Urmărește-ne în Social Media

TOATE MATERIALELE DESPRE

Edvin Marton

Născut într-o familie cu înclinații muzicale, Edvin Marton a început să ia lecții de vioară de la 5 ani. La 8 ani a fost admis la una dintre școlile pentru cei mai talentați muzicieni, Central Tchaikovsky Music School din Moscova.

A dat primul concert important la vârsta de 12 ani, împreună cu Orchestra Simfonică din Moscova. La 17 ani și-a început studiile la Academia de Muzică Liszt Ferenc din Budapesta, iar în 1993 a devenit tânărul solist al National Philharmonic Concert Agency din Ungaria.

Câștigător al unui premiu Emmy pentru cea mai bună compoziție originală, Edvin Marton a cucerit audiența internațională după colaborarea cu patinatorul rus Evgeni Plushenko și după câștigarea concursului Eurovision în anul 2008, alături de Dima Bilan.

În toamna anului 2018, Edvin a fost invitat să participe în calitate de jurat în cadrul celei de-a 18-a ediții a celui mai mare festival internațional de interpretare din România - Cerbul de Aur. Recitalul său din Piața Sfatului din Brașov a primit aprecierea numerosului public prezent la eveniment, dar și a telespectatorilor de acasă.

Concerte Edvin Marton în România


Edvin Marton a susținut mai multe concerte în România. În 2011 și 2012, Edvin a sărbătorit la Sala Palatului din București Crăciunul Vienez. Violonistul a revenit la București în 2014, cu un concert la Cinema Patria. În 2016 a concertat pentru prima oară la Timișoara, iar doi ani mai târziu, în 2018, a revenit din la București cu "Stradivarius Concert Show". Tot în 2018 a concertat la Brașov, în cadrul festivalului Cerbul de Aur.

Următorul concert al lui Edvin Marton în România va avea loc pe 16 mai 2019, fiind intitulat The RockSymphony.

Vezi toată descrierea artistului
Edvin Marton Edvin Marton
Edvin Marton

clipuri