Urmărește-ne în Social Media

Premii muzicale

Gala Premiilor Grammy 2022 este amânată pe termen nedefinit

Producătorii Academiei de Înregistrări din SUA și ai rețelei CBS au anunțat amânarea galei premiilor Grammy 2022 din cauza incertitudinii cauzate de varianta Omicron. Evenimentul ar fi trebuit să aibă loc pe 31 ianuarie, la Crypto.com Arena din Los Angeles.

Publicat

pe

Nominalizari Premiile Grammy 2022
Nominalizari Premiile Grammy 2022 │ FOTO: Grammy.com www.grammy.com

Anul 2022 începe cu amânări. Gala Grammy de anul acesta nu va mai avea loc pe 31 ianuarie din cauza răspândirii îngrijorătoare a noii variante Omicron.

"Având în vedere incertitudinea provocată de varianta Omicron, organizarea galei pe 31 ianuarie implică pur și simplu prea multe riscuri"

"După o reevaluare și o analiză atentă realizată împreună cu oficialii de stat și ai orașului (Los Angeles), experți în sănătate și siguranță, comunitatea artiștilor și numeroșii noștri parteneri, Academia de Înregistrări și CBS au decis amânarea celei de-a 64-a gale a Premiilor Grammy. Sănătatea și siguranța celor din comunitatea noastră muzicală, a audienței live și a sutelor de oameni care lucrează neobosit pentru a produce spectacolul nostru rămân prioritatea noastră principală. Având în vedere incertitudinea provocată de varianta Omicron, organizarea galei pe 31 ianuarie implică pur și simplu prea multe riscuri", au transmis miercuri producătorii Academiei de Înregistrări din SUA și ai rețelei TV CBS.

Noua dată la care gala Premiilor Grammy 2022 va avea loc nu a fost încă anunțată, momentan amânarea fiind pe termen nedefinit. Producătorii promit, însă, că vor anunța "în curând" ce se va întâmpla cu evenimentul. Comediantul Trevor Noah rămâne gazda galei de anul acesta.

Nominalizările la Premiile Grammy 2022 au fost anunțate pe 23 noiembrie. Cele mai multe nominalizări le-a cumulat anul acesta Jon Batiste, muzicianul primind 11. Acesta este urmat de Justin Bieber, Doja Cat și H.E.R., fiecare cu câte 8.

Costi Ioniță se numără printre compozitorii nominalizați la Premiile Grammy 2022. Acesta a lucrat la albumul "10", al artistei jamaicane Spice, material ce a fost inclus, anul acesta, pe lista nominalizărilor la Grammy, în categoria Best Reggae Album (Cel mai bun album reggae). Piesa pe care artistul român și-a pus amprenta se numește "Go Down Deh" și este lansată de Spice, pe numele real Grace Hamilton, în colaborare cu Shaggy și Sean Paul. Videoclipul melodiei  a fost lansat în luna mai, numele lui Costi Ioniță apărând și în descrierea de pe YouTube.

PUBLICITATE
Comentează

Emisiuni radio-tv

O nouă controversă la Eurovision România 2022 - Piesa finalistă "România Mea" a mai fost lansată în 2004, în altă versiune

După show-ul semifinalei Selecției Naționale, care a declanșat un val de critici la adresa juriului, un nou subiect controversat tulbură "liniștea" concursului. Una dintre piesele calificate în finala Eurovision România 2022 a mai fost lansată cu mulți ani în urmă, într-o altă versiune. "România Mea", cântată la Eurovision de Cream, Minodora și Diana Bucșa, apare și pe un album lansat de Costi Ioniță în 2004.

Publicat

pe

Cream, Minodora şi Diana Bucşa - România mea (Eurovision România 2022 – video | voce live)
Cream, Minodora şi Diana Bucşa - România mea (Eurovision România 2022 – video | voce live) │ FOTO: Captură YouTube

Selecția celor 10 finaliști Eurovision România 2022 a nemulțumit pe mulți dintre fanii concursului, iar acum pare să fie în dezacord și cu regulamentul. Una dintre melodiile finaliste, respectiv "România Mea", a fost lansată în versiune manea în urmă cu 18 ani. Ea apare pe albumul "Ziua mea", al lui Costi Ioniță, lansat în 2004.

"România Mea" din finala Selecției Naționale Eurovision 2022 are, în schimb, influențe folclorice, fiind interpretată de Cream, Minodora și Diana Bucșa. Linia melodică este, însă, aceeași, după cum au observat și fanii Eurovision care au discutat acest subiect pe un grup de Facebook dedicat concursului.

Regulamentul Selecției Naționale Eurovision 2022

Piesa "România Mea" ar putea încălca punctul 2.7 din regulamentul Selecției Naționale.

"Participanţii la concurs îşi asumă condiţia obligatorie şi eliminatorie ca piesa muzicală (muzică şi/sau text) să fie originală, să nu afecteze drepturi deţinute de terţi, să nu fi fost editată pe niciun suport audio sau video şi să nu fi fost difuzată pe niciun canal de radio, televiziune sau internet sau adusă la cunoştinţa publicului în orice mod, integral sau secvenţial, până la data de 1 septembrie 2021", se arată în regulamentul oficial al Selecției Naționale Eurovision.

Cine ar trebui să analizeze cazul "România Mea"

"În cazul în care, în orice fază a concursului, vor fi depuse dovezi de către orice terţ cu privire la încălcarea condiţiei obligatorii şi eliminatorii prevăzute la pct. 2.7., respectiva piesă va fi descalificată. Analizarea dovezilor (inclusiv acuzaţiilor de plagiat) se va face de către o comisie nominalizată de către SRTv, în calitate de organizator. Decizia finală aparţine exclusiv SRTv. Răspunderea pentru orice acuzaţii de plagiat şi/sau orice alte prejudicii aduse inclusiv Organizatorului (SRTv), urmare a nerespectării condiţiilor pct. 2.7. aparţine exclusiv Autorului."

Versiunile piesei "România mea" existente în online

În cazul piesei "România Mea", de pe albumul "Ziua mea", compoziția este semnată de Costi Ioniță și Bogdan Ioan. Varianta folclorică înscrisă la Eurovision îl are drept compozitor doar pe Costi Ioniță. Există și o versiune în care îl putem asculta și pe Costi cântând, aceasta fiind lansată pe 10 decembrie.

Costi Ioniță - România mea (Lansată în 2004)

Costi, Cream, Minodora, Diana Bucșa - România mea (Lansată pe 10 decembrie 2021)

Cream, Minodora şi Diana Bucşa - România mea (Eurovision România 2022 – video | voce live)

După furtuna declanșată în urma semifinalei Selecției Naționale, Alexandra Ungureanu a dezvăluit care dintre favoriții ei nu au trecut mai departe. Îi puteți citi declarațiile aici.

Marea finală Eurovision România 2022 va avea loc pe 5 martie. Show-ul va fi transmis live de TVR.

Citește în continuare

Trending