Urmărește-ne în Social Media

Lidia Buble x Jay Maly x Costi - La Luna

Lidia Buble a intrat în top 10 Trending, cu noua piesă "La Luna". Dacă noi nu am putut ajunge la mare pe 1 mai, atunci Lidia Buble, alături de Costi şi Jay Maly ne-au adus atmosfera tropicală în case prin noua melodie şi noul videoclip. Urmăreşte-l în articol.

Lidia Buble, Jay Maly şi Costi ne aduc palmieri şi beat-uri tropicale în casă prin piesa "La Luna". Videoclipul invocă o atmosferă cubaneză, insulară şi tropicală. Lidia Buble apare alături de Jay Maly curtându-se în jurul unei maşini de epocă, cu o lună roşie pe fundal. Muzicienii flirtează prin dans, muzică şi mişcări lascive. Costi Ioniţă apare ca agentul provocator din fundal, hype man şi omul care imprimă ritmul acestui single.

Videoclipul este regizat de către Alex Ceauşu, care a făcut senzaţie în ultimele zile cu clipul piesei "Dorul", colaborare între Puya, Andra şi Guz. De la acele peisaje superbe din România am ajuns acum la un microunivers cubanez transplantat pe platourile de filmări. Lidia Buble nu e străină de colaborări cu beat exotic, după ce cântat alături de Descemer Bueno pe "Margarita".

Lidia Buble îşi începea carieră în 2014 cu piesa "Noi simţim la fel", iar în acelaşi an câştiga premiul "Best New Act" la Romanian Music Awards. Au urmat single-uri populare precum "Inima nu ştie", "Le-am spus şi fetelor" (feat. Amira), "Mă Cerţi" (feat Adrian Sînă) şi "Mi-e bine" (feat Matteo).

Jay Maly este un rapper de succes din Cuba, care a devenit cunoscut prin piese ca "Dile a el", "Dime" şi "Esta Noche". A colaborat cu nume mari din zona reggaeton/latino precum Gente de Zona, Dorian Alvarez, El Chacal şi Keylor.

Costi Ioniţă nu mai are nevoie de nici o prezentare, cunoscând apogeul carierei în 2012 atunci când a fost nominalizat la Premiile Grammy cu hitul produs şi cântat de Shaggy cu Kat DeLuna, "Dame". Artistul a lansat hituri internaţionale ca "Bouncing" cu Buppy Brown, "Reggae Dancer" şi a colaborat cu Shaggy şi Faydee pe single-ul viral "I Need Your Love", care a strâns peste 200 de milioane de vizualizări pe YouTube. În urmă cu un an Costi a colaborat cu Emilia şi Jay Maly pe piesa "Bombon Bebe", care a strâns peste 15 milioane de vizualizări.

PUBLICITATE
Comentarii

Emisiuni radio-tv

Ce vedete participă la "Sunt celebru, scoate-mă de aici" 2022

12 concurenți din sfera publică vor fi protagoniștii noului sezon "Sunt celebru, scoate-mă de aici", pe care PRO TV îl va difuza în 2022. Vedetele care au acceptat provocarea de a participa la reality show vor trăi sub cerul liber într-o junglă, fără hrană, acces la telefon sau internet.

Publicat

pe

Ruxi / Alex Bogdan / Lidia Buble
Ruxi / Alex Bogdan / Lidia Buble │ FOTO: PRO TV

Nume cunoscute din toate domeniile își vor împinge la maximum limitele psihice și fizice în noul sezon al emisiunii "Sunt celebru, scoate-mă de aici". Actori, cântăreți, creatori de conținut, sportivi și jurnaliști celebri vor simți pe pielea lor teama de înălțime, claustrofobia, frica de spații întunecate, se vor întâlni cu șerpi, șobolani, tarantule, gândaci, viermi, vor gusta din preparate culinare greu de privit și mirosit. Totul pentru a-și demonstra că nimic nu este imposibil.

"Sincer, trebuie să fii nebun să vii aici competitor. Probele sunt foarte dure și pare că dificultatea sporește cu fiecare etapă. Mai mult, concurenții au venit aici pentru a răspunde unor provocări legate de fricile pe care le au… ei bine, până acum ai noștri s-au luptat cu frica de păianjeni, de șobolani, de înălțimi, de șerpi, broaște, crabi și multe alte creaturi. Pe deasupra… nu vă puteți închipui ce scârboșenii au ales să bea și să mănânce! Ce m-a șocat pe mine este că până acum nu a strigat nimeni "Sunt celebru, scoate-mă de aici!"", cu toate că ne așteptam să se întâmple. Sunt tari oamenii, tari de tot!", a spus Cabral.

Ce vedete participă la "Sunt celebru, scoate-mă de aici" 2022

Lidia Buble (cântăreață), Anisia Gafton (comediant), Tania Popa (actriță), RUXI (creator de conținut), Mara Bănică (jurnalist), Bia Khalifa (cântăreață și adult content creator), Giani Kiriță (fotbalist), Paul Diaconescu (actor), Cristi Mitrea (luptător MMA), Alex Bogdan (actor), Răzvan Botezatu (influencer) și Cornel Palade (actor comediant) sunt cei 12 concurenți care vor trăi aventura "Sunt celebru, scoate-mă de aici!", prezentată de Cabral și Adela Popescu.

"Eu și Cabral, după filmări, povestim mult timp de tot ce se întâmplă în show. E peste ce mi-am/ne-am imaginat. Nu înțeleg care sunt resursele interne ale celebrităților să treacă prin toate aceste probe pe care îmi este foarte greu să le "povestesc". Lipsa hranei, fobiile, oboseala, dorul de casă, toate adunate nu i-au convins încă pe concurenți să renunțe. Într-un fel sunt mândră de ei. Și abia aștept să vad cine va fi Regele sau Regina Junglei", a declarat Adela Popescu.

ntr-o abordare diferită, condimentat cu probe și elemente noi, show-ul va pune la încercare capacitatea de adaptare a vedetelor la condițiile austere din junglă, departe de confortul pe care-l au acasă. Vedetele care vor participa în cel de-al doilea sezon vor fi anunțate în curând. Show-ul va debuta la PRO TV în toamna acestui an.

Ce vedete au participat la primul sezon al show-ului "Sunt celebru, scoate-mă de aici!"

În primul sezon, difuzat de PRO TV în 2015, au participat Dorian Popa, Cătălin Moroșanu, Ruby, Gina Pistol, Luminița Nicolescu, Andreea Moldovan, Vladimir Drăghia, Alina Plugaru, Elena Merișoreanu, Gabi Jugaru, Mihai Trăistariu, Pacha Man și Elena Lasconi. Câștigătorul sezonului 1, desemnat "Regele junglei", a fost Cătălin Moroșanu, fost boxer și kickboxer român.

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

O nouă controversă la Eurovision România 2022 - Piesa finalistă "România Mea" a mai fost lansată în 2004, în altă versiune

După show-ul semifinalei Selecției Naționale, care a declanșat un val de critici la adresa juriului, un nou subiect controversat tulbură "liniștea" concursului. Una dintre piesele calificate în finala Eurovision România 2022 a mai fost lansată cu mulți ani în urmă, într-o altă versiune. "România Mea", cântată la Eurovision de Cream, Minodora și Diana Bucșa, apare și pe un album lansat de Costi Ioniță în 2004.

Publicat

pe

Cream, Minodora şi Diana Bucşa - România mea (Eurovision România 2022 – video | voce live)
Cream, Minodora şi Diana Bucşa - România mea (Eurovision România 2022 – video | voce live) │ FOTO: Captură YouTube

Selecția celor 10 finaliști Eurovision România 2022 a nemulțumit pe mulți dintre fanii concursului, iar acum pare să fie în dezacord și cu regulamentul. Una dintre melodiile finaliste, respectiv "România Mea", a fost lansată în versiune manea în urmă cu 18 ani. Ea apare pe albumul "Ziua mea", al lui Costi Ioniță, lansat în 2004.

"România Mea" din finala Selecției Naționale Eurovision 2022 are, în schimb, influențe folclorice, fiind interpretată de Cream, Minodora și Diana Bucșa. Linia melodică este, însă, aceeași, după cum au observat și fanii Eurovision care au discutat acest subiect pe un grup de Facebook dedicat concursului.

Regulamentul Selecției Naționale Eurovision 2022

Piesa "România Mea" ar putea încălca punctul 2.7 din regulamentul Selecției Naționale.

"Participanţii la concurs îşi asumă condiţia obligatorie şi eliminatorie ca piesa muzicală (muzică şi/sau text) să fie originală, să nu afecteze drepturi deţinute de terţi, să nu fi fost editată pe niciun suport audio sau video şi să nu fi fost difuzată pe niciun canal de radio, televiziune sau internet sau adusă la cunoştinţa publicului în orice mod, integral sau secvenţial, până la data de 1 septembrie 2021", se arată în regulamentul oficial al Selecției Naționale Eurovision.

Cine ar trebui să analizeze cazul "România Mea"

"În cazul în care, în orice fază a concursului, vor fi depuse dovezi de către orice terţ cu privire la încălcarea condiţiei obligatorii şi eliminatorii prevăzute la pct. 2.7., respectiva piesă va fi descalificată. Analizarea dovezilor (inclusiv acuzaţiilor de plagiat) se va face de către o comisie nominalizată de către SRTv, în calitate de organizator. Decizia finală aparţine exclusiv SRTv. Răspunderea pentru orice acuzaţii de plagiat şi/sau orice alte prejudicii aduse inclusiv Organizatorului (SRTv), urmare a nerespectării condiţiilor pct. 2.7. aparţine exclusiv Autorului."

Versiunile piesei "România mea" existente în online

În cazul piesei "România Mea", de pe albumul "Ziua mea", compoziția este semnată de Costi Ioniță și Bogdan Ioan. Varianta folclorică înscrisă la Eurovision îl are drept compozitor doar pe Costi Ioniță. Există și o versiune în care îl putem asculta și pe Costi cântând, aceasta fiind lansată pe 10 decembrie.

Costi Ioniță - România mea (Lansată în 2004)

Costi, Cream, Minodora, Diana Bucșa - România mea (Lansată pe 10 decembrie 2021)

Cream, Minodora şi Diana Bucşa - România mea (Eurovision România 2022 – video | voce live)

După furtuna declanșată în urma semifinalei Selecției Naționale, Alexandra Ungureanu a dezvăluit care dintre favoriții ei nu au trecut mai departe. Îi puteți citi declarațiile aici.

Marea finală Eurovision România 2022 va avea loc pe 5 martie. Show-ul va fi transmis live de TVR.

Citește în continuare