Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Green Day lansează piesa "Holy Toledo!", cu o schimbare de stil - AUDIO

Green Day pare a schimba stilul pe noua piesă "Holy Toledo!", pe care a lansat-o pe 5 noiembrie 2021. Acest single a fost creat pentru coloana sonoră a filmului "Mark, Mary & Some Other People" şi e foarte... cinematic.

Publicat

pe

Coperta single Green Day Holy Toledo
Coperta single Green Day Holy Toledo │ FOTO: Green Day

De această dată Green Day nu a mai creat o piesă punk şi nici măcar pop-punk. "Holy Toledo!" se încadrează mai degrabă în sunetul Motown cu ritmuri lockstep şi o pivotare bruscă de ritm la jumătatea melodiei. E ceva foarte american şi foarte old school în ultimul minut al acestui single, care te duce în anii rock 'n' roll-ul din '60 şi '70, cu o veselie de milkshake şi american diner.

Solistul Billie Joe Armstrong nu e străin de astfel de cântece, el colaborând cu Norah Jones pe albumul "Foreverly", care include coveruri după piesele grupului The Everly Brothers. Cat despre filmul pentru care a fost compusă piesa nouă, el a debutat pe 5 noiembrie şi este o comedie pentru milleniali cu privire la o relaţie non-monogamă dar etică a unui cuplu tânăr.

În 2021 Green Day a mai lansat single-uri de sine stătătoare, ce nu aparţin de vreun LP. Am ascultat "Pollyanna", dar şi "Here Comes the Shock", în vreme ce în septembrie 2021 a debutat un cover live după KISS "Rock and Roll All Nite", pentru a marca finalul turneului fragmentat şi amânat de pandemie Hella Mega Tour. În acea aventură întinsă pe luni bune Green Day a fost însoţită de Fall Out Boy şi Weezer.

Ultimul LP lansat de Green Day a fost "Father of All Motherf*ckers", care a debutat în februarie 2020. Nici solistul Billie Joe Armstrong nu a stat degeaba, lansând câteva single-uri solo în ultimii ani: "Whole Wide World", "Corpus Christi" (cover Avengers), "I Think We're Alone Now (cover Tommy James and the Shondells) şi "You Can't Put Your Arms Around a Memory" (cover Johnny Thunders). Green Day este o formaţie punk rock din SUA, activă din 1987 şi cu 75 de milioane de albume vândute global. A fost nominalizată la 20 de Premii Grammy şi a câştigat 5.

Muzică nouă

Green Day prezintă piesa "One Eyed Bastard" - AUDIO

Green Day s-a viralizat în ultima săptămână din cauza unei controverse şi la fix pentru asta a scos şi un nou single, "One Eyed Bastard". E o piesă jucăuşă, cu acel ritm sea shanty de cântec de pahar al marinarilor.

Publicat

pe

Green Day One Eyed Bastard Lyric Video
Green Day One Eyed Bastard Lyric Video │ FOTO: Green Day

Green Day a lansat deja două single-uri de pe albumul din 2024, "Saviors": "The American Dream Is Killing Me", şi "Dilemma". În plus, a interpretat live un alt track proaspăt, "Look Ma, No Brains". Cât depre boacăna făcută în ultima vreme, grupul lui Billie Joe Armstrong a schimbat versurile hitului "American Idiot", atunci când a interpretat piesa live.

De la "I'm not a part of a redneck agenda" s-a ajuns la "I'm not a part of the MAGA agenda". Acest atac la adresa lui Trump a fost penalizat chiar de către Elon Musk, care a spus pe X (fostul Twitter), că de la o formaţie punk anti sistem, grupul a ajuns o formaţie pro sistem. "American Idiot" avea iniţial un atac la George W. Bush, dar a fost adaptată vremurilor actuale.

Chitaristul Rage Against the Machine, Tom Morello a luat totuşi apărarea Green Day, afirmând că e dreptul uui artist de a îşi exprima părerile politice. Revenind totuşi la noul single, "One Eyed Bastard", el prefaţează sosirea albumului "Saviors", care debutează pe 19 ianuarie 2024.

Este ultimul single înainte de marele debut al LP-ului cu numărul 14 din istoria formaţiei americane. Billie Joe Armstrong afirmă că această piesă a pornit dintr-o improvizaţie, de la un riff pe care îl avea pregătit, era ceva apropiat de Black Sabbath aparent. Green Day pregăteşte petreceri gratuite de ascultare a noului album în 200 de magazine indie de pe glob, pornind de pe 13 ianuarie 2024.

Grupul are în plan un mega turneu global în 2024, care îi va avea pe The Smashing Pumpkins în deschidere. Rancid, The Linda Lindas deschid concertele din America de Nord, iar cele din Europa sunt deschise de Nothing But Thieves, The Hives, Donots, The Interrupters şi Maid of Ace.

Citește în continuare

Trending