Urmărește-ne în Social Media

rock

Cu "Gloria" de mână, The Mono Jacks își urmează instinctul: "Firul auriu e deja acolo, rămâne de văzut unde duce pentru fiecare"

Doi ani s-au scurs de când albumul ”Ușor distorsionat” ne-a zdruncinat din rădăcini și ne-a făcut să deschidem ochii larg către noi și către ei, The Mono Jacks. S-au spus lucruri ce se cereau rostite, iar noi le-am primit drept răspuns la frământări pe care le-am avut sau încă le avem. Ușor încă distorsionați, ne întrebăm dacă putem râvni deja la ”Gloria”. Ea e pe punctul de a ajunge la public, concertul de lansare a acestui nou album fiind programat pe 8 februarie. De la Doru Trăscău și Andrei Zamfir am aflat că pașii către ”Gloria” au fost purtați de instinct, iar ce-a ieșit "așa a fost să fie". În interviul pe care ni l-au acordat ne-au povestit despre relația cu muza, împlinirea unei dorințe mai vechi a lui Doru și artwork-ul noului album, ce va contribui la conturarea unei destinații personale în mintea fiecăruia.

Publicat

pe

The Mono Jacks funcționează în formula Doru Trăscău (voce, chitară), Cristian Chiru (bas), Andrei Zamfir (chitară) și John Ciurea (tobe) din vara lui 2017. Se împlinesc, așadar, aproape 3 ani de când au urcat pentru prima oară împreună pe o scenă, vreme în care relația s-a închegat și s-a consolidat. Nu s-a pierdut nici avântul de la început, iar ăsta e un lucru rar și mișto, după cum ne-a mărturisit Andrei.

"...e ca la primele repetiții, când ne hăhăiam și râdeam cu lacrimi"

"Pare ciudat, dar crede-mă că în același timp pare că noi cântăm împreună de o săptămână și de 30 de ani. Este foarte ciudat. E o senzație foarte mișto, cred că se găsește foarte greu, îmi inchipui. Eu am găsit-o. Dar e bine, e ca la primele repetiții, când ne hăhăiam și râdeam cu lacrimi, dar în același timp se simte că dacă repeți și cânți de atât de multe ori, se leagă mai bine lucrurile decât se leagă la început", spune Andrei.

Doru a trecut prin multe căutări până să ajungă aici. Fanii care-l ascultau din perioada AB4 știu de unde a început totul și înțeleg poate cel mai bine că The Mono Jocks este cu adevărat un alt proiect, reprezentativ pentru o altă etapă din viața sa. Nu e ușor pentru nimeni să o ia din nou de la capăt, dar Doru a făcut-o, și nu doar o dată. E bucuros acum să constate că lansează un al doilea material de studio cu aceiași colegi de trupă - Andrei, John și Cristi, cu care lucrurile s-au legat bine încă de la primele repetiții.

"Pentru mine e o premieră faptul că ajung, pentru prima dată după aproape 17 ani de când m-am apucat de povestea asta care se cheamă muzică, să fiu pus în postura de a înregistra un al doilea material de studio cu aceiași oameni, ceea ce mă bucură foarte tare, pentru că noi ne-am legat foarte frumos din primul moment în care ne-am întâlnit - Andrei, John și Cristi. Și iată-ne din nou puși în stituația de a face un material nou, ceea ce-mi doresc să se întâmple și cu materialul pe care urmează să îl pregătim la un moment dat. Drept urmare, ne "simtem" bine, cum zice Artan."

De la "Ușor distorsionat" la "Gloria"

Am intrat pe filmul The Mono Jacks odată cu lansarea albumului "Ușor distorsionat" și pare că încă n-am ieșit din el. Piese ca "Un sfert de secundă" și "1000 de DA" au pătruns adânc în cicatricile noastre, vindecând prin cuvinte ceea ce ani de refulare au sedimentat. La doi ani de la această lansare, muzica își continuă cursul în sensul instinctiv de mers și ajunge la "Gloria". În studio s-a intrat cam cu aceleași gânduri ca și la înregistrarea discului anterior, principala presiune fiind dorința de autodepășire.

"Presiune resimte orice muzician atunci când intră în studio. Cred că începe cu presiunea proprie, pe care avem cumva tendința cumva naturală de a o exercita asupra noastră. Referitor la presiunea cumva dată de succesul albumului anterior, cred că e mai puțin importantă. Îmi place să cred că am intrat în studio cu aceleași gânduri pe care le aveam și-atunci, și-anume bucuria de a face lucrul ăsta, cu siguranță acum mai recunoscători decât atunci pentru tot ceea ce ni se întâmplă, pentru că atunci nici nu realizam drumul pe care urmează să-l parcurgem împreună. Cred că dacă ne gândim foarte tare sau ne-am fi gândit foarte tare la ce înseamnă sau ce va însemna materialul pe care urmează să-l lansăm pentru public și critici, am fi pierdut concentrarea pe lucrul esențial. Noi eram acolo strânși, ne-am adunat să facem niște muzică și cred că numai la asta ne-a stat mintea", ne-a mărturisit Doru.

"Noi compunem pentru noi și așa vom face mereu"

La fel gândește și Andrei, subliniind cât de important este să compui pentru tine, în primul rând.

"Cred că a fost mai degrabă presiune pentru că am avut noi niște standarde diferite. Noi față de noi. Niște așteptări sau standarde mai mari. Dar presiune din partea publicului sau din partea criticilor, nicidecum, mai ales că noi compunem pentru noi și așa vom face mereu. Ce va fi va fi. Nu ne gândim la cum o să fie primit. E un album mai pozitiv, dar a fost o întâmplare. Nu ne-am gândit la chestia asta deloc."

Doru: "Nu prea iau la întrebări muza (...) mai degrabă sunt atent la cum aș putea să-i fac curte"

"Gloria" s-a născut dintr-o melancolie a lui Doru, ce s-a trezit fredonând în bucătărie versuri în italiană. Mesajul cu dublu-sens al single-ului îmbracă foarte bine întregul album, de aici venind și decizia de a-l intitula astfel. În ce privește inspirația pentru noile piese, Doru mărturisește că-i place să-și urmeze muza oriunde l-ar purta ea.

"Mie îmi place să spun că nu prea iau la întrebări muza și în general mai degrabă sunt atent la cum aș putea să-i fac curte. Cred că ni se aplică nouă, tuturor, pentru că am, așa, o convingere, o avem cu toții, de altfel, că instinctiv vorbind, dacă plecăm la drum să creăm lucruri, o să iasă ceva care să ne dea satisfacție. Drept urmare, cred că nu greșesc cu nimic dacă spun că suntem genul de artiști, genul de muzicieni care nu creează plecând de la o idee de bază, de la un concept pe care să structurăm ceva. Asta nu înseamnă că nu se va întâmpla niciodată, dar eu în momentul ăsta simt că sunt înconjurat de niște oameni care, la fel ca și mine, sunt foarte instinctivi și urmăm exact calea aia, unde ne duce drumul. E mai degrabă o explorare cu pași mici și suntem dispuși să hotărâm care vor fi cărările pe care urmează să parcurgem drumul ăsta, interesându-ne de fapt excursia asta împreună mai tare decât orice. Tocmai de aia nu cred că am ajuns în punctul ăla în care să avem un concept de album pe care să fi construit ceva."

Noul album conține 11 piese în limba română și a fost înregistrat live, în studio. Odată cu acest material, Doru și-a îndeplinit o dorință mai veche. A colaborat cu Ștefan Teișanu la compunerea versurilor, fiind pentru prima oară când lucrează cu cineva pe text. Ștefan Teișanu este Director al Centrului Cultural Cluj și un om deosebit, "locuit pe dinăuntru", după cum însuși Doru îl descrie.

"Mi-am dat voie, mi-am făcut curaj să pun în aplicare un gând mai vechi și anume să cer ajutorul cuiva în materie de scris, respectiv am apelat la Ștefan Teișanu, un domn pe care l-am cunoscut în vara asta la o șezătoare, dacă vrei, o conversație pe teme culturale, și într-un mod cu totul surprinzător, deși ne văzuserăm o dată în viață, la vreo șase luni diferență am sunat, i-am lansat propunerea de a lucra împreună cu mine pentru textele și versurile acestui album, iar el, suficient de inconștient, a acceptat. Și la puține zile eram chiar împreună la Cluj, pentru că Ștefan acolo locuiește, trei zile și trei nopți am scris de zor. Am mai scris și prin WhatsApp și prin telefon și prin mașină și pe unde am mai putut, astfel încât la final să ducem la bun sfârșit chestia asta. Sunt foarte, foarte bucuros de ce-a ieșit. Ștefan a făcut o muncă grozavă și era exact omul de care aveam nevoie. N-am simțit că am avut un colaborator, mai degrabă am simțit c-am avut un partener și-un sprijin care era practic parte din proiectul ăsta, din trupă.", ne-a declarat Doru.

Această colaborare a fost de bun augur și din perspectiva lui Andrei, care s-a bucurat să-l vadă pe Doru cu zâmbetul pe buze după finalizarea pieselor.

"Bănuiam, nu știam precis că până la urmă a găsit un om cu care să lucreze și cu care să colaboreze. Am simțit că e o căutare undeva, acolo. Textele noi nu le știm de dinainte. Piesele au fost gata, trase de noi în studio, după care a rămas la Doru povara asta, să spun, cu trasul de voci. Versurile nu le cunoaștem. De obicei sunt variante în care el folosește o limbă inventată - o trăscăiană, un mumble-jumble, o combinație de engleză cu franceză și cu română. Evident, linia melodică e tot aia, dar eu cred că a ieșit. A ieșit foarte bine și ne-am dat seama când s-a întors cumva în studio să se-apuce să tragă vocile, a fost o pauză cumva între instrumental și voci, cât să termine el și să finiseze tot, și mi-am dat seama că e bine când i-am văzut ochii și zâmbetul. Nu trebuia să-l întreb nimic. Eu cred că e un succes. Mie îmi place foarte mult.", spune Andrei Zamfir.

Un ascultător poate ajunge peste tot pe unde îl poartă inima

Dacă acest album ar fi o destinație, ea ar fi diferită pentru fiecare om în parte. Versurile, muzica și artwork-ul realizat de Luisa Cube vor fi indiciile puse la dispoziția fiecăruia pentru a-și trasa propriul drum.

"(Un ascultător poate ajunge) Peste tot pe unde îl poartă inima. E curios. O să vedeți atunci când o să țineți albumul aproape și-o să descoperiți coperta și toată partea asta care înseamnă grafica coperții că există cumva un parcurs, există cumva un drum, este un drum pe care metaforic vorbind, artistul care a făcut coperta, respectiv Luisa Cube, un artist plastic din Timișoara, a legat cu un fir auriu fiecare bucată grafică din coperta materialului. Noi înăuntru avem și niște cartoline, iar pe fiecare din cartolinele astea se regăsesc versurile melodiilor, și fiecare cartolină, la rândul ei, este o mini operă de artă, toate făcute cu același stil, pointilism, și în fiecare imagine există o posibilă destinație, un posibil traseu. Așa că bănuiesc că și muzica va face același lucru și cel care o ascultă ar putea foarte ușor să-și aleagă singur destinația, drumul. Firul auriu e deja acolo, rămâne de văzut unde duce pentru fiecare", spune Doru.

Andrei Zamfir, Doru Trăscău și Raluca Chirilă @InfoMusic, februarie 2020

Andrei Zamfir, Doru Trăscău și Raluca Chirilă @InfoMusic, februarie 2020 │ FOTO: Alex Covaci / InfoMusic.ro

Ne vom lăsa, așadar, purtați de firul auriu până ce ne vom simți, măcar vreme de câteva minute, "nemuritori de rând", așa cum atât de frumos ni se amintește pe refrenul primei piese de pe noul album. Concertul de lansare a discului "Gloria" va avea loc pe 8 februarie, la Arenele Romane. Alături de The Mono Jacks, vor fi pe scenă trupele prietene Rockabella și byron. În interviul video găsiți detalii și despre emoțiile cu care Doru și Andrei așteaptă această lansare, precum și despre planurile de a scoate pe piață acest disc și în format vinyl.

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Stagiunea Muzicală Estivală 2023 în Parcul IOR: află programul lunii septembrie

Maratonul concertelor Stagiunii Muzicale Estivale din Parcul Al. I. Cuza din Sectorul 3 continuă până pe 17 septembrie, dar trece la orarul de toamnă. Astfel, de pe 1 septembrie, toate concertele stagiunii, care au loc în fiecare vineri, sâmbătă și duminică în foișorul de piatră de pe aleea principală, vor începe la ora 20.00.

Publicat

pe

Stagiune Muzicală Estivală 2023
Stagiune Muzicală Estivală 2023 │ FOTO: Stagiune Muzicală Estivală

De mai bine de o lună, pe parcursul a optsprezece spectacole din cele 27 programate, publicul Stagiunii Muzicale Estivale din Parcul Al. I. Cuza, organizate de Primăria Sectorului 3, a avut ocazia să trăiască emoțiile pe care numai un concert live le poate transmite, dar, mai ales, a avut șansa să descopere sau să redescopere artiști și proiecte inedite, dintr-o gamă largă de genuri muzicale.

Artiști valoroși ai scenei românești, recunoscuți și îndrăgiți de spectatori din diferite generații, dar și artiști mai puțin cunoscuți publicului larg, însă muzicieni excepționali, au creat momente memorabile. Ediția aniversară a stagiunii, cea de-a optsprezecea consecutivă, continuă în același spirit. Duminica rămâne ziua rezervată muzicii de promenadă, Orchestra Angely's recreând în foișorul de piatră, cu fiecare spectacol, atmosfera Bucureștiului de altădată, când marile parcuri răsunau de muzica fanfarei duminicale.

La sfârșitul acestei săptămâni, respectiv vineri, pe 1 septembrie, soliștii a două trupe în vogă, The Mono Jacks și byron - Doru Trăscău & Dan Byron se prezintă în fața publicului Stagiunii Muzicale Estivale în formula Acoustic Duo Live, doar cu vocea și chitara. Artiștii ne invită să depănam amintiri împreună și să ascultăm melodii cunoscute din repertoriile amândurora, într-o interpretare de la suflet la suflet, în atmosfera intimă, dar intensă, a foișorului din Parcul Cuza.

Sâmbătă, pe 2 septembrie, publicul Stagiunii se va bucura de spectacolul formației Alesis, "Mi-e dor de Bucureștiul de altădată", completând cu acest proiect programul atât de variat al acestei ediții de sărbătoare.

Așadar, locuitorii Sectorului 3, dar și bucureștenii dornici să petreacă timp de calitate în aer liber sunt invitați în Parcul Al. I. Cuza, în fiecare vineri, sâmbătă și duminică, până pe 17 septembrie, de la ora 20.00. Accesul la eveniment este liber.

Calendar Stagiune Muzicală Estivală - luna septembrie, ora 20.00

Weekendul 1-3 septembrie

  • Vineri, 01.09 - Doru Trăscău & Dan Byron
  • Sâmbătă, 02.09 - Alesis
  • Duminică, 03.09 - Fanfara Angely's

Weekendul 8-10 septembrie

  • Vineri, 08.09 - Cobzality
  • Sâmbătă, 09.09 - La Musica Orchestra
  • Duminică, 10.09 - Fanfara  Angely's

Weekendul 15-17 septembrie

  • Vineri, 15.09 - Mustang
  • Sâmbătă, 16.09 - Cvartetul Passione
  • Duminică, 17.09 - Fanfara Angely's
Citește în continuare

Muzică nouă

Doru Trăscău a lansat "This Is It", prima piesă a proiectului solo Melancholic Punk

Doru Trăscău, solistul trupei The Mono Jacks, se îmbarcă într-o nouă călătorie muzicală. Artistul a dat viață proiectului Melancholic Punk și prezintă prima piesă - "This Is It". Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Doru Trăscău
Doru Trăscău

Creativitatea muzicală a lui Doru Trăscău capătă noi valențe odată cu lansarea Melancholic Punk. Artistul, cunoscut ca membru al trupelor AB4 și The Mono Jacks, a lucrat la acest proiect solo de mai mult timp, iar acum îl aduce în atenția publicului împreună cu piesa de debut - "This Is It".

Melodia a fost scrisă împreună cu actrița Raluca Aprodu, nume prezent în diverse producții teatrale și cinematografice, printre care și serialul "RUXX" de pe SkyShowtime.

"Sunt bucuros să va fac cunoștință cu prima piesă a proiectului meu solo.

Melancholic Punk este un proiect la care lucrez de multă vreme și care scoate capul la lumină cu <<This Is It>>. Este încercarea mea de a face niște lucruri noi, o poveste muzicală pe care o abordez diferit față de ceea ce am făcut până acum. Sună ca și cum știu ce fac dar adevărul este că habar nu am. Tot ce știu este că sunt dornic să privesc muzica din locuri care-mi sunt necunoscute, să folosesc sunete noi, să mă joc. Dacă compun o piesă cu chitara, încerc să o orchestrez apoi cu pianul, ducând totul într-o zonă cu totul nouă. Așa că nu o să fie de mirare dacă unele piese or să fie folk iar altele mai electro. Este un proiect despre explorare și nu în ultimul rând, un proiect mondial, intergalatic", a transmis Doru Trăscău.

Artistul a adăugat că toate piesele semnate Melancholic Punk vor fi cântate în limba engleză. 

Citește în continuare

Concerte & turnee

Rocanotherworld 2023: program și reguli de acces

Cea de-a opta ediție a festivalului Rocanotherworld are loc în Iași, la Brizo, între 22 și 25 iunie 2023. Organizatorii au comunicat programul, regulile de acces și alte informații utile. Le găsești pe toate în articol, te invităm să le consulți.

Publicat

pe

Subcarpați / The Mono Jacks / Luna Amară
Subcarpați / The Mono Jacks / Luna Amară │ FOTO: InfoMusic

Rocanotherworld 2023 înseamnă o serie de concerte și dj-seturi desfășurate pe 2 scene, spații de lounge și de food & beverage, precum și un areal de petrecere a timpului în aer liber în care vor avea loc activități recreative și sportive destinate atât copiilor, cât și adulților și multe altele.

Program Rocanotherwold 2023:

Mainstage

  • joi (22 iunie): Warhaus, Moonlight Breakfast, We Singing Colors, Zimbru;
  • vineri (23 iunie): Madrugada, Luna Amară, Orkid, Rana;
  • sâmbătă (24 iunie): The Mono Jacks, byron, Muse Quartet, Andra Andriucă, Ottis Coeur;
  • duminică (25 iunie): Subcarpați, Basska, HVNDS și Coven Clash.

Electronic Stage

În timpul weekendului festivalul va continua până la răsărit pe ritmurile DJ-ilor reprezentați de label-urile Cyclic și VRTW (Vinyl, Rum, Tapas & Wine). Programul acestei scene este următorul:

  • vineri (23 iunie): Mihai Popoviciu, Afgo, Lemon;
  • sâmbătă (24 iunie): UFe, Bully, K-LU.

Scena de silent disco, un concept introdus în 2020, va continua și la ediția de anul acesta. De joi până sâmbătă participanții vor avea opțiunea de a alege să asculte genuri muzicale diferite difuzate simultan pe 3 canale. Cristu, Andrei C și Alien sunt cei 3 selectori ale căror mixuri vor putea fi ascultate în căști pe cele trei canale. Caleidoscopul lor sonor cuprinde muzică electronică, drum and bass, alternativ, rock, pop, smooth, soulful și groovy.

Sâmbătă și duminică, de la orele 15:00 la 18:00, Eduard Draude va răsfăța participanții cu muzici alese în Lounge Area.

Sâmbătă (24 iunie) și duminică (25 iunie), de la orele 12:00 vor avea loc două dezbateri la Acaju, iar intrarea la aceste evenimente va fi liberă.

Sâmbătă va avea loc discuția "Etică și echilibru în lumea evenimentelor culturale" moderată de Ștefan Teișanu, co-fondator Centrul Cultural Clujean, Fapte și Nord, la care vor participa Iulia Pop - co-fondator Overground Music, Corina Giurgia - PR și co-fondator Serile Filmului Românesc, Amelia Gheorghiță - PR și facilitator cultural și Patricia Butucel - Fondator și Director Festival Rocanotherworld.

"Artă, oameni și AI" îi va avea ca invitați pe Marius Ursache - antreprenor, geek, artist-, Maria Comârlău - manager cultural; Ciprian Făcăeru - co-fondator și director creativ al studioului Augmented Space Agency și pe Ștefan Teișanu - director Centrul Cultural Clujean și moderator al discuției de duminică.

Sâmbătă și duminică (24, respectiv 25 iunie), de la 16:00 la 19:00, va avea loc un Atelier de Colaj Climatic, un board game despre schimbările climatice, bazat pe inteligență colectivă și creativitate recomandat de IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) - cea mai de încredere resursă actuală despre schimbările climatice. Locurile sunt limitate, participarea e gratuită (însă adresată persoanelor cu bilet sau abonament de festival) și înscrierea se face completând acest formular online.

Regulamentul de acces la Rocanotherworld 2023

Spectatorii sunt rugați să parcurgă regulamentul pentru a fi bine informați cu privire la desfășurarea evenimentului.

  • Accesul la evenimente se face joi și vineri începând cu orele 17:00, iar sâmbătă și duminică începând cu orele 15:00;
  • Nu vor fi disponibile biletele în format fizic la intrare; biletele vor fi scanate, evitându-se astfel tipărirea;
  • Accesul va fi permis pe baza biletului valid, unei singure persoane, o singură dată; brățara în baza căreia se va face accesul va trebui păstrată pe toată durata festivalului, participanții fiind rugați să aibă asupra lor și un act de identitate valid.
  • Pentru siguranța publicului și buna desfășurare a evenimentului, participanții sunt de asemenea rugați să nu aducă bagaje mari în incinta evenimentului;
  • Organizatorii recomandă folosirea protecției solare și anti-țânțari;
  • Persoanelor care au probleme de ordin auditiv le sunt recomandate folosirea dopurilor de protecție pentru urechi;
  • În caz de ploaie, se recomandă folosirea pelerinelor de ploaie. Accesul cu umbrele este strict interzis în incinta locației;
  • Este interzis accesul cu băuturi îmbuteliate sau recipiente reutilizabile pentru băuturi, obiecte contondente, stroboscop, făclii, torțe, artificii, petarde, arme, curele metalice, aparate foto/video profesionale;
  • Sunt interzise introducerea sau afișarea inscripțiilor, bannerelor, pancardelor și a altor elemente vizuale care incită la discriminări de orice fel și violență publică;
  • Este interzisă deteriorarea locației și aruncarea ambalajelor în spațiile neamenajate în acest scop;
  • Este interzis consumul de substanțe periculoase, toxice sau halucinogene în incinta locației și a perimetrului acesteia;

Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași din cadrul Agenției Naționale Antidrog este prezent cu un punct de informare în cadrul festivalului și oferă evaluare și consilierea psihologică și socială a persoanelor consumatoare, în vederea renunțării la consumul de droguri.

  • Persoanelor sub vârsta de 18 ani le este strict interzis accesul în locuri unde se servesc băuturi alcoolice sau se încurajează fumatul;
  • Este interzisă folosirea injuriilor în incinta locației;

Transport Rocanotherworld 2023

Un obiectiv important pentru festival este încurajarea transportului alternativ, care va fi realizat și în acest an, prin amenajarea unei parcări de biciclete și facilitarea transportului în comun pe toată perioada festivalului. Cu ajutorul Primăriei Municipiului Iași și Compania de Transport Public Iași va fi suplimentată o cursă specială, ce va fi pusă la dispoziția oamenilor, în fiecare zi de eveniment, pe ruta Tg. Cucu - Brizo - Tg. Cucu. Autobuzul va circula din oră în oră astfel: joi între 15:00 - 01:00, vineri între 15:00 - 03:00, sâmbătă între 13:00 - 03:00 și duminică între 13:00 - 01:00.

Alte informații utile pentru Rocanotherworld 2023

Festivalul este unul pet friendly, iar în cadrul lui va fi organizată o colectă pentru animalele fără stăpân din adăposturile din Iași care va avea loc în zilele de 24 și 25 iunie, între orele 17:00 și 19:30 - Ai cumva o păturică?. În cadrul acesteia sunt așteptate donații de hrană (umedă și uscată), medicamente pentru cățeii și pisicile fără adăpost, haine vechi, covoare, pături, produse pentru curățenie (clor, detergent, dezinfectant etc).

Cu scopul informării și educării publicului privind asumarea unui comportament responsabil față de natură, precum și sustinerea artiștilor, festivalul va găzdui instalații artistice, activități experimentale și performance-uri realizate de către artiștii invitați la festival.

Bilete Rocanotherworld 2023:

Bilete pentru eveniment, la prețuri ce pornesc de la 165,71 lei. Pentru mai multe detalii despre tichete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.

Citește în continuare

Trending