Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Lista scurtă a nominalizaţilor la Premiile Oscar 2023 a fost dezvăluită: Rihanna, Lady Gaga şi The Weeknd

Academia de Arte şi Ştiinţe ale Filmului din SUA a dezvăluit lista scurtă a nominalizaţilor la Premiile Oscar din 2023. Deocamdată 10 categorii au avut nominalizaţii dezvăluiţi, dar pe noi ne interesează mai mult trofeul pentru muzică: "Cea mai bună piesă originală".

Publicat

pe

Oscar 2020 (Artwork)
Oscar 2020 (Artwork) │ FOTO: Press kit www.oscars.org

Un total de 82 de piese au fost selectate în prima fază, iar lista include acum doar 15 artişti şi melodiile lor. Rihanna a prins listă scurtă, cu piesa "Lift Me Up" din "Black Panther: Wakanda Forever", în vreme ce Lady Gaga a dat lovitura cu melodia din noul "Top Gun: Maverick". The Weeknd a lansat cu doar o săptămână o piesă pentru noul film "Avatar" şi se găseşte deja în această companie selectă.

Şi Taylor Swift simte Oscarul aproape prin contribuţia sa pentru "Where The Crawdads Sing".

Iată lista completă a nominalizaţilor pentru "Cea mai bună melodie Originală" la Premile Oscar din 2023:

  • The Weeknd – Nothing Is Lost (You Give Me Strength) (Avatar: The Way of Water)
  • Rihanna – Lift Me Up (Black Panther: Wakanda Forever)
  • Jazmine Sullivan – Stand Up (Till)
  • Lady Gaga – Hold My Hand (Top Gun: Maverick)
  • Norah Jones and J. Ralph – Dust & Ash (The Voice of Dust and Ash)
  • Taylor Swift – Carolina (Where the Crawdads Sing)
  • LCD Soundsystem – New Body Rhumba (White Noise)
  • Selena Gomez – My Mind & Me (Selena Gomez: My Mind & Me)
  • Ryan Reynolds and Will Ferrell – Good Afternoon (Spirited)
  • Sofia Carlson and Diane Warren – Applause (Tell It Like a Woman)
  • Giveon – Time (Amsterdam)
  • Son Lux, Mitski, and David Byrne – This Is A Life (Everything Everywhere All at Once)
  • Gregory Mann – Ciao Papa (Guillermo del Toro’s Pinocchio)
  • Rita Wilson – Til You’re Home (A Man Called Otto)
  • Rahul Sipligunj and Kaala Bhairava – Naatu Naatu (RRR)

Lista finală de nominalizaţi la Premiile Oscar din 2023 va fi anunţată pe 24 ianuarie 2023, iar premiile vor fi decernate pe 12 martie 2022. În 2022 Billie Eilish şi Finneas au câştigat premiul Oscar pentru "Cea mai bună melodie originală", compusă pntru coloana sonoră a filmului "James Bond: No Time to Die".

La premiile Oscar, categoria Efecte Vizuale apar pe listă scurtă "The Batman" şi "Black Panther 2", dar şi "Doctor Strange In the Multiverse of Madness". La categoria "Film Internaţional" au nominalizaţi Argentina, Belgia, India, Irlanda, Mexic, Pakistan, Polonia, dar şi Coreea de Sud, cu apreciatul "Decision to Leave".

Iată şi cele 15 filme nominalizate pentru cea mai bună coloana sonoră la ediţia 95 a Premiilor Academiei, dintr-un total de 147 de coloane sonore:

  • All Quiet on the Western Front
  • Avatar: The Way of Water
  • Babylon
  • The Banshees of Inisherin
  • Black Panther: Wakanda Forever
  • Devotion
  • Don’t Worry Darling
  • Everything Everywhere All at Once
  • The Fabelmans
  • Glass Onion: A Knives Out Mystery
  • Guillermo del Toro’s Pinocchio
  • Nope
  • She Said
  • The Woman King
  • Women Talking
Comentează

Albume noi

Taylor Swift a lansat "The Tortured Poets Department", un dublu-album despre complexitatea unei despărțiri

"The Tortured Poets Department", mult-așteptatul album al lui Taylor Swift, a fost lansat. Discul cuprinde colaborări cu Past Malone și Florence and the Machine. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Taylor Swift - "The Tortured Poets Department"
Taylor Swift - "The Tortured Poets Department" │ FOTO: captură YouTube / Taylor Swift

Taylor Swift explorează din nou iubirea și toate ramificațiile ei, inclusiv despărțirile, în noul său album, "The Tortured Poets Department". A fost compus de artistă, alături de vechii săi colaboratori, Jack Antonoff și Aaron Dessner. Conține 16 piese, printre care două colaborări - "Fornight" (feat. Post Malone) și "Florida!!!" (feat. Florence and The Machine).

Fanii artistei au fost extaziați de această lansare, însă Swift le-a mai pregătit o surpriză. La scurt timp după publicarea albumului, ea a dezvăluit că a pregătit încă o serie de 15 melodii:

<<"The Tortured Poets Department>> este în secret un dublu-album. Am scris atât de multă poezie dureroasă în ultimii 2 ani și am vrut să o împărtășesc pe toată cu voi , așa că iată a doua parte din TTPD: <<The Anthology>>. Și acum povestea nu mai este a mea… este toată a voastră."

Taylor Swift a descris noul său disc drept "o antologie de piese noi care reflectă evenimente, opinii și sentimente dintr-o perioadă trecătoare și fatalistă, una care a fost în același timp senzațională și dureroasă în egală măsură".

A continuat:

"Această perioadă a vieții autorului s-a încheiat acum, capitolul s-a închis și s-a dus. Nu există nimic de răzbunat, nu există obiective de stabilit odată ce rănile s-au vindecat. Și după o reflecție ulterioară, un număr bun din ele s-a dovedit a fi autoprovocat. Acest autor este ferm convins că lacrimile noastre devin sfinte sub formă de cerneală pe o pagină. Odată ce am spus cea mai tristă poveste a noastră, ne putem elibera de ea... și atunci tot ce a rămas în urmă este poezia chinuitoare.

"The Tortured Poets Department" este disponibil pe vinil, CD, casetă și formate digitale. Albumul a fost disponibil și în câteva ediții de colecție, care includeau melodii bonus unice (intitulate "The Bolter", "The Albatros" și "The Black Dog"). În prezent, copii fizice ale albumului cu piesa bonus "The Manuscript" sunt disponibile pe site-ul Taylor Swift.

Citește în continuare

Muzică și film

Lady Gaga și Joaquin Phoenix cântă și dansează în primul trailer pentru "Joker: Folie à Deux"

Mult așteptatul film "Joker: Folie à Deux" a primit un trailer oficial ce oferă indicii despre povestea de...hmm...dragoste dintre protagonist și Harley Quinn. Pelicula va ajunge în cinematografe pe 4 octombrie 2024. Mai multe detalii și video în articol.

Publicat

pe

Trailer "Joker: Folie à Deux"
Trailer "Joker: Folie à Deux" │ FOTO: captură YouTube / Warner Bros. Pictures

Joaquin Phoenix revine ca Arthur Fleck aka Joker în noul film regizat tot de Todd Phillips. De data aceasta, protagonistul nu mai este singur, ci își cunoaște sufletul pereche și partenerul în crime - Harley Quinn, interpretată de Lady Gaga.

Trailerul începe cu Arkham Asylum, locul unde Joker a fost închis la sfârșitul primului film. Existența sa searbădă din spatele ușilor închise va căpăta un sens odată cu o întâlnire întâmplătoare pe holurile instituției. Lui Arthur îi atrage atenția o pacientă, nimeni alta decât Harley Quinn. Se îndrăgostesc nebunește unul de celălalt și plănuiesc să evadeze și să simtă din nou gustul libertății.

Planul lor pare să funcționeze pentru că ajung să cânte și danseze pe străzile din Gotham City. Trailerul se termină cu Harley la Arkham Asylum în timp ce desenează un zâmbet cu ruj roșu pe peretele de sticlă dintre ea și Joker, spunând: "Vreau să văd adevăratul tu".

"Joker: Folie à Deux" este un film în care muzica va juca un rol extrem de important. Ar promite cel puțin 15 piese pe toată durata lui de rulare, inclusiv un cover după "That's Entertainment" - Judy Garland. Pe fundalul trailerului se aude piesa "What the World Needs Now Is Love".

"Joker 2" va debuta pe marele ecran pe 4 octombrie 2024, la exact cinci ani de la primul film. Producția originală a costat 62,5 milioane de dolari, un buget neobișnuit de conservator pentru o adaptare de benzi desenate. Având în vedere succesul de la box-office, "Folie à Deux" a primit un buget mult mai substanțial - 200 de milioane de dolari.

TRAILER "Joker: Folie à Deux":

Citește în continuare

Muzică și film

Filmul-concert "Taylor Swift: The Eras Tour" a doborât un record pe Disney +

Taylor Swift a stabilit un nou record pe platforma Disney + odată cu lansarea filmului său muzical "Eras Tour". Lungmetrajul a fost filmat în timpul mai multor concerte din Los Angeles, din perioada 3-5 august 2023.

Publicat

pe

Taylor Swift în filmul-concert "The Eras Tour"
Taylor Swift în filmul-concert "The Eras Tour" │ FOTO: captură YouTube / Taylor Swift

"Taylor Swift: The Eras Tour (Versiunea lui Taylor)" a avut 4,6 milioane de vizionări pe Disney+ în primele trei zile de la lansare. Astfel, a devenit cel mai de succes film muzical din istoria platformei de streaming. Chiar și cei care nu au avut răbdare să vadă filmul până la capăt au contribuit la succesul acestuia. "The Eras Tour" a adunat un total de 16,2 milioane de ore vizualizate.

"Taylor Swift: The Eras Tour" a debutat pe Disney+ la nivel mondial pe 14 martie. Pelicula include cinci cântece bonus: "Cardigan", plus patru variante acustice: "Death by a Thousand Cuts", "Maroon", "You Are in Love" și "I Can See You".

Disney a plătit peste 75 de milioane de dolari pentru drepturile de streaming la nivel mondial pentru filmul "The Eras Tour", produs de compania lui Taylor Swift.

La lansarea în cinematografe, "Taylor Swift: The Eras Tour" a generat 261,7 milioane de dolari la box office-ul global după debutul său din 13 octombrie, devenind cel mai de succes film-concert de până acum. Pe 13 decembrie, de ziua de naștere a artistei, filmul a fost lansat digital prin Universal Pictures, într-o variantă ce cuprinde trei melodii bonus care nu au fost auzite în cinematografe - "Wildest Dreams", "The Archer" și "Long Live" - care sunt și ele în versiunea de pe Disney+.

Citește în continuare

Trending