Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Ștefan Bănică: "Lecțiile de viață primite de la tata și-au pus amprenta pe modul meu de a gândi"

Ștefan Bănică a vorbit despre lecțiile învățate de la tatăl său în emisiunea "Rețeaua de idoli", de la TVR 2. Muzicianul a povestit, de asemenea, despre duetul său cu soprana Angela Gheorghiu.

Publicat

pe

Stefan Banica in concert la Cerbul de Aur 2019 pe 22 august │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Un nou sezon al emisiunii "Rețeaua de idoli" debutează duminică, de la ora 18:00, la TVR 2. Invitatul Irinei Păcurariu este Ștefan Bănică, un artist și actor extrem de iubit și apreciat în România.

În cadrul acestui interviu, muzicianul explică cât de mult au contat sfaturile primite de la tatăl său, regretatul actor Ștefan Bănică Senior.

Ștefan Bănică: "O clădire nu începe cu etajul întâi, începe cu parterul"

"Lecțiile de viață primite de la tata și-au pus amprenta pe modul meu de a gândi. De exemplu, puști fiind, i-am spus <<Tată, am fost la un film și nu mi-a plăcut actorul din rolul principal. Mi s-a părut că e slab>>. Era un film românesc . Tata tace, apoi spune: <<Ai fost la film… ai plătit bilet?>> <<Nu, am intrat că a zis cineva că sunt băiatul lui Ștefan Bănică!>> . <<Deci nu ai plătit biletul. Atunci să nu îți mai dai cu părerea despre cineva care a făcut ceva. Tu ce ai făcut? Nu ai făcut nimic. Când o să plătești bilet, să îți dai cu părerea. Când o să faci ceva, să îți dai cu părerea.>>

Au trecut anii și am făcut "Liceenii". Am vorbit din nou cu tata. <<Auzi, rămân la aceeași părere>>.<<Dar acum ai dreptul să vorbești>>, mi-a spus el. Am înțeles atunci cum merg lucrurile când vrei să pui cărămidă peste cărămidă și să faci o construcție. O clădire nu începe cu etajul întâi, începe cu parterul", a povestit actorul la "Rețeaua de idoli".

Ștefan Bănică Jr. a făcut senzație încă din tinerețe atât pe plan muzical, cât și pe plan actoricesc. Fiecare apariție este apreciată, fie că este vorba de muzică, teatru sau televiziune.

În 2009, Ștefan Bănică Jr. a cântat alături de celebra soprana Angela Gheorghiu, un simbol în muzică, în Hyde Park, Londra, la Balul BBC, unde au interpretat "Numele tău", o melodie proprie. "Vă invit să descoperiți un artist foarte bun din România, Ștefan Bănică", a spus Angela Gheorghiu pe scenă, în fața a peste 30.000 de spectatori.

"Îi mulțumesc Angelei Ghiorghiu pentru materialul acesta, pe care eu nu l-am văzut până acum. Adrian Enescu ne-a ajutat cu orchestrația. El ne-a trimis partituri, eu nu știu notele, sunt autodidact. Dar am compus cântecul, muzica, versurile… Vă dați seama, orchestra… cred că erau 100 de oameni…", a mai spus Ștefan Bănică Jr.

Comentează

Trending