Urmărește-ne în Social Media

Thom Yorke - Four Ways In Time

Thom Yorke, solistul Radiohead a lansat videoclipul piesei "Four Ways In Time", o melodie creată pentru coloana sonoră a filmului "Confidenza". Filmul este o producţie marca Daniele Luchetti şi a fost creat printr-o colaborare Sky şi Netflix.

"Confidenza" a fost lansat în Italia pe 24 aprilie şi are următorul sinopsis:

Pietro Vella, care lucrează la un liceu degradat din Roma, crede cu tărie că poate ajuta elevii să aspire la un viitor mai bun. Teresa, o elevă inteligentă și rebelă, este complet captivată de el și de lecțiile sale. Apoi, câțiva ani mai târziu, se reîntâlnesc și se îndrăgostesc. Teresa insistă că trebuie să își împărtășească cele mai profunde secrete pentru a se lega pe viață. Dar, de îndată ce Pietro se deschide cu adevărat, relația se sfârșește.

Avem de-a face cu o adaptare a romanului "Confidenza", iar aceasta este prima coloană sonoră a lui Thom Yorke de la cea pentru filmul "Suspiria" din 2018 al lui Luca Guadagnino. Două piese cu vocea lui Thom au fost promovate ca single-uri de pe coloana sonoră: "Knife Edge" şi "Four Ways In Time", alături de 10 track-uri instrumentale.

Yorke a lucrat cu cei mai de încredere colaboratori pentru coloana sonoră: producătorul Sam Petts-Davies, London Contemporary Orchestra şi un ansamblu jazz, care îi include pe Tom Skinner şi Robert Stillman.

Thom Yorke este un muzician englez, cunoscut mai ales ca vocalistul principal al trupei de rock alternativ Radiohead, una dintre cele mai influente și apreciate formații din anii '90 până în prezent. Născut pe 7 octombrie 1968, Yorke este recunoscut pentru vocea sa distinctivă și pentru abilitățile sale de a compune muzică. Pe lângă activitatea cu Radiohead, Yorke are o carieră solo prolifică, având albume precum "The Eraser" (2006) și "Tomorrow's Modern Boxes" (2014).

Yorke este cunoscut și pentru angajamentul său în probleme de mediu și drepturile omului, folosind adesea platformă sa pentru a sensibiliza publicul și a sprijini diverse cauze. Stilul său muzical a explorat diverse genuri, inclusiv electronică, rock experimental și muzică clasică.

Thom Yorke va cânta la Bucureşti pe 17 iunie 2024, aducând trupa The Smile la Arenele Romane.

Comentarii

Concerte & turnee

Thom Yorke vine în România! The Smile, proiectul său muzical include încă un membru Radiohead

Fanii Radiohead jubilează azi, la aflarea veştii că Thom Yorke vine în România. Nu vine cu Radiohead totuşi, ci cu celălalt proiect muzical al său, The Smile. E drept că acolo se află alt coleg din trupa legendară, Johnny Greenwood.

Publicat

pe

Poster concert The Smile Thom Yorke 2024
Poster concert The Smile Thom Yorke 2024 │ FOTO: Metalhead www.facebook.com

The Smile, trupa lui Thom Yorke, solist Radiohead şi Johnny Greenwood va concerta în România pe 17 iunie 2024. Evenimentul se desfăşoară la Arenele Romane din Bucureşti, iar în deschidere cântă britanicul James Holden. Biletele se vor pune în vânzare de pe 12 ianuarie, de la ora 11:00. The Smile e greu de încadrat într-un gen muzical, de vreme ce include influenţe foarte variate, de la Afrobeat la muzică electronică, rock progresiv şi chiar punk.

"Art rock" ar fi cea mai reuşită definiţie a sa. Până acum, trupa secundară a lui Yorke are la activ un album lansat, "A Light for Attracting Attention", care a urcat în top 5 în Marea Britanie şi în top 20 în Statele Unite. Vestea bună e că în puţin timp va apărea un nou album, "Wall of Eyes", care debutează pe 26 ianuarie 2024.

Vestea şi mai bună e că pe 9 ianuarie, fix în ziua când s-a anunţat concertul de la noi, trupa a lansat un single, "Wall of Eyes". Este un single extras de pe noul album din 2024, "Wall of Eyes". Videoclipul acestei piese este regizat de nimeni altul decât Paul Thomas Anderson şi va fi proiectat în 16 cinematografe între 18 şi 25 ianuarie, acoperind zone variate de pe glob, de la Sydney la Buenos Aires.

Acest proiect se va numi "Wall of Eyes on Film" şi va fi însoţită de o audiţie în surround a noului LP. Nici nu a trecut prea multă vreme de la ultimul material discografic, "A Light for Attracting Attention" fiind lansat în 2022. Pe lângă Yorke şi Greenwood, proiectul îl include şi pe Tom Skinner, care cânta la tobe.

Single-ul cel nou s-a auzit deja live în concertele din 2022 şi 2023 ale formaţiei, iar versiunea de studio include şi viorile de la London Contemporary Orchestră şi un saxofon de la Robert Stillman.

Citește în continuare