Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Thom Yorke a remixat piesa "Creep" de la Radiohead, într-o variantă 2021

Thom Yorke pare a îşi trolla fanii prin lansarea unui remix pentru piesa "Creep" de la Radiohead. Melodia pe care artistul a declarat în repetate rânduri că o urăşte şi nu vrea să o mai audă primeşte un nou suflu, în cea mai ciudată versiune posibilă. Se ascultă în articol.

Publicat

pe

Radiohead Creep 2021 Remix Thom Yorke
Radiohead Creep 2021 Remix Thom Yorke │ FOTO: Jin Takahashi

"Creep" devine un track de 9 minute, serios încetinit şi cu extra sintetizatoare pe la minutul 3-4, care alienează complet ascultătorul. Pare o încercare a lui Thom Yorke de a îşi trolla fanii, iar ei răspund cu aceeaşi monedă, dacă judecăm după comentariile de pe YouTube. 30% din ele fac gluma cu "nu pot să cred că Thom Yorke a colaborat cu Radiohead", iar restul încearcă să explice ce e acela doomer wave şi cum se încadrează piesa în acest gen muzical.

Mulţi refuză să creadă că ascultă o versiune oficială a melodiei şi invocă tot soiul de variante live acustice auzite de-a lungul anilor şi prelucrate pentru a făuri acest remix. Teoriile abundă, dar un lucru e sigur: solistul Radiohead ştie să polarizeze Internetul. Noua versiune de "Creep" reuşeşte să inducă nu doar angoasă şi tristeţe, ci şi groază şi anxietate şi un gol în stomac prin acele sintetizatoare ameninţătoare.

"Creep" este single-ul de debut al formaţiei Radiohead, lansat pe 6 septembrie 1992. A apărut pe albumul de debut, "Pablo Honey" din 1993. Versurile sunt despre o atracţie sexuală obsesivă şi auto distructivă.

Cert e ca o astfel de piesă remixată ne arată ce poate trece prin mintea unui om afectat de izolarea din 2020 şi 2021, cam aceasta ar fi semnificaţia remixului. Track-ul a apărut pentru prima oară în defilarea de modă şi show-ul pus în scenă de designerul japonez Jin Takahashi pentru colecţia sa de toamnă. De altfel Takahashi s-a ocupat şi de artwork-ul pe care îl vedeţi în clip. "Creep" s-a mai viralizat recent pentru coverul pe care l-a primit de la Foo Fighters şi pe care a intrat spre surprinderea tuturor comediantul Dave Chapelle, care nu e chiar vreun virtuoz al muzicii, falsând serios.

Între timp Thom Yorke a înfiinţat o nouă trupă în 2021, pe numele său Smile şi cu care a lansat chiar piese noi. În grup se află şi Jonny Greenwood de la Radiohead şi toboşarul Tom Skinner de la Sons of Kemet.

Comentează

Concerte & turnee

Thom Yorke vine în România! The Smile, proiectul său muzical include încă un membru Radiohead

Fanii Radiohead jubilează azi, la aflarea veştii că Thom Yorke vine în România. Nu vine cu Radiohead totuşi, ci cu celălalt proiect muzical al său, The Smile. E drept că acolo se află alt coleg din trupa legendară, Johnny Greenwood.

Publicat

pe

Poster concert The Smile Thom Yorke 2024
Poster concert The Smile Thom Yorke 2024 │ FOTO: Metalhead www.facebook.com

The Smile, trupa lui Thom Yorke, solist Radiohead şi Johnny Greenwood va concerta în România pe 17 iunie 2024. Evenimentul se desfăşoară la Arenele Romane din Bucureşti, iar în deschidere cântă britanicul James Holden. Biletele se vor pune în vânzare de pe 12 ianuarie, de la ora 11:00. The Smile e greu de încadrat într-un gen muzical, de vreme ce include influenţe foarte variate, de la Afrobeat la muzică electronică, rock progresiv şi chiar punk.

"Art rock" ar fi cea mai reuşită definiţie a sa. Până acum, trupa secundară a lui Yorke are la activ un album lansat, "A Light for Attracting Attention", care a urcat în top 5 în Marea Britanie şi în top 20 în Statele Unite. Vestea bună e că în puţin timp va apărea un nou album, "Wall of Eyes", care debutează pe 26 ianuarie 2024.

Vestea şi mai bună e că pe 9 ianuarie, fix în ziua când s-a anunţat concertul de la noi, trupa a lansat un single, "Wall of Eyes". Este un single extras de pe noul album din 2024, "Wall of Eyes". Videoclipul acestei piese este regizat de nimeni altul decât Paul Thomas Anderson şi va fi proiectat în 16 cinematografe între 18 şi 25 ianuarie, acoperind zone variate de pe glob, de la Sydney la Buenos Aires.

Acest proiect se va numi "Wall of Eyes on Film" şi va fi însoţită de o audiţie în surround a noului LP. Nici nu a trecut prea multă vreme de la ultimul material discografic, "A Light for Attracting Attention" fiind lansat în 2022. Pe lângă Yorke şi Greenwood, proiectul îl include şi pe Tom Skinner, care cânta la tobe.

Single-ul cel nou s-a auzit deja live în concertele din 2022 şi 2023 ale formaţiei, iar versiunea de studio include şi viorile de la London Contemporary Orchestră şi un saxofon de la Robert Stillman.

Citește în continuare

Trending