Urmărește-ne în Social Media

electronica

Golan: "Starea unei piese este cel mai important element pentru noi"

GOLAN este proiectul cu cea mai rapidă ascensiune în materie de electro-acustic dance & lounge din România din ultimii 3 ani. În curând, formația va lansa primul album de studio, ”Intro”, un material ”sincer”, ce s-a conturat trecând prin filtrul emoției fiecare piesă de pe disc. Înaintea concertului de lansare a acestui LP, am stat de vorbă cu cei de la Golan, pentru a afla mai multe despre disc, dar și despre perspectiva lor asupra muzicii și a industriei muzicale în ansamblu.

Publicat

pe

Golan
Golan │ FOTO: PR

Pe 7 aprilie veți lansa primul album Golan, ”Intro”. Ce înseamnă pentru voi finalizarea acestui material?

Este primul album, o colecție de piese de la începutul proiectului până în prezent și o concluzie a timpului petrecut în studio în această formulă.

Ce emoții și stări au ghidat sound-ul albumului ”Intro”?

Este un album sincer. Sunt piese instrumentale și piese cu elemente vocale. Toate au fost create și selectate în funcție de emoția pe care ne-au transmis-o. O parte din ele au început în studio, iar o parte pe drumuri.

Ce ați pregătit pentru concertul de lansare de la Arene?

Am lucrat destul de mult în ultima perioadă la partea vizuală a concertului și vrem să îi facem premiera în cadrul acestui eveniment. De asemenea, am invitat alături de noi artiști cu care am lucrat până acum și muzicieni care ne sunt prieteni.

Concert GOLAN in Club Colectiv pe 8 mai 2015 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Ați avut un 2016 plin: turneu european alături de Parov Stelar, ați deschis concertul Roisin Murphy de la București și ați fost prezenți pe scenele multor festivaluri, de la noi, dar și din afara țării. Ce amintiri păstrați din experiența acestor concerte?

Pentru noi a fost cel mai interesant an de până acum. Am călătorit foarte mult și am avut experiențe pe care nu le credeam posibile într-un timp atât de scurt. Am învățat multe lucruri de la aceste concerte și știm mult mai bine care este direcția în care ne îndreptăm.

Unde vă simțiți mai confortabil: în studioul de înregistrări, sau pe scenă, în fața publicului?

Sunt experiențe diferite și atâta timp cât reușim să jonglam între ele, ambele sunt doar pozitive. Dacă petrecem prea mult timp pe drum, începe să ne lipsească studioul și invers.

Ce vă inspiră și ce vă impulsionează să compuneți?

Procesul este destul de simplu. Compunem doar atunci când simțim nevoia. Ne-am dat seama de la începutul proiectului de faptul că starea unei piese este cel mai important element pentru noi. Dacă forțăm acest proces creativ, nu reușim să obținem acea stare.

Cum se încheagă o piesă Golan? Care este punctul ei de plecare și cum știți că ați ajuns în punctul ei final, la forma dorită?

Piesele pornesc din locuri total neașteptate. Uneori de la o repetiție, unde fiecare cântă lucruri la întâmplare, alteori de la o linie vocală, alteori de la un simplu beat. Ne e greu să decidem când o piesa a ajuns în punctul final pentru că mereu se întâmplă să auzim elemente pe care am vrea să le adăugăm sau să le schimbăm. Chiar și după ce piesa este urcată online.

Ce muzică credeți că ați fi compus dacă vă nășteați într-o altă eră? Să spunem, spre exemplu, anii '20.

Greu de spus... Probabil ceva care să fie bogat în segmentul ritmic.

S-a schimbat în vreun fel Golan, din 2013 și până acum?

Destul de mult. Am început într-o formulă mai restransă și cu mult mai puțin material propriu. Ne-am descoperit sound-ul și direcția, iar între timp ni s-au alăturat mulți oameni cu care am devenit prieteni foarte apropiați.

Cine înclină mai mult balanța în drumul spre topurile industriei muzicale? Publicul, casele de discuri, artiștii, producătorii, sau posturile de radio?

Nu suntem cei mai în măsură să concluzionam acest lucru, dar din propria experiență putem spune că oamenii care ascultă muzica au cel mai important cuvânt de spus.

Gusturile publicului influențează topurile muzicale? Sau topurile muzicale influențează gusturile publicului?

Publicul împreună cu muzicienii reprezintă un total. Nu poate funcționa unul fără celalalt și atunci nu se poate face nici aceasta separare.

S-a schimbat în vreun fel modul în care ascultați muzică, de când faceți muzică? Sunteți tentați să o ascultați cu urechile unui cunoscător, care simte detaliile de studio, sau vă lăsați cuprinși de starea pe care o transmite?

Este normal ca în timp să îți deprinzi un "defect" profesional și să asculți muzica într-un mod ușor diferit și poate mai detalilat uneori, dar în final, tot starea piesei este cea care îți atrage atenția. Muzica este pentru ascultat, nu pentru examinat.

Ce piese / albume ați ascultat, dintre cele lansate mai recent (2015, 2016)? Care dintre ele v-au plăcut?

Lista este destul de lungă, dar știm sigur care au stat mai mult pe repeat în mașină. Toro y Moy- "What for?" , Moderat- "|||", Bonobo - "Migration".

Muzica înglobează mai subtil, sau mai evident, caracteristicile țării din care provine. Ce elemente tipic românești credeți că se regăsesc în muzica făcută la noi?

Există proiecte în România care accentuează aceste caracteristici într-o manieră foarte buna și constructivă. Sunt muzicieni care probabil au experimentat mai mult cu aceste elemente și au reușit să le încorporeze într-un sunet nou. Elemente din folclor și, din câte am vazut, uneori și stări muzicale influențate de propriul folclor.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte vineri, 7 aprilie 2017

Golan

Loc
Arenele Romane
PUBLICITATE
Comentează

Albume noi

Golan a lansat albumul "I", alături de noul single "Hypest" - AUDIO

Golan a lansat cel de-al doilea album de studio. Intitulat "I", albumul electro a fost scris, compus și produs de către membrii proiectului. Lansarea vine și cu un nou single - "Hypest".

Publicat

pe

Concertul Golan Symphonic 3.0 pe 14 septembrie 2018 │ FOTO: Alexandru Drăgoi / InfoMusic.ro

Cuvântul "Hypest" este un superlativ și poate fi tradus drept cel mai înalt nivel de entuziasm pe care cineva îl resimte referitor la o persoană, un lucru sau o situație anume. Titlul acompaniază perfect ritmurile EDM ale piesei care te transportă către starea exprimată de cuvântul "Hypest".

AUDIO: Golan - "Hypest"

Golan a lansat cel de-al doilea album, "I", în cadrul festivalului Summer Well 2021, pe 12 august. Anterior lansării albumului, au fost lansate piesele "75", în colaborare cu Valeria Stoica, și "Rising to Fall". În prezent, piesa "75" ocupă locul 16 în "Top 50 virale - România" de pe Spotify Charts și este în urcare.

Tracklist "I" - Golan:

 1. 75 (feat. Valeria Stoica)
 2. September Fall
 3. Faded (feat. Valeria Stoica)
 4. Hypest
 5. Tribal
 6. Rising to Fall
 7. Rocket Love (feat. Island Chain)
 8. Nemesis (feat. Endy Yden)
 9. Used To Be
 10. On Your Own
 11. Anima
 12. Bridget

GOLAN a luat naștere la sfârșitul anului 2014, dintr-o nevoie de a aduce căldura și emoția vocii live în zona muzicii electronice. Pe lângă lansarea unor piese electro antemice, Golan a susținut peste 100 de live-performance-uri anual și, de-a lungul timpului, a participat alături de Parov Stelar în cadrul turneului lor european, fiind, totodată, incluși în lineup-urile Sziget Festival, Frequency Festival, Europa Vox, Releaste Atena, Electric Castle, Untold, Eurosonic, BUSH și multe altele. De asemenea, Golan a sustinut concerte denumite Golan Symphonic, la Arenele Romane.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Summer Well 2021 - Lineup-ul complet și programul pe zile

Summer Well Festival 2021 - Limited Edition îi va aduce pe scenă pe Woodkid, Balthazar, Fatoumata Diawara, Golan și Valeria Stoica. Lineup-ul a fost definitivat, organizatorii dezvăluind și programul pe zile.

Publicat

pe

Proiecția Summer Well pe lac
Proiecția Summer Well pe lac

Summer Well revine în 2021 cu o nouă ediție, după un an de pauză, cauzat de pandemia de COVID-19. The Limited Edition se va desfășura în perioada 12 - 15 august, pe Domeniul Știrbey din Buftea, din lineup făcând parte artiști precum Woodkid, Balthazar, L'Imperatrice, Modeselektor, Lola Marsh, Fatoumata Diawara, The Kryptonite Sparks, Dimitri's Bats și Hip Hop la Feminin. Trupa Golan, de asemenea prezentă pe lista confirmărilor, va lansa un nou album în cadrul festivalului, iar Orchestra Simfonică București va susține un concert inedit în cadrul Night Picnic. Recent s-au alăturat lineup-ului și Rejjie Snow, Princess Nokia, Moonlight Breakfast, Hercules & Love Affair, Valeria Stoica, Zimbru și Bruja.

Accesul la Summer Well 2021:

Potrivit noilor reglementări în vigoare, accesul la festival va fi premis:

 • Persoanelor care prezintă Certificatul Verde (emis pentru persoane care s-au vaccinat, au trecut prin boală ori s-au testat)
 • Persoanelor care prezintă dovada vaccinării
 • Persoanele care prezintă un test PCR negativ (nu mai vechi de 72 de ore) sau un test antigen negativ (nu mai vechi de 24 de ore)

Programul pe zile - Summer Well 2021 Limited Edition

Joi, 12 august

 • Golan - lansare album
 • Hercules & Love Affair DJ Set
 • A-C Leonte
 • Andreea Veder

Vineri, 13 august

Main Stage:

 • Balthazar
 • L'Imperatrice
 • Lola Marsh
 • Dimitri's Bats

WIIINGS Stage:

 • Rejjie Snow
 • Hip Hop la Feminin
 • Bruja

Afterparty:

 • HVOB Live

Sâmbătă, 14 august

Main Stage:

 • Woodkid
 • Gus Gus
 • Fatoumata Diawara
 • Moonlight Breakfast
 • The Kryptonite Sparks

WIIINGS Stage:

 • IAN
 • Snow'Nuff

Afterparty: 

 • Modeselektor Live

Duminică, 15 august - Night Picnic

Main Stage:

 • Princess Nokia
 • Orchestra Simfonică București

Afterparty:

 • Valeria Stoica
 • Zimbru
 • Disco Sigaretta

Bilete la Summer Well 2021

Summer Well Festival 2021 este reprogramarea ediției din 2020, biletele achiziționate anul trecut rămânând, astfel, valabile. Pentru mai multe detalii privind prețurile biletelor, accesați Agenda InfoMusic.

Citește în continuare

Muzică nouă

Golan a lansat piesa "Rising To Fall" - AUDIO

Golan a lansat piesa electro "Rising To Fall", ce va fi inclusă pe al doilea album de studio, intitulat "1". Melodia este disponibilă în articol așa că te invităm să o asculți.

Publicat

pe

Concertul Golan Symphonic 3.0 pe 14 septembrie 2018 │ FOTO: Alexandru Drăgoi / InfoMusic.ro

Versurile cântecului au fost scrise de Mihai Ristea, muzica a fost compusă de Mihai Ristea, Alexandru Burcea și Florian Nicolau, iar piesa a fost produsă de Golan. "Rising to Fall" ne duce cu gândul la pasărea Phoenix din mitologia greacă, o pasăre mitică ce are puterea de autoincendiere periodică și regenerare din propria cenușă. Astfel, titlul piesei sugerează că toate obstacolele pe care le întâmpinăm pe parcursul vieții sunt un "rău necesar", niște experiențe care ne clădesc mai puternici și ne învață lecții importante fără de care nu am putea avansa pentru că nu am fi capabili să ne depășim propria condiție.

Acest mesaj este comunicat de-a lungul piesei, atât prin ritmurile de blues care ne invită la relaxare pentru a intra în starea de meditație și reflecție, cât și prin versurile melodiei: "As we descend so carelessly in the search of who we are, / What is closer now was far from me, / Rising to fall just right where I m supposed to be".

AUDIO: Golan - Rising To Fall

În urmă cu două săptămâni, Golan a lansat piesa "75", o colaborare cu Valeria Stoica. Atât "75", cât și "Rising To Fall" sunt extrase de pe cel de-al doilea album de studio al trupei, ce va fi lansat pe 12 august. Mai mult, muzica noului album poate fi ascultată în cadrul Summer Well Festival 2021.

Golan a luat naștere la sfârșitul anului 2014, dintr-o nevoie de a aduce căldura și emoția vocii live în zona muzicii electronice. Muzicienii au show-uri spectaculoase unde îmbină instrumentele live, cu sampling și DJ-ing, având un sound aparte, visător, dar antrenant în același timp. Trupa a susținut peste 100 de live-performance-uri anual și, de-a lungul timpului, a participat alături de Parov Stelar în cadrul turneului lor european, pe lângă festivaluri precum Sziget Festival, Frequency Festival, Europa Vox, Releaste Atena, Electric Castle, Untold, Eurosonic, BUSH și multe altele.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2021 >>
lmmjvsd
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Trending