Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Videoclipul Evanescence filmat în România a trecut de 1 miliard de vizualizări

Una dintre piesele care au definit rock-ul alternativ de la început de mileniu a fost "Bring Me to Life" de la Evanescence. Puţină lume ştie totuşi că videoclipul său a fost filmat la Bucureşti în 2003, iar acum România contribuie la un record, deoarece clipul tocmai a trecut de 1 miliard de vizualizări pe YouTube.

Publicat

pe

Videoclip Evanescence Bring Me To Life
Videoclip Evanescence Bring Me To Life │ FOTO: Evanescence

"Bring Me to life" a fost difuzat în rotaţie continuă pe MTV şi alte posturi de muzică, atunci când a apărut în 2003. A fost un mega hit al trupei, poate cel mai mare din cariera Evanescence. Mărturisesc că spre ruşinea mea nu ştiam că videoclipul a fost filmat în România, dar am aflat acest lucru chiar de la Amy Lee, care a povestit momentul la concertul de la Arenele Romane din 2019. Artista şi-a făcut primul paşaport special pentru a călători în ţara noastră şi a filma clipul.

Filmările au avut loc la Hotel Rembrandt din Bucureşti şi puteţi găsi un making of mai jos. În clip apar pe lângă Amy Lee şi colegii de trupă şi solistul Paul McCoy de la trupa 12 Stones.

"Bring Me to Life" a fost cel mai de succes single de pe albumul de debut Evanescence, "Fallen". A ajuns pe locul întâi în Alternative Airplay Chart şi chiar pe locul 11 în topul Billboard Mainstream Rock. În Billboard Hot 100 a ocupat locul 5. Single-ul a primit 3 discuri de platină în SUA şi a adus trupei un premiu Grammy pentru "Cea mai bună reprezentaţie rock".

Un boost al popularităţii acestui track a venit prin includerea sa pe coloana sonoră a filmului "Daredevil", cu Ben Affleck în rol principal. Ulterior obţinea două discuri de platină în Australia şi în mod inedit prindea şi topuri de rock creştin, versurile sale fiind interpretate ca o aluzie la învierea lui Iisus.

Videoclipul "Bring Me to Life" a fost regizat de către Philipp Stolzl, iar Amy Lee a făcut o impresie atât de bună ca protagonistă cu imagine goth ca a primit oferte să joace în filme. Amy nu a avut nevoie de dublură sau cascadori, fiind agăţată de braţul lui Paul ore întregi pentru filmări.

Momentul istoric al atingerii miliardului de vizualizări a venit pe 1 februarie 2022, la 13 ani de când clipul a fost urcat pe YouTube, în 2009. Evanescence va reveni la Bucureşti în iunie 2022.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte marți, 7 iunie 2022

Evanescence

Loc
Arenele Romane
Comentează

Trending