Urmărește-ne în Social Media

Ștefan Bănică & Lavinia - Crăciunul, vine Crăciunul

Ștefan Bănică și soția sa, Lavinia Pârva, le aduc fanilor magia sărbătorilor de iarnă cu piesa "Crăciunul, vine Crăciunul". Melodia beneficiază de un videoclip festiv, pe care te invităm să-l urmărești în articol.

Piesa "Crăciunul, vine Crăciunul" este compusă de Ștefan Bănică și concentrează toate elementele magice pe care această sărbătoare le are: bucuria de a fi alături de cei dragi, energia pe care muzica o oferă sau împlinirea sufletească într-o perioadă în care suntem mai darnici și înțelegători.

"Crăciunul, vine Crăciunul" este acompaniată de un videoclip regizat de Ștefan Bănică și Cătălin Bugean, și extras din show-ul "Acasă de Crăciun", difuzat anul trecut, pe 25 decembrie. Videoclipul prezintă un decor colorat și festiv, bradul frumos și decorațiunile de sărbătoare creând cadrul perfect în care Ștefan Bănică, trupa sa și Lavinia Pârva interpretează melodia.

Actor, compozitor, interpret, regizor, personalitate tv, producător, cu o carieră de peste 30 de ani, Ștefan Bănică este unul dintre cei mai îndrăgiți artiști din România. A stabilit recorduri prin concertele sale de Crăciun - peste 76 de concerte sold out la Sala Palatului - care au devenit o adevărată tradiție. A lansat 16 albume, premiate cu șase discuri de aur și două de platină. Cu zeci de videoclipuri muzicale, peste 30 de roluri în film și teatru și nenumărate alte premii și distincții ce vin în completarea palmaresului său impresionant, Ștefan Bănică reprezintă un adevărat brand în show-biz-ul românesc.

Cariera muzicală a Laviniei a început în 2003 când, împreună cu Doinița Veleanu, a lansat trupa Spicy. Duo-ul a avut succes cu piesele "Mi-e frică (să dorm singurică)", "Aroma dragostei" și "Chipul tău". Trupa a rezistat doar până în 2005, când Lavinia a decis să înceapă o carieră solo.

Albumul de debut s-a intitulat "Doar eu" și a inclus melodiile "Doar eu sunt perechea ta" feat. Korekt, "Suflet lângă suflet" feat . Marcel Pavel și "Aș zbura". De-a lungul timpului, Lavinia a lansat piese în limba engleză, română, dar și spaniolă, cele mai apreciate fiind: "Replică de cinema", "Honey Boy", "Dragoste cu împrumut" sau "Aroma Del Amor".

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică și film

Filmul Liceenii revine după 40 de ani; Ce actori apar în producţie?

Unul dintre filmele româneşti care au făcut istorie în ultimii ani este "Liceenii", iar după 40 de ani e gata să primească o nouă variantă. Irina Margareta Nistor a confrmat pe 21 octombrie la Radio România Bucureşti FM că ştie că va începe producţia unei noi pelicule "Liceenii".

Publicat

pe

Secventa din filmul Liceenii 1986
Secventa din filmul Liceenii 1986 │ FOTO: Arhiva personala Stefan Banica

Mai mult decât atât, se pare că "Liceenii" va fi o serie, dar nu e clar dacă o serie de filme sau un serial. Conform Irinei Margareta Nistor vor juca în această producţie fiul lui Mihai Constantin, fiul şi fiica lui Ştefan Bănică şi se discută şi cu nepotul regizorului primului film, Nicolae Corjos. Încă nu e clar cine va fi regizorul, dar sursa afirmă că producătoare este Anca Truţă, care face filme independente importante.

Originalul "Liceenii" apărea în 1986, în regia lui Nicolae Corjos. Este filmul definitiv despre adolescenţi, maturizare, prietenie din cinematografia românească. În rolurile principale apăreau Ştefan Bănică Jr, Mihai Constantin, Oana Sârbu, Ion Caramitru, alături de Tamara Buciuceanu-Botez şi Cesonia Postelnicu. Conform Uniunii Autorilor şi Realizatorilor de Film din România, "Liceenii" se afla pe locul 25 în topul celor mai vizionate filme româneşti din istorie, cel puţin asta era valabil la o analiză din 2006.

De coloană sonoră s-a ocupat Florin Bogardo, compozitor, iar piesele includ melodii compuse pentru sintetizator. Cele cu voce sunt interpretate de către corul Madrigal. Totuşi cea mai reţinută piesă a fost "Ani de liceu", imn pentru toţi licenii din ultimii 36 de ani. În film cântă această piesă Stela Enache alături de Florin Bogardo.

"Liceenii" este de fapt o serie de filme, începută cu peliculă "Declaraţie de dragoste" din 1985. Ulterior a urmat "Licenii" în 1986, "Extemporal la dirigenţie" din 1988, "Liceenii Rock'n'Roll" din 1991 şi "Liceenii în alertă" din 1993. Peste 5.5 milioane de spectactori au văzut "Liceenii" la cinema.

Irina Margareta Nistor vede în această revenire şi o paralelă cu "Top Gun", care a primit un sequel tot la 36 de ani de la debutul din 1986. Nu sunt excluse apariţii-surpriză, cameo-uri ale lui Ştefan Bănică şi Oana Sârbu în noile producţii.

Citește în continuare
Concert Depeche Mode 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2022 >>
lmmjvsd
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1