esa Holopainen despre acest single:

Este un sentiment grozav că încă putem produce muzică foarte bună ca o trupă. Poate e un anumit fel de auto critică şi o experienţă îndelungată care culmină în aceste ultime albume. "Halo" sună atât familiar, cât şi diferit. E uşor de recunoscut sunetul Amorphis, de la început până la sfârşit, dar atmosfera generală este un pic mai heavy şi mai progresivă, dar şi mai organică faţă de predecesor.

La 31 de an de la începutul trupei, după sute de concerte pe tot globul, Amorphis e gata să ne ofere 11 piese noi. Formaţia a cântat în România la început de ianuarie 2019, alături de Solwork şi Jinjer, după ce ne-a vizitat în 2015 , cântând în deschidere pentru Nightwish la Romexpo. Trupa a trecut prin metamorfoze, începând ca un grup death metal, dar ulterior convertindu-se în trupă metal progresiv şi folk metal. Deseori foloseşte poeme epice medievale Kalevala din Finlanda ca sursă a versurilor sale.

PUBLICITATE
Comentarii