Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Greta Van Fleet a lansat piesa "Heat Above", piesă melancolică cu armonii plăcute - AUDIO

Greta Van Fleet continuă lansările de single-uri de pe viitorul abum, "The Battle At Garden's Gate". De această dată ascultăm single-ul "Heat Above", o creaţie melancolică dar jucăuşă, plină de sunete neaşteptate. E poate cea mai inedită piesă din discografia formaţiei şi o puteţi asculta în articol.

Publicat

pe

Coperta single Greta Van Fleet Heat Above
Coperta single Greta Van Fleet Heat Above │ FOTO: Greta Van Fleet

Greta Van Fleet este o trupă asemuită des cu Led Zeppelin prin prisma sound-ului său şi are piese pline de zvâc şi bătăioase, progresive şi debordând de creativitate. De această dată nu avem un sunet accelerat şi vreo bătălie celestă de povestit, ci mai degrabă o baladă melancolică pe care chitara acustică, electrică şi percuţia se îmbină pline de emoţie. "Heat Above" începe cu o orgă şi pare genul de track pe care o persoană în vârstă îşi aminteşte toată viaţa, cu suişurile şi coborâşurile sale.

Vocea lui Josh are un aer evocativ, e ca şi cum un războinic pensionat şi-ar cânta toate bătăliile în mod melodios şi blajin. Armoniile piesei mângâie urechile ascultătorilor, iar chitara acustică e perfect mulată pe linia melodică. E şi ceva foarte jucăuş şi şugubăţ, tineresc, în felul în care se înşiră vers după vers şi notă după notă. Josh atinge şi note de care nu îl bănuiam capabil.

"Heat Above" este al treilea single de pe viitorul album. "The Battle At Garden's Gate". Până acum am mai putut asculta de pe acest LP single-urile "Age of Machine", în decembrie 2020 şi "My Way, Soon" în octombrie 2020. Noul material discografic a fost produs de către Greg Kurstin, hitmakerul numărul 1 în acest moment. El a lucrat cu Paul McCartney, Foo Fighters, Adele şi mulţi alţii. Cele 12 piese noi văd lumina zilei pe 16 aprilie prin casele de discuri Lava şi Republic Records.

Noua piesă s-a auzit în premieră pe Apple Music 1 în emisiunea "The Zane Lowe Show". Tot acolo membrii trupei au acordat un interviu în care au discutat cum este să lucrezi cu un nou producător, cum au crescut în ultimii 3 ani şi cum călătoria pe tot globul i-a schimbat. Pe "The Battle At Garden's Gate" vom auzi orchestre de viori, piese de explorare şi o construcţie a unei poveştii vizuale cu fiecare piesă.

Trupa activă din anul 2012 a fost rapid îndrăgită de milioane de fani şi apreciată şi de critici. A primit un premiu Gramy şi are deja single-uri pe locul întâi în US Billboard Mainstream Rock, dar şi vânzări de milioane de unităţi.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Greta Van Fleet a lansat poate cea mai bună piesă din carieră, "Broken Bells" - AUDIO

Greta Van Fleet ne-a surprins pe 19 martie odată cu lansarea unui nou single, intitulat "Broken Bells". Sună a piesă care ar fi luat multiple discuri de aur dacă era lansată în anii '70 sau '80. Sună în egală măsură a Scorpions, Led Zeppelin şi Jimi Hendrix. Vă invităm să o ascultaţi în articol.

Publicat

pe

Coperta single Greta Van Fleet Broken Bells
Coperta single Greta Van Fleet Broken Bells │ FOTO: Greta Van Fleet

Trupa începuse lansările de single-uri noi pe final de an 2020, când au sosit "My Way, Soon" şi "Age of Machine". Tot atunci era confirmat un nou LP pentru anul 2021. Acest an a început cu melodia "Heat Above", un track melancolic cu armonii plăcute, dar "Broken Bells" e ceva total diferit. E în altă ligă faţă de ultimele single-uri Greta Van Fleet şi poate mai bună decât tot ce am auzit pe primul album. Fraţii Kiszka au făcut o treabă excelentă în a invoca şi canaliza spiritul hippie şi de rock pur al anilor '70 în această operă de artă.

Secvenţa care începe la minutul 4 şi înlănţuie solo-uri este senzaţională, bună pentru orice trailer de film de dramatic, de război sau de aventură. Virează periculos de mult spre Hendrix sau măcar Frusciante, având în vedere tonalitatea chitarelor. Nu lipsesc nici comparaţiile cu Eric Clapton în "Cream" postate de fani pe YouTube. Noul album se numeşte "Battle at Garden's Gate", are 12 piese şi va sosi pe 16 aprilie 2021. A fost înregistrat în 2019 şi 2020 şi va fi lansat prin casele de discuri Lava/Republic.

Este doar al doilea album de studio al trupei care şi-a cimentat o bază solidă de fani. Iniţial pornise sub imaginea unei imitaţii de Led Zeppelin, dar s-a maturizat într-o trupă incredibil de talentată şi capabilă să ţină spiritul rock pur şi nealterat viu în ziua de azi. Noul album va avea o tematică mai lumească şi mai puţin metafizică decât primul. Este inspirat de experienţele trăite în timpul turneelor globale din ultimii ani. Artiştii au recunoscut similaritatea cu Led Zeppelin şi au mai lucrat la sunet pentru a se diferenţia.

Numele LP-ului este o aluzie biblică, dar conceptul se extinde şi la ideea de civilizaţii antice şi universuri paralele. Versurile explorează experienţa umană şi modul în care războiul şi religia o schimbă. Artiştii au văzut sărăcie, foame şi drame în ţările vizitate în turneu.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iul. 2021 >>
lmmjvsd
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Trending