Urmărește-ne în Social Media

Korn - Worst Is On Its Way

Korn a lansat un nou single şi videoclip, "Worst Is On the Way". Acesta este un single extras de pe albumul "Requiem", cel care a primit un debut printr-o serie de slujbe în biserici, pe 4 februarie 2022. Clipul este unul alb-negru, cu efecte digitale aplicate artiştilor.

Noul videoclip, "Worst Is On the Way" a fost regizat de către Craig Bernard şi Culley Bunker. Single-ul este unul specific Korn, cu refren catchy şi vocalizările-mantră ale lui Jonathan Davis spre final, alături de o chitară şi bas nervoase. Chiar dacă membrii trupei Korn au declarat în repetate rânduri că vor să scape de categorisirea de trupă nu metal, sound-ul e acolo şi continuă să definească acest grup.

Albumul "Requiem" a avut poate cea mai inedită lansare din istoria Korn, având parte de o slujbă specială de debut pe 3 februarie 2022 la Biserica Metodistă Unită din Hollywood, Los Angeles. Evenimentul s-a numit "Requiem Mass" şi a implicat o reprezentaţie live cu piese noi în faţa a 300 de participanţi.

Solistul Jonathan Davis a vorbit cu cei de la Metal Hammer povestind următoarele despre noul track:

Acum totul merge bine, dar undeva în spatele minţii mele aştept să se întâmple următorul lucru rău. Am crezut că era o modalitate uimitoare de a încheia albumul, deoarece este despre mine şi lupta mea cu întunericul şi depăşirea sa, dar viaţa este o buclă nesfârşită şi există întotdeauna alte probleme în faţă. "Requiem" a fost produs de către Chris Collier şi Korn şi a intrat în topul Billboard Hard Rock Albums direct pe locul întâi. A vândut 23.000 de unităţi în intervalul 4-10 februarie 2022.

Noul album are doar 9 piese, lucru justificat de toboşarul Ray Luzier prin faptul că selecţia a fost foarte riguroasă dintre cele 16-17 piese înregistrate. Discul din 022 a fost înregistrat pe parcursul pandemiei, fără grabă şi fără presiunea vreunui concert sau turneu, în studioul trupei din Bakersfield. Korn a cântat ultima dată în România în anul 2015, la Arenele Romane, într-un concert axat pe piese de pe primul album, a cărui aniversare de 20 de ani era.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Korn a lansat piesa muşcătoare "Lost In the Grandeur" - AUDIO

Korn a fost subiect de ştiri în ultimele zile, anunţând că organizează pe 4 februarie un soi de slujbă de comemorare a celor care şi-au pierdut viaţa în anii pandemiei. Odată cu această ceremonie a sosit şi un nou single al formaţiei, "Lost In the Grandeur".

Publicat

pe

Coperta Album Korn Requiem
Coperta Album Korn Requiem │ FOTO: Korn

Grupul american va lansa albumul "Requiem" pe 4 februarie şi îl prefaţează în noaptea dintre 3 şi 4 februarie cu un "Requiem Mass", o slujbă de comemorare care are loc la Biserica Metodistă Hollywood United. Ceremonia se va difuza pe canalul YouTube al trupei Korn şi va include şi un concert un pic mai acustic decât de obicei, ţinut în faţa a 300 de fani. Cat despre piesa "Lost In the Grandeur", ea este mult mai agresivă şi sacadată, dar şi muşcătoare în comparaţie cu primul single de pe album, "Start the Healing", din 2021.

La început de an 2022 am putut asculta şi track-ul "Forgotten". Reperul din nu-metal ajunge la 14 albume de studio odată cu "Requiem" şi se joacă cu efectele chitarelor electrice într-un mod foarte satisfăcător pentru urechile fanilor. Solistul Jonathan Davis alternează între agresivitate şi blândeţe, prima servită spre final de piesă şi a doua pe refren şi la începutul single-ului.

Despre "Requiem" chitaristul James "Munky" Shaffer a spus următoarele într-un interviu cu Loudwire:

Mai ţineţi minte albumul "Untouchables"? Are un vibe de început de ani 2000 pentru mine. Nu ştiu de ce, poate pentru că am muncit mai mult la părţile de chitară. Cred că va fi nevoie de ceva timp pentru a fi digerat de fani. De asemenea trebuie să luaţi în calcul şi starea mentală în care ne aflam, în mijlocul pandemiei, cu lumea blocată şi Los Angeles-ul cu incendii mari, cu cerul portocaliu. Totul părea distopic.

Chitaristul a dezvăluit că s-a îmbolnăvit pentru a doua oară de Covid-19 chiar la început de an. Korn se află în această perioadă în turneu alături de trupele Chevelle şi Code Orange, cu opriri numai în SUA. Viitorul LP are 9 piese şi vine după albumul "The Nothing" din 2019, care a primit numai note de 8, 9 şi 10 de la criticii muzicali.

Citește în continuare

Muzică nouă

Ascultă "Forgotten", noua piesă lansată de trupa Korn - AUDIO

Korn a lansat un nou single - "Forgotten". Melodia este extrasă de pe albumul "Requim", ce va fi disponibil începând cu 4 februarie. Mai multe detalii și audio în articol.

Publicat

pe

Artwork Korn - Forgotten
Artwork Korn - Forgotten │ FOTO: captură YouTube

Americanii de la Korn își promovează cu stoicism viitorul album discografic, "Requiem". După "Start The Healing", lansată la sfârșitul anului trecut, muzicienii prezintă un nou capitol muzical cu piesa "Forgotten".

Compusă de Brian "Head" Welch, James "Munky" Shaffer, Jasen Rauch, Jonathan Davis, Lauren Christy, Ray Luzier și Reggie Arvizu, piesa abordează subiecte serioase precum sănătatea mintală și luptele interioare. Poate tematica melodiei a fost influențată de pandemia de COVID-19, atunci când muzicienii de la Korn au început să lucreze la noul album. Cu toate acestea, izolarea le-a permis să experimenteze cu sound-uri și cu "texturi" muzicale diverse.

"Forgotten" este acompaniată de un vizual realizat de EFFIXX Studio, alături de care Korn a lucrat și la videoclipul piesei "Start The Healing".

Tracklist "Requiem":

  1. Forgotten
  2. Let the Dark Do the Rest
  3. Start the Healing
  4. Lost in the Grandeur
  5. Disconnect
  6. Hopeless and Beaten
  7. Penance to Sorrow
  8. My Confession
  9. Worst is on its Way

AUDIO: Korn - Forgotten

Citește în continuare