Urmărește-ne în Social Media

Golan - Anima

Prin muzică, Golan se conectează și empatizează cel mai bine. Grupul lansează, astfel, piesa "Anima", împreună cu un videoclip semnat de regizorul Nicu Drăgan și filmat în februarie 2020 la Chișinău.

O trimitere directă la natură și la universul inseparabil din care facem parte, "Anima" este o călătorie, într-o stare neprelucrată, vie; o călătorie spre necunoscut, separat de căutarea convențională. Totodată, "Anima" este o reflectare a conexiunii pe care o avem noi, oamenii, cu noi înșine și cu tot ce se află în jurul nostru.

""Anima" este o referință directă către natura și universul viu care ne înconjoară pe toți. Viu ca fiecare dintre noi. Într-o perioadă în care lumea își caută echilibrul mai mult din interior către exterior, ne dăm seama cât de important este adevărul fiecăruia." - Golan

Videoclipul a fost regizat de Nicu Drăgan, fiind filmat în Republica Moldova, la începutul anului 2020. Povestea a fost dusă în medii austere, aproape pustii, sintetizând conectarea omului cu propria ființă, cunoașterea de sine fiind ghidul nostru în viață, prin autenticitate și responsabilitate.

Noul single "Anima" anunță că în 2020 Golan va lansa cel de-al doilea LP al grupului, album la care lucreaza de câțiva ani și care este în proporție de 99% finalizat.

Golan a luat naștere la sfârșitul anului 2014, dintr-o nevoie de a aduce căldura și emoția vocii live în zona muzicii electronice. Creațiile membrilor trupei sunt dovada faptului că abilitatea muzicală îmbinată cu pasiunea și implicarea totală poate genera un melanj unic de sunete eclectice. Folosindu-se atât de instrumente live, cât și de sample-uri pentru partea de live DJ'ing, trupa aduce o atmosferă proaspătă și o abordare caldă, umană a muzicii electronice actuale.

Golan înseamnă Mihai Ristea, Alexandru Burcea și Ernesto Esneldo.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Golan a lansat piesa "Rising To Fall" - AUDIO

Golan a lansat piesa electro "Rising To Fall", ce va fi inclusă pe al doilea album de studio, intitulat "1". Melodia este disponibilă în articol așa că te invităm să o asculți.

Publicat

pe

Concertul Golan Symphonic 3.0 pe 14 septembrie 2018 │ FOTO: Alexandru Drăgoi / InfoMusic.ro

Versurile cântecului au fost scrise de Mihai Ristea, muzica a fost compusă de Mihai Ristea, Alexandru Burcea și Florian Nicolau, iar piesa a fost produsă de Golan. "Rising to Fall" ne duce cu gândul la pasărea Phoenix din mitologia greacă, o pasăre mitică ce are puterea de autoincendiere periodică și regenerare din propria cenușă. Astfel, titlul piesei sugerează că toate obstacolele pe care le întâmpinăm pe parcursul vieții sunt un "rău necesar", niște experiențe care ne clădesc mai puternici și ne învață lecții importante fără de care nu am putea avansa pentru că nu am fi capabili să ne depășim propria condiție.

Acest mesaj este comunicat de-a lungul piesei, atât prin ritmurile de blues care ne invită la relaxare pentru a intra în starea de meditație și reflecție, cât și prin versurile melodiei: "As we descend so carelessly in the search of who we are, / What is closer now was far from me, / Rising to fall just right where I m supposed to be".

AUDIO: Golan - Rising To Fall

În urmă cu două săptămâni, Golan a lansat piesa "75", o colaborare cu Valeria Stoica. Atât "75", cât și "Rising To Fall" sunt extrase de pe cel de-al doilea album de studio al trupei, ce va fi lansat pe 12 august. Mai mult, muzica noului album poate fi ascultată în cadrul Summer Well Festival 2021.

Golan a luat naștere la sfârșitul anului 2014, dintr-o nevoie de a aduce căldura și emoția vocii live în zona muzicii electronice. Muzicienii au show-uri spectaculoase unde îmbină instrumentele live, cu sampling și DJ-ing, având un sound aparte, visător, dar antrenant în același timp. Trupa a susținut peste 100 de live-performance-uri anual și, de-a lungul timpului, a participat alături de Parov Stelar în cadrul turneului lor european, pe lângă festivaluri precum Sziget Festival, Frequency Festival, Europa Vox, Releaste Atena, Electric Castle, Untold, Eurosonic, BUSH și multe altele.

Citește în continuare