Urmărește-ne în Social Media

pop, rock

Ștefan Bănică - 4 zile (Lyric Video)

Ștefan Bănică a lansat "4 zile", o piesă antrenantă, de dragoste. Melodia este acompaniată de un lyric video pe care te invităm să-l vizionezi în articol.

Publicat

pe

"4 zile" este cel mai nou single care poartă amprenta inconfundabilă a lui Ștefan Bănică, muzica, versurile și producția piesei aparținându-i artistului. Piesa va fi cântat live în turneul național "Te iubesc, femeie!", pe care Ștefan Bănică îl va desfășura în luna aprilie.

În cadrul concertelor "Te iubesc, femeie!" vor putea fi ascultate marile hituri marca Ștefan Bănică, cântece mai noi sau mai vechi, așteptate de fiecare dată de public. Dacă vrei să petreci o seară specială, vino împreună cu cei dragi la concertele susținute de Ștefan Bănică în cadrul turneului național "Te iubesc, femeie!".

"În noul meu cântec, <<4 zile>>, regăsim eterna poveste dintre ea și el, în care viața celor doi se schimbă efectiv în 4 zile. Refrenul spune așa: <<Luni ne-am întâlnit / Marți ne-am logodit / Miercuri ne-am certat/ Însă joi i-am dat inelul și ne-am luat>>. Sper să vă placă piesa și s-o fredonați alături de mine, atât pe YouTube, unde găsiți un lyric video, cât și în turneul din luna aprilie", a declarat Ștefan Bănică.

Ștefan Bănică este singurul artist român care susține anual două producții muzicale de anvergură, ambele înregistrând cea mai mare longevitate în peisajul muzical românesc: celebrele concerte de Crăciun (20 ani de existență) și concertele din luna martie (12 ani). Cu o carieră impresionantă, de peste 30 de ani, în muzică, film, teatru și televiziune, Ștefan Bănică este unul dintre cei mai iubiți artiști români, reprezentând un adevărat brand în showbiz-ul din România.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică și film

Filmul Liceenii revine după 40 de ani; Ce actori apar în producţie?

Unul dintre filmele româneşti care au făcut istorie în ultimii ani este "Liceenii", iar după 40 de ani e gata să primească o nouă variantă. Irina Margareta Nistor a confrmat pe 21 octombrie la Radio România Bucureşti FM că ştie că va începe producţia unei noi pelicule "Liceenii".

Publicat

pe

Secventa din filmul Liceenii 1986
Secventa din filmul Liceenii 1986 │ FOTO: Arhiva personala Stefan Banica

Mai mult decât atât, se pare că "Liceenii" va fi o serie, dar nu e clar dacă o serie de filme sau un serial. Conform Irinei Margareta Nistor vor juca în această producţie fiul lui Mihai Constantin, fiul şi fiica lui Ştefan Bănică şi se discută şi cu nepotul regizorului primului film, Nicolae Corjos. Încă nu e clar cine va fi regizorul, dar sursa afirmă că producătoare este Anca Truţă, care face filme independente importante.

Originalul "Liceenii" apărea în 1986, în regia lui Nicolae Corjos. Este filmul definitiv despre adolescenţi, maturizare, prietenie din cinematografia românească. În rolurile principale apăreau Ştefan Bănică Jr, Mihai Constantin, Oana Sârbu, Ion Caramitru, alături de Tamara Buciuceanu-Botez şi Cesonia Postelnicu. Conform Uniunii Autorilor şi Realizatorilor de Film din România, "Liceenii" se afla pe locul 25 în topul celor mai vizionate filme româneşti din istorie, cel puţin asta era valabil la o analiză din 2006.

De coloană sonoră s-a ocupat Florin Bogardo, compozitor, iar piesele includ melodii compuse pentru sintetizator. Cele cu voce sunt interpretate de către corul Madrigal. Totuşi cea mai reţinută piesă a fost "Ani de liceu", imn pentru toţi licenii din ultimii 36 de ani. În film cântă această piesă Stela Enache alături de Florin Bogardo.

"Liceenii" este de fapt o serie de filme, începută cu peliculă "Declaraţie de dragoste" din 1985. Ulterior a urmat "Licenii" în 1986, "Extemporal la dirigenţie" din 1988, "Liceenii Rock'n'Roll" din 1991 şi "Liceenii în alertă" din 1993. Peste 5.5 milioane de spectactori au văzut "Liceenii" la cinema.

Irina Margareta Nistor vede în această revenire şi o paralelă cu "Top Gun", care a primit un sequel tot la 36 de ani de la debutul din 1986. Nu sunt excluse apariţii-surpriză, cameo-uri ale lui Ştefan Bănică şi Oana Sârbu în noile producţii.

Citește în continuare
Concert Depeche Mode 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< nov. 2022 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Trending