Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Jay-Z a devenit artistul cu cele mai multe nominalizări din istoria Premiilor Grammy

Premiile Grammy sunt unele dintre cele mai importante victorii din cariera unui muzician, câștigarea unui trofeu sau simpla nominalizare aducându-i artistului recunoașterea pe care o merită. Și niciodată nu strică să îți mărești colecția de premii, așa cum este și cazul lui Jay-Z. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Jay-Z într-un interviu cu The New York Times
Jay-Z într-un interviu cu The New York Times │ FOTO: YouTube / The New York Times

Rapperul de 51 de ani a devenit cel mai nominalizat artist din istoria Premiilor Grammy, cu un total de 83 de nominalizări. Reușita a venit datorită recentelor trei nominalizări anunțate pentru ediția din 2022 a galei muzicale. Până acum, Jay-Z a fost la egalitate cu muzicianul Quincy Jones, ambii cu câte 80 de nominalizări. Fostul membru al trupei Beatles, Paul McCartney, se poziționează acum pe locul doi, cu 81 de nominalizări, după ce a mai obținut două nominalizări pentru 2022.

Revenind la Jay-Z , acesta este nominalizat la Premiile Grammy 2022 pentru colaborarea cu Kanye West, al cărui album "Donda" a intrat în cursa pentru "Album of the Year". Celelalte două nominalizări privesc melodiile "Jail" (ft. Kanye West) și "Bath Salts" (ft. DMX) - ambele la categoria "Best Rap Song".

Jay-Z a câștigat 23 de Premii Grammy în cariera sa, printre care pentru "Best Urban Contemporary Album" pentru "Everything Is Love" în 2018 și patru trofee la categoria "Best Rap Song" pentru "Run This Town" (2010), "Empire State of Mind" (2011), "All of the Lights" (2012) și "Niggas in Paris" (2013).

Soția sa, Beyoncé, a făcut și ea istorie la Premiile Grammy de anul trecut, când a devenit cea mai nominalizată femeie și cea mai premiată cântăreață din istoria galei.

Despre Premiile Grammy 2022:

Ediția de anul viitor va arăta puțin diferit, fiind adăugate două noi categorii - "Best Global Music Performance" și "Best Música Urbana Album". Ceremonia de premiere va avea loc pe 31 ianuarie 2022 în Los Angeles.

Comentează

Trending