Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Tavi Clonda în rolul lui Adam Lambert la "Te cunosc de undeva!" pe 19 septembrie 2020Tavi Clonda (Adam Lambert) n-a putut fi oprit de Putin & Obama la "Te cunosc de undeva!" Concurenții care au trecut de cel de-al doilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor 2020: Ce concurenți au trecut mai departe după cel de-al doilea episod Trupa Super 4 la X Factor 2020 - captură ecranSuper 4 sunt italienii care au venit să cucerească X Factor România 2020 - VIDEO South Park prezintă "The Pandemic Special"South Park va lansa un episod de o oră despre COVID-19 - TRAILER Videoclip Madonna Swae Lee CraveMadonna își va regiza propriul film biografic Bucharest - One Heart. One StoryiMapp Bucharest 2020 se ține online, în cadrul proiectului Bucharest - One Heart. One Story

Scenă uriaşă pentru Cerbul de Aur 2018 şi recorduri de setup pentru această ediţie aniversară

Cerbul de Aur 2018 a debutat astăzi, cu o scenă de anvergură, care a stabilit câteva recorduri pentru Europa de Est. Aceasta este ediţia aniversară a Cerbului de Aur, competiţie muzicală care împlineşte 50 de ani de existenţă şi vine în Anul Centenarului. Avem toate detaliile interesante despre setup şi decor în cadrul articolului.

Cerbul de Aur 2018 (foto: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro)

Scena este de 18 metri înălţime, cântăreşte 250 de tone şi este echipată cu 500 de metri pătraţi de ecrane LED. Un asemenea setup nu a mai fost văzut în ţara noastră, iar această scenă ar fi fost folosită de Metallica, Depeche Mode sau Prodigy. Evenimentul se transmite în direct şi în exclusicvitate de TVR 1, TVR Internaţional, TVR Moldova şi TVR HD între 29 august şi 2 septembrie, de la ora 20:30.

Prima zi a fost dedicată artiştilor autohtoni, care au intrat în istoria Cerbului de Aur, iar pe scenă au urcat Gigliola Cinquetti, Paulo Braganca, Andra și The Humans. Suntem la ediţia cu numărul 18 şi la 50 de ani distanţă de primul Cerb vedem un decor cu adevărat impresionant. În Piaţa Sfatului din Braşov a fost amenajată o scenă cu suprafaţă de 800 de metri, cu 50.000 de componnente aduse în 12 tiruri de câte 20 de tone.

Cerbul de Aur 2018 - scena în timpul repetițiilor finale (Foto: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro)

Anvergura este impresionantă, întreaga construcţie depăşind un bloc cu 4 etaje ca înălţime. Tavanul poate susţine 60 de tone, de 3 ori mai mult decât o scenă standard din aluminiu. Ecranul LED curbat, acţionat de 12 motoare are rolul de a masca orchestra festivalului în funcţie de momentul scenic. 500 de metri pătraţi de ecran LED vor crea o feerie vizuală care va ilumina Braşovul văzut şi din avion de la mare înălţime.

Cerbul de Aur 2018

Cât despre acustică, instalaţia de sunet oferă un output de 100.000 de watt. Cerbul de Aur 2018 are alocat un perimetru de 9000 de metri pătraţi în Piaţa Sfatului din Braşov. Printre numele celebre care urcă pe această scenă se numără Luminiţa Dobrescu, primul artist român care a câştigat Marele Trofeu, Paula Seling, Monica Anghel, Corina Chiriac, Silvia Dumitrescu, Laurențiu Cazan, Nico, Doru Tufiş, Proconsul, Ovi, Luminiţa Anghel, Narcisa Suciu sau Răzvan Krivach.

Vor avea recitaluri speciale pe parcursul evenimentului şi James Blunt, Amy Macdonald, Andra, Delia, Loredana, Edvin Marton şi Nicole Scherzinger. Secţiunea de concurs include 18 protagonişti din 15 ţări, care vor încerca să obţină Marele Trofeu Cerbul de Aur sau unul dintre celelalte premii.

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre Edvin MartonJames BluntNicole Scherzinger
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Cerbul de Aur 2018: "Cu toții putem fi următoarea Christina Aguilera!"

Smaranda Vornicu Shalit, directorul Festivalului Cerbul de Aur, a moderat conferința de presă de miercuri, 29 august, și i-a întrebat...

Închide