Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Korn a lansat piesa muşcătoare "Lost In the Grandeur" - AUDIO

Korn a fost subiect de ştiri în ultimele zile, anunţând că organizează pe 4 februarie un soi de slujbă de comemorare a celor care şi-au pierdut viaţa în anii pandemiei. Odată cu această ceremonie a sosit şi un nou single al formaţiei, "Lost In the Grandeur".

Publicat

pe

Coperta Album Korn Requiem
Coperta Album Korn Requiem │ FOTO: Korn

Grupul american va lansa albumul "Requiem" pe 4 februarie şi îl prefaţează în noaptea dintre 3 şi 4 februarie cu un "Requiem Mass", o slujbă de comemorare care are loc la Biserica Metodistă Hollywood United. Ceremonia se va difuza pe canalul YouTube al trupei Korn şi va include şi un concert un pic mai acustic decât de obicei, ţinut în faţa a 300 de fani. Cat despre piesa "Lost In the Grandeur", ea este mult mai agresivă şi sacadată, dar şi muşcătoare în comparaţie cu primul single de pe album, "Start the Healing", din 2021.

La început de an 2022 am putut asculta şi track-ul "Forgotten". Reperul din nu-metal ajunge la 14 albume de studio odată cu "Requiem" şi se joacă cu efectele chitarelor electrice într-un mod foarte satisfăcător pentru urechile fanilor. Solistul Jonathan Davis alternează între agresivitate şi blândeţe, prima servită spre final de piesă şi a doua pe refren şi la începutul single-ului.

Despre "Requiem" chitaristul James "Munky" Shaffer a spus următoarele într-un interviu cu Loudwire:

Mai ţineţi minte albumul "Untouchables"? Are un vibe de început de ani 2000 pentru mine. Nu ştiu de ce, poate pentru că am muncit mai mult la părţile de chitară. Cred că va fi nevoie de ceva timp pentru a fi digerat de fani. De asemenea trebuie să luaţi în calcul şi starea mentală în care ne aflam, în mijlocul pandemiei, cu lumea blocată şi Los Angeles-ul cu incendii mari, cu cerul portocaliu. Totul părea distopic.

Chitaristul a dezvăluit că s-a îmbolnăvit pentru a doua oară de Covid-19 chiar la început de an. Korn se află în această perioadă în turneu alături de trupele Chevelle şi Code Orange, cu opriri numai în SUA. Viitorul LP are 9 piese şi vine după albumul "The Nothing" din 2019, care a primit numai note de 8, 9 şi 10 de la criticii muzicali.

Concerte & turnee

Korn și Spiritbox vin la ARTmania Festival 2024; program pe zile

Korn, unul dintre numele cele mai influente ale scenei rock și metal internaționale, care a contribuit semnificativ la definirea și promovarea curentului nu metal și Spiritbox, una dintre noile senzații metal ale momentului, vor urca pe scena ARTmania Festival 2024.

Publicat

pe

Korn la ARTmania 2024
Korn la ARTmania 2024 │ FOTO: ARTmania Festival

Korn și Spiritbox se adaugă lineup-ului ediției cu numărul 17 care include o serie de nume sonore, ce vor fi prezente în Piața Mare din Sibiu, precum (A-Z): Borknagar (NO), Monuments (UK), Satyricon (NO), The Flower Kings (SE), Alpha Q (RO), Awake the Demons (RO) și TAINE (RO), noi nume urmând să fie anunțate în viitor.

Legendă a scenei metal internaționale, ce are la activ 14 albume de studio și un palmares impresionant de premii, Korn se va reîntâlni cu fanii din România, la festivalul ARTmania, pe 27 iulie, în cadrul unui show care promite să fie cu totul special!

Show-ul Korn din cadrul festivalului face parte din turneul european de promovare a celui mai recent album, "Requiem", trupa alegând ARTmania pentru concertul pe care îl vor susține la aproape zece ani de la ultima întâlnire cu publicul din România.

Apărută în 1993 în Bakersfield, California, prin unirea forțelor a trei membri ai fostei formații funk metal L.A.P.D., Korn a luat cu asalt lumea muzicală încă de la debut, surprinzând cu un sound cu totul inedit pentru acea vreme. Cu ajutorul producătorului Ross Robinson, trupa a pus bazele a ceea ce va fi ulterior cunoscut drept genul "nu-metal" odată cu influentul lor debut auto-intitulat din 1994 și cu continuarea sa de și mai mare succes - "Life is Peachy" (1996).

Însă, albumele "Follow the Leader" (1998, ce a debutat pe primul loc în Billboard 200, cu cel puțin 268.000 de exemplare vândute în prima săptămână de la lansare) și "Issues" (1999) au fost cele care au adus Korn în atenția publicului larg și au atras succesul comercial, cimentându-le locul de legende ale industriei muzicale aflate mereu în topul preferințelor fanilor din întreaga lume, cu o carieră de succes chiar și la aproape 30 de ani de la înființare.

Spiritbox (CA), tânăra senzație metal a zilelor noastre, va concerta la ARTmania pentru prima dată în România. Cu un nume inspirat de dispozitivul prin care se crede că se poate vorbi cu cei trecuți în cealaltă lume, Spiritbox este formația care a strâns 66 de milioane de stream-uri înainte de a-și lansa albumul de debut, crescând acest număr la 300 de milioane după lansarea primului LP, "Eternal Blue” (2017), material care a ajuns pe locul 1 în topurile rock și hard rock din SUA și Canada, urcând pe locul #13 pe Billboard 200.

Spiritbox și-a mai lansat două EP-uri bine primite de public și de industria muzicală, un mashup în colaborare cu artista rap Megan Thee Stallion și a obținut anul acesta (2024) prima nominalizare la Grammy la categoria "Best metal performance" pentru piesa "Jaded" - o performanță fără precedent până acum pentru o trupă metal aflată încă la începutul carierei.

La ARTmania, pe 27 iulie, pasionații de rock și metal vor avea ocazia de a se întâlni cu intensitatea feroce atent îmbinată cu pasaje melodice, cu splendoarea tehnică și cu emoțiile profunde generate de piesele marca Spiritbox!

Program pe zile ARTmania 2024

Vineri, 26 iulie

  • Satyricon
  • The Flower Kings
  • Alpha Q
  • 3 noi trupe vor fi anunțate în curând

Sâmbătă, 27 iulie

  • Korn
  • Spiritbox
  • Borknagar
  • Monuments
  • TAINE
  • Awake The Demons

Duminică, 28 iulie

Duminică, în cea de-a treia zi de festival, show-urile din festival se vor muta în curțile muzeelor din zona centrală a cetății sibiene, locuri mai intime și potrivite pentru spectacolele programate pentru ultima zi a ediției din acest an. Acesta este primul pas în reintroducerea scenelor pe care în trecut au concertat nume iconice precum: Peter Hammill, Deine Lakaien, 65days of static, Tides of Nebula sau Hauschka.

Mai multe detalii despre evenimentele speciale programate duminică și noi formații ce vor completa line-up-ul de pe Scena Mare vor fi anunțate în curând.

Abonamente ARTmania Festival 2024

Dat fiind succesul campaniilor de presale pentru ediția din acest an și ținând cont de capacitatea limitată a spațiilor de concert din această a treia zi (duminică, 28 iulie), mai pot fi achiziționate doar 150 de abonamente de 3 zile (vineri, 26 iulie - duminică, 28 iulie), urmând ca, după epuizarea acestora, să mai fie disponibile doar abonamente de 2 zile (vineri, 26 iulie și sâmbătă, 27 iulie), precum și bilete de o zi.

În prezent, mai sunt disponibile:

Abonamente

  • 150 de abonamente de 3 zile (pentru vineri, 26 iulie și sâmbătă, 27 iulie în Piața Mare și duminică, 28 iulie, în diverse locații din zona centrală a orașului Sibiu) la prețul de 450 lei/ buc. + taxe, disponibile în limita stocului;
  • 300 abonamente de 2 zile (pentru zilele de vineri, 26 iulie și sâmbătă, 27 iulie) la prețul de 450 lei/ buc. + taxe, disponibile în limita stocului;
  • 1.500 abonamente de 2 zile (pentru zilele de vineri, 26 iulie și sâmbătă, 27 iulie) la prețul de 550 lei/ buc. + taxe, disponibile în limita stocului; urmând ca la următorul anunț prețul acestora să fie de 650 lei/ buc. + taxe

Bilete pe zile

  • 333 Bilete individuale pentru „Day of Choice” (vineri, 26 iulie sau sâmbătă, 27 iulie) la prețul de 333 lei/ buc. + taxe, disponibile în limita stocului;
  • 500 Bilete individuale pentru ziua de vineri, 26 iulie 2024 la prețul de 350 lei/ buc. + taxe, disponibile în limita stocului;
  • 500 Bilete individuale pentru ziua de sâmbătă, 27 iulie 2024 la prețul de 350 lei/ buc. + taxe, disponibile în limita stocului;
Citește în continuare

Concerte & turnee

Korn concertează în Europa în 2024; Unde îi putem vedea?

Korn se alătură trupelor mari de metal care vin în Europa în 2024, pregătind un turneu care acoperă Europa Centrală şi de Est. Din păcate nu ajunge şi în România, dar ne consolăm cu gândul că vin la vecinii noştri.

Publicat

pe

Videoclip Korn Worst Is On Its Way
Videoclip Korn Worst Is On Its Way │ FOTO: Korn

Korn îşi promovează albumul din 2022, "Requiem" cu un scurt turneu european, care îi aduce pe Jonathan Davis and co inclusiv în Bulgaria. Artiştii au fost ultima dată în România în 2015, la Arenele Romane, sărbătorind două decenii de la albumul de debut şi interpretând piese de pe acel LP. Trupa americană rămâne foarte prolifică şi deşi a scos albume în 2019 şi 2022, deja pentru 2024 avem promisă muzică nouă.

Cel puţin aşa a declarat chitaristul Brian "Head" Welch într-un interviu recent. Brian s-a realăturat grupului cu un deceniu în urmă, la 8 ani după ce părăsit trupa pentru a se lupta cu adicţiile sale. 2024 e un an special, fiind şi cel care marchează 30 de ani de la apariţia albumului de debut Korn. Welch a revenit la Korn în 2013, după ce urcase pe scenă cu grupul la Carolina Rebellion, festival din Carolina de Nord.

Cheia pentru a scăpa de vicii a fost pentru Welch religia, iar basistul Reginald "Fieldy" Arvizu a avut la rândul său parte de o convertire religioasă în ultimii ani. Fieldy a avut propriile probleme cu substanţele în 2021, fiind înlocuit de basistul de la Suicidal Tendencis, Roberto "Ra" Diaz pe durata turneului de atunci.

"Requiem" este ultimul album Korn, lansat în februarie 2022 şi produs de Chris Collier şi Korn. A intrat în topul Billboard Hard Rock Albums pe locul 1 şi a vândut 23.000 de unităţi în prima săptămână. În 2023 am avut parte în sfârşit de colaborarea pe care Jonathan Davis o tot aştepta: cea cu Adidas, brand de modă al cărui mare fan este.

Şi acum iată şi datele promise ale concertelor Korn din Europa în 2024:

  • 22 iulie - Atena, Grecia - Ejekt Festival
  • 25 iulie - Plovdiv, Bulgaria - Hills Of Rock Festival
  • 29 iulie - Prater, Austria - Metastadt Open Air
  • 30 iulie - Katowice, Polonia - Spodek
  • 1 august - Berlin, Germania - Zitadelle Spandau
  • 14 august - Munchen, Germania - Zenith
  • 15-17 august - Sulingen, Germania - Reload Festival
  • 18 august - Charleville-Mezieres, Franta - Cabaret Vert
  • 19 august - Bonn, Germania - Kunst!rasen
Citește în continuare

Muzică nouă

Korn anunţă o colaborare cu ADIDAS şi va lansa ceva special pe 27 octombrie

Korn are o istorie îndelungată cu brandul Adidas, dar nu una oficială. Chiar dacă solistul Jonathan Davis se îmbracă numai în haine Adidas modificate special pentru el, de abia acum s-a pus de o colaborare între trupă şi brand.

Publicat

pe

Colaborare Korn Adidas 2023
Colaborare Korn Adidas 2023 │ FOTO: Korn

Korn şi-a unit forţele cu Adidas Originals pentru a lansa o colecţie specială de produse pe 27 octombrie. Trupa îşi făcea apariţia pe scena rock-ului alternativ cu 30 de ani în urmă, venind cu o estetică mai apropiată de hip-hop. Muzicienii aveau dread-uri şi se îmbrăcau sport. O generaţie întreagă de fani a început să poarte treninguri Adidas.

Korn a avut şi o piesă "A.D.I.D.A.S" în 1996, dar aceea mai degrabă a şubrezit relaţia cu brandul. Asta pentru că este un acronim de la "All Day I Dream About Sex". Lucrurile s-au încălzit între timp între trupă şi brandul de haine, iar colecţia colaborativa foloseşte un stil inspirat de albumul "Life is Peachy" din 1996. Include două tricouri, un hanorac cu logo-ul cu 3 dungi şi cu cel al trupei pe faţă, plus două variante unice de trening.

Unul vine pe negru cu accente albe şi altul este mov şi lucios. Va exista şi o colecţie de pantofi sport, o ediţie custom de Campus 00s şi o ediţie specială de Supermodified. Ambele au simboluri Korn şi extra-uri, precum un breloc în formă de pană de chitară şi o cutie special branduită. Produsele se vor găsi pe adidas.com şi la anumiţi retaileri.

Revista Kerrang! scria în 2021 ca Adidas le-a oferit celor de la Korn produse gratuite spre final de ani 1990, dar nu a dorit să semneze un contract cu formaţia. Astfel în 1998 Korn semna o înţelegere cu Puma. Ultimul album lansat de Korn a fost "Requiem" în 2022, care venea după "The Nothing" din 2019. Am abut şi o ediţie specială "Requiem Mass", înregistrată într-o biserică veche. E un EP de fapt de piese live, care a implicat o veritabilă ceremonie la care au participat 300 de persoane.

În cadrul ceremoniei erau comemorate persoanele care au murit de Covid. Korn are la activ 14 albume, inclusiv unele experimentale, precum "Path of Totality", pe care cocheta cu drum 'n bass şi dubstep.

Citește în continuare

Trending